Κυριακή 12 Απριλίου 2015

Panoussis=Pontius Pilatus

ΚΑΚΟΡΙΖΙΚΗ ΕΙΝΑΙ Η ΧΩΡΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ ΠΟΝΤΙΟΥΣ ΠΙΛΑΤΟΥΣ
Μέρες που είναι είπα να θυμηθώ τα θρησκευτικά μου; Όχι, απλά είναι σχεδόν αυτονόητος ο συνειρμός, όταν ακούς τον Υπουργό Δημοσίας Τάξης (θέλετε να τον πούμε Αναπληρωτή Υπουργό Προστασίας του Πολίτη; ΟΚ το ένα και το αυτό είναι ο ρόλος) να «νίπτει τας χείρας του» και να «πετάει το μπαλάκι» στο Πρωθυπουργό και δεν ξέρω που αλλού...


Έχω εκφράσει άπειρες φορές την αντιπάθεια και την απέχθειά μου για αυτό το τυχάρπαστο «τίποτα» που μοίρα κακή και οι αλητείες των προκατόχων του (δείτε και ΤΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΣΑΜΑΡΑ ΠΟΥ ΟΔΗΓΗΣΑΝ (ΔΙΚΑΙΩΣ) ΣΤΗΝ ΗΤΤΑ ΤΗΣ ΝΔ ΚΑΙ (ΑΔΙΚΩΣ) ΣΤΗΝ ΕΠΙΚΕΙΜΕΝΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ http://t.co/mE3K7tWTN9 ) έφεραν στο ρόλο του αρχιδυνάστη της Ελλάδος. Όμως αυτή τη φορά υποχρεώνομαι να τον υπερασπιστώ (για λίγο όμως). 

Ο Τσιπραλέξης κατέλαβε την εξουσία και «μοίρασε μπάλλα» ως όφειλε. Δε νομίζω ότι έχει δώσει αυστηρές γραμμές και οδηγίες στους υπουργούς του, δεδομένου ότι λέξεις όπως modus operandi και modus vivendi του είναι σίγουρα άγνωστες. Βλέποντας το απόλυτο χάος και το μπάχαλο που επικρατεί είναι προφανές ότι ούτε καν βασικές οδηγίες για τη δημοσιότητα δεν έχει καταφέρει να επιβάλει το χάμπατο-πρόεδρος 15μελούς με μυαλό νηπιαγωγείου που μας βρήκε...
Το να στρέφεται λοιπόν προς αυτόν ο μπάρμπα-Πανούσης συνιστά όνειδος και προφανή υπεκφυγή. Στο χωριό μου αυτό το λέμε ευθυνοφοβία και είναι κύριο χαρακτηριστικό των ευνουχισμένων, λοβοτομημένων, κρατικοδίαιτων που λυμαίνονται τη χώρα μας.
Δεν πιστεύω τον Πανούση ότι κάποιος του απαγόρεψε να κάνει τη δουλειά του. Όπως δεν θεωρώ καν ότι έπρεπε να έχει οιαδήποτε ανάμιξη ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη σε ένα τόσο «διαδικαστικό» ζήτημα. 
Είμαστε αντιμέτωποι με μια σειρά ποινικά κολάσιμων πράξεων, το άσυλο έχει (επιτέλους) καταργηθεί (αν και δεν υφίστατο ποτέ για εξωακαδημαϊκούς εγκληματίες), η Πρυτανεία έχει αιτηθεί επέμβαση, το μόνο που δε γνωρίζω είναι τι έχει αποφανθεί ο Εισαγγελέας, αν και αποτελεί λόγο εκδίωξης να μην έχει εκδώσει εισαγγελική παραγγελία, άρα πού ακριβώς «κολλάει» το θέμα και η Αστυνομία δεν κάνει τη δουλειά της;;;

Μου φαίνεται επίσης απείρως υποκριτικό να απειλεί ο Πανούσης με παραίτηση αν δεν αναλάβει ο Πρωθυπουργός να «δέσει» τους τρελούς του 4% όπως τους περιγράφει ο ίδιος. 
Αν είναι λοιπόν τόσο υπεύθυνος, τόσο θαρραλέος και τόσο έτοιμος να πράξει το καθήκον του, ας το έκανε κι ας τον «παραιτούσε» μετά ο Πρωθυπουργός αν τολμούσε. Εδώ όμως φαίνεται η κολοσσιαία διαφορά από εμάς του Ιδιωτικού τομέα που και ευθύνες αναλαμβανάμε και δρούσαμε σύμφωνα με τα πιστεύω και την ακεραιότητά μας κι ας μην είχαμε τους τίτλους και τα διπλώματα του Πανούση (που καλά θα κάνει να τα αξιοποιήσει ως κωλόχαρτο – για τίποτα άλλο δεν κάνουν). 
Ακόμη θυμάμαι ότι προ 10ετίας αρνήθηκα να παρουσιάσω σε πελάτη αν δεν μου επέτρεπαν στις 2 πρώτες διαφάνειές μου να εξηγώ γιατί δεν έπρεπε να κάνει την ενέργεια που μας ζητούσε να διαφημίσουμε, ρισκάροντας ένα κονδύλι 1,5 εκατ. Ευρώ, για να αποδειχτώ ορθός εκ των υστέρων. 
Κι όμως ο βαρυφορτωμένος τίτλους κος Πανούσης όχι απλά δεν κάνει το έργο του, αλλά παρακωλύει το έργο της Αστυνομίας και της Δικαιοσύνης! Άραγε δεν υπάρχουν ποινές γι αυτά;;

Κάποιος ίσως επικαλεστεί ελαφρυντικά ακόμη και για τον Πόντιο Πιλάτο – Πανούση. Θα πει για corporate schizophrenia, το φαινόμενο που κανείς δεν τολμάει να κάνει, να πει και πολλές φορές να αναλογιστεί καν τις προφανείς αλήθειες λόγω της περιρρέουσας ατμόσφαιρας κονφορμισμού. Από έναν «διακεκριμένο και πολυμαθή» ακαδημαϊκό περιμένει όμως κανείς πρωτίστως την ικανότητα να αποστασιοποιείται από τους πολλούς και να βλέπει καθαρά την εικόνα.
Τη χυδαιότητά του όμως ο Πανούσης εξέφρασε και με άλλους τρόπους. Όταν δηλώνει «40 χρόνια καίγονται τα Εξάρχεια» είναι να τραβάει κανείς τα μαλλιά του! Δηλαδή νομιμοποιεί δια της δημιουργίας εθίμου αυτή την κατάσταση; Κρύβεται πίσω από το περίφημο «τα ίδια κάνανε και οι προηγούμενοι» ο υπουργός της «πρώτης φοράς αριστερά»; Τι θέλει να πει ο ποιητής;;; Ελπίζω πως κάποτε κάποιο Δικαστήριο (προτιμώ Στρατοδικείο ή Λαϊκό) θα αναρωτηθεί κρίνοντας όλους τους ζώντες υπουργούς της «μεταπολίτευσης» ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΑΦΗΝΕΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ-ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΣ-ΚΑΤΑΛΗΨΙΕΣ ΚΑΙ ΥΠΟΧΩΡΕΙ ΣΤΗΝ ΑΣΥΔΟΣΙΑ ΤΟΥΣ;; http://t.co/BYk4YpZIvp

Βέβαια, το ανθρωπάριο αυτό μπορεί να έχει και υπέρμετρες φιλοδοξίες. Σου λέει ο προηγούμενος Πόντιος Πιλάτος-Υπουργός ΠΡΟΠΟ έφτασε να χριστεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας χάρη στην ηττοπάθεια, την αδιαφορία, την αναλγησία και την αμετροέπειά του! Μήπως δεν είναι αλήθεια ότι ο, ανικανότερος όλων, «Πάκης» παγίδευσε την Ασφάλεια στη ΓΑΔΑ επί 15 ημέρες για να μη συλληφθεί ούτε ένας από τους Νέρωνες των Αθηνών; Μήπως δε δήλωσε «δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα» την ώρα που ορδές αποχτηνωμένων μπαχαλάκηδων, συνεπικουρούμενοι από κατσαπλιάδες αλβανογυφτοπακιστάνους λεηλατούσαν και πυρπολούσαν την Αθήνα; Κι όμως αυτός ο εγκληματίας, αντί να σαπίζει στη φυλακή, έγινε και Πρόεδρος της, θνήσκουσας από υπερβολική δόση, Δημοκρατίας μας... Άρα «πεδίον δόξης λαμπρό» για τους σύγχρονους Εφιάλτες κι εδώ...

Για να μην αφήσω ασχολίαστη και την παρανοϊκή αλλαγή ονομασίας του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης σε Προστασίας του Πολίτη.
 
Επειδή η σημειολογία μας διδάσκει πως οι λέξεις και η γλώσσα που χρησιμοποιούμε μορφοποιούν τον τρόπο που σκεπτόμαστε, αναλογιστείτε λίγο τη διαφορά: Δημόσια Τάξη σημαίνει ότι το υπουργείο είναι ταγμένο στην υπηρεσία της διατήρησης της τάξης, της ευνομίας, της ισονομίας. 
Προστασία του Πολίτη σημαίνει ότι για άλλη μια φορά η ψοφοδεής αριστερά της Ελλάδος (που κυβερνούσε και υπό το προσωπείο της ΝΔ που παρίστανε τη δεξιά) πέρασε το «δικό της»: 
ο πολίτης (και κυρίως ο μη-πολίτης, όπως μας δείχνει η μουμιοειδής Χριστοδουλοπούλου) έχει μόνο δικαιώματα και καμμιά υποχρέωση! 
Αυτό είναι το «ιερό δισκοπότηρο» της αριστεράς κι έτσι σάπισε συθέμελα την κοινωνία και την Ελλάδα μας!

Του Γεωργίου Ελ. Χατζιδάκη
GiorgosHatzidakis @ facebook
HatzidakisGiorg @ twitter

Δεν υπάρχουν σχόλια: