Τρίτη 14 Απριλίου 2015

Forbes: Ο Τσίπρας βοηθά τον Πούτιν να κάνει την Τουρκία νέα…Ουκρανία!

Σύμφωνα με το Forbes, o Ρώσος τσάρος αναζητά επειγόντως τρόπο για να απεξαρτηθεί η Ρωσία από τα εδάφη της Ουκρανίας και φαίνεται πως βρήκε την ιδανική λύση.

Τον Αλέξη Τσίπρα.

Ο αναλυτής Κένεθ Ραπόζα επισημαίνει ότι ο Ελληνας πρωθυπουργός κάνει τις απαραίτητες κινήσεις για να βοηθήσει την Τουρκία να γίνει η νέα Ουκρανία...

Όπως αναφέρει το Forbes, οι Τσίπρας και Λαφαζάνης φέρονται να υπέγραψαν «μνημόνιο συνεργασίας» με την Gazprom και εύλογα και με την ρωσική κυβέρνηση, ώστε να βοηθήσουν τον αγωγό στην Τουρκία και να διαφοροποιηθούν οι αποστολές ρωσικού φυσικού αερίου προς την Ευρώπη.
Όπως αναφέρει το Forbes, μπορεί η Ελλάδα να μην μοιάζει με τον τέλειο σύμμαχο, αλλά η γεωγραφική της θέση θα βοηθήσει τις εταιρείες φυσικού αερίου σε Τουρκία και Ρωσία να το διοχετεύσουν προς την Ευρώπη.
Η Gazprom βέβαια ήθελε και προτιμούσε να συνεργαστεί με αρκετές χώρες του ευρωπαϊκού Νότου, ετούτο όμως δεν μπορεί να γίνει επειδή οι κυρώσεις εναντίων της Ρωσίας οδήγησαν στο τέλος του αγωγού South Stream με την Gazprom και άλλες εταιρείες να αναζητούν νέους συνεργάτες.
Η Τουρκία είναι ένας από αυτούς.
Άλλωστε, η σύνδεση με την Ευρώπη μέσω διαδρομών γύρω από την Ουκρανία είναι μια αναγκαία δαπάνη για την Gazprom. Η Ευρωπαϊκή Ένωση αντιπροσωπεύει πάνω από το ήμισυ των κερδών της Gazprom. Και τώρα ο Τσίπρας, δίνει στην Ρωσία αυτό που θέλει.


Δεν υπάρχουν σχόλια: