Παρασκευή 17 Απριλίου 2015

Ζοζεφίν Βιτ: Γιατί επιτέθηκα στον Ντράγκι - Η Ελλάδα, τα κονφετί και ο φεμινισμός [εικόνες]

Ζοζεφίν Βιτ: Γιατί επιτέθηκα στον Ντράγκι - Η Ελλάδα, τα κονφετί και ο φεμινισμός [εικόνες]

Πρόσωπο των ημερών έγινε η 21χρονη ακτιβίστρια Ζοζεφίν Βιτ έπειτα από την επίθεση με κονφετί κατά του Μάριο Ντράγκι την Τετάρτη.

Δεν είναι λίγα τα μέσα ενημέρωσης που «κυνηγούν» την όμορφη Γερμανίδα πρώην Femen για να αποσπάσουν μια δήλωσή της για τους λόγους που την οδήγησαν σε αυτή την ενέργεια.
Σε κείμενό της στους International Business Times η Βιρ εξηγεί τους λόγους που την οδήγησαν να «ανέβει στο τραπέζι» του Μάριο Ντράγκι...


Αναφέρει ότι εμπνεύστηκε από τις διαδηλώσεις διαμαρτυρίας κατά της ΕΚΤ από τα μέλη του κινήματος Blockupy. Επισημαίνει ότι το πλήθος διαλύθηκε έπειτα από βίαιη παρέμβαση της αστυνομίας που έκαναν χρήση δακρυγόνων και αντλιών νερού.
«Σοκαρίστηκα» εξηγεί η 21χρονη και συνεχίζει «Σκέφτηκα ότι η ΕΚΤ δεν έχει πολιτική εντολή, δεν είναι εκλεγμένη. Γιατί την υπερασπίζεται η αστυνομία με τέτοια βία;»
«Ηθελα λοιπόν να προσπαθήσω να μεταφέρω την κριτική κατά της ΕΚΤ εντός των γραφείων της, στην καρδιά της οργάνωσης» λέει η Ζοζεφιν.
Η νεαρή ακτιβίστρια, μετά το περιστατικό, δήλωσε ότι θέλει να δει ευτυχία και ειρήνη στην Ελλάδα και στο κείμενό της επανέρχεται στο ελληνικό ζήτημα.
«Παραδέχομαι ότι δεν είμαι ειδική στην οικονομία, ωστόσο, ξέρω ότι έθεσαν μια χρονική περίοδο κατά την οποία έπρεπε να αποπληρωθούν τα χρέη. Για την Ελλάδα η περίοδος αυτή μειώθηκε και αυτό αποδεικνύει μια κραυγαλέα μεροληψία κατά των χωρών της Νότιας Ευρώπης. Οι βόρειες χώρες νιώθουν ότι οι νότιοι είναι τεμπέληδες και δεν θέλουν να εργαστούν, περνώντας την ημέρα τους διασκεδάζοντας στην παραλία. Αυτό δεν είναι αλήθεια».
Μάλιστα, η όμορφη Γερμανίδα ακτιβίστρια μίλησε και στην ισπανική El Pais δηλώνοντας ότι η γενιά της δηλώνει ευρωπαϊκή όχι γερμανική και δεν επιθυμεί σε καμία περίπτωση να δει την Ελλάδα εκτός Ευρωπαϊκής Ενωσης για οικονομικούς λόγους.
Στο κείμενό της εξηγεί πως η οικονομική κρίση τους έχει καταστρέψει όλους, ακόμη και τη Γερμανία, επισημαίνοντας ότι το χάσμα ανάμεσα σε πλούσιους και φτωχούς είναι όσο μεγάλο όσο ήταν κάποτε. «Μπορεί να δεις τώρα ξεκάθαρα τη άνοδο του φασισμού, η οποία συνδέεται με την ρητορική των βορείων και νοτίων προωθείται από την ΕΚΤ» δηλώνει χαρακτηριστικά η Βιτ.
«Ο θεσμός έχει κόσμο με μεγάλη εμπειρία, πολύ έξυπνους ανθρώπους, αλλά που δεν εργάζονται για τον ευρωπαϊκό πληθυσμό. Εργάζονται κατά της ευημερίας της Ευρώπης στην ολότητά της», συνεχίζει.
Πως μπήκα στο κτίριο της ΕΚΤ
Η Ζοζεφίν Βιτ εξηγεί πως κατάφερε να περάσει από τα μέτρα ασφαλείας λέγοντας ότι μπήκε ανενόχλητη δηλώνοντας πως είναι ρεπόρτερ συγκεκριμένου δικτύου.
«Εδειξα μόνο την ταυτότητά που. Μετά πέρασαν από έλεγχο την τσάντα μου και από τη στιγμή που δεν μετέφερα όπλα μπήκα αμέσως. Πήγα στην πρώτη σειρά και περίμενα. Σκέφτηκα να περιμένω μέχρι να αρχίσει να μιλάει για την Ελλάδα, αλλά έπειτα από μισό λεπτό είχα βαρεθεί τόσο πολύ που ήξερα ότι έπρεπε να κάνω κάτι» σημειώνει η 21χρονη Γερμανίδα.
«Μπορούσα να πηδήξω στο τραπέζι χωρίς να τραυματιστώ και χωρίς να τραυματίσω κανέναν γιατί έπρεπε να είναι μια μη βίαιη διαμαρτυρία. Ηθελα να κάνω κάτι εξίσου χρωματιστό και επέλεξα τα κονφετί» σημειώνει η Βιτ και προσθέτει ότι υπήρξαν μερικά αρνητικά σχόλια, αλλά μόνο για το εσώρουχό της το οποίο φάνηκε όταν πήδηξε στο τραπέζι.
«Αντέδρασα σε αυτά με τα hashtags #feminism και #morefeminism. Πέρα από αυτά τα τρολ, η πλειονότητα του κόσμου εστίασε στο πιο σημαντικό, το φυλλάδιο που έβαλα στο τραπέζι, ένα μήνυμα κατά της λιτότητας. Αυτό ήταν που ήθελα» τονίζει με νόημα.
Πηγή: iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: