Πέμπτη 16 Απριλίου 2015

Πρόβες για καθεστωτική λογοκρισία

Προκαλούν σκόπιμη σύγχυση και για την μαυρίλα που έρχεται τον Μάιο με 4 δισ. ευρώ πληρωμές.

Βάζουν τον Λαπαβίτσα, που έχει ψύχωση με την δραχμή, να ζητάει ρήξη. 

Αφήνουν τον Φλαμπουράρη να «απειλεί» ότι θα πληρώσουμε με αέρα και να υπονοεί δημοψηφίσματα. 

Επιτρέπουν στην Χριστοδουλοπούλου να λιάζει... μετανάστες στην Ομόνοια. 

Μετατρέπουν το Πανεπιστήμιο σε τεκέ στο όνομα Ξηρού. Και κατηγορούν τα ΜΜΕ για τρομοϋστερία επειδή τα αποκαλύπτουν...

Σκόπιμα ανενημέρωτοι (επισήμως) οι πολίτες της χώρας και ιδιαίτερα οι φορολογούμενοι, οι μισθωτοί και οι άνεργοι περιμένουν να μάθουν κάτι από τον επικεφαλής του οικονομικού επιτελείου σύντροφο Βαρουφάκη και ακούν για δημιουργική ασάφεια όταν το σύμπαν ξεκαρδίζεται στα γέλια...

Σε βαθύ σκοτάδι οι επιχειρήσεις, η αγορά και οι συναλλασσόμενοι με την χώρα τι θα ξημερώσει αύριο στην Ελλάδα, στις Τράπεζες και στις σχέσεις με την Ευρωπαϊκή Ένωση, ανιχνεύουν στα μέσα ενημέρωσης που το πάει η κυβέρνηση.

Και μέσα σ΄ αυτό το σκοτάδι και την αδιαφάνεια έχουν το θράσος να αποδίδουν τρομοϋστερία σε παράγοντες έξω από την κυβέρνηση.

Ας βρεθεί ένας υπουργός ή βουλευτής, ή ινστρούχτορας ή απλός σύντροφος μέλος του ΣΥΡΙΖΑ να είναι σε θέση να μας ενημερώσει υπεύθυνα πως θα πληρώσουμε στις 12 Μαΐου την επόμενη δόση των 780 εκατ. ευρώ στο ΔΝΤ.

Ας βρεθεί ένας, έστω και ένας, να μας ενημερώσει υπεύθυνα πως θα καλυφθούν τα 3 δισ. ευρώ έντοκα γραμμάτια στις 8 Μαΐου (1,5 δισ.) και (1,5 δισ.) στις 15 Μαΐου.

Ας μας πει έστω και ένας, με υπευθυνότητα, πόσα λεφτά υπάρχουν στα Ταμεία για να πληρωθούν μισθοί και συντάξεις τον Ιούνιο.

Ας μας βεβαιώσουν επισήμως για τις δυνατότητες που θα έχουμε μέσα στον Ιούλιο και Αύγουστο να καλύψουμε 6,5 δισ. ευρώ σε έντοκα και η 460 εκατ. ευρώ δόση του ΔΝΤ.

Ας μας αναλύσει κάποιος τις πολιτικές εξελίξεις μετά τον Ιούνιο αν δεν υπογραφεί η συμφωνία.

Ας μας απαντήσει έστω και ένας γιατί έγινε γαργάρα... η συμφωνία γέφυρα Φεβρουαρίου - Ιουνίου.

Ας απαντήσει έστω και ένας, υπεύθυνα όμως, στο καθημερινό ερώτημα αγωνίας και φρίκης για την πιθανή επιστροφή στην δραχμή.

Ας μας μιλήσει κάποιος τι θα περιέχει το τρίτο μνημόνιο που θα υπογραφεί αν τελικά δεν κάνουμε ρήξη.

Ας μας αναλύσουν με σοβαρότητα αν οι μετανάστες που θα προστεθούν στην Ελλάδα θα είναι 100.000 ή 250.000 μέσα στο 2015 και αν θα συνεχίσει το κρυφτούλι με τους δολοφόνους και τις συμμορίες των Εξαρχείων.

Θέλουμε υπεύθυνη αναλυτική και πειστική ενημέρωση, από επίσημα χείλη, και όχι με διαρροές, σημειώματα, και κρυφή ενημέρωση ξένων εντύπων για να διαψεύδεται ότι πηγαίνει στραβά.

Γιατί αυτό που κάνουν σήμερα οι κυβερνητικοί παράγοντες από τηλεοπτικά παράθυρα, ραδιόφωνα και με τυχαίες δηλώσεις ανατρέποντας την πραγματικότητα με ψευδείς διαβεβαιώσεις είναι εκτός από σχεδιασμένη προπαγάνδα και μια μορφή λογοκρισίας πρώτου σκέλους στις καθεστωτικές τακτικές. Το δεύτερο σκέλος λογοκρισίας που ακολουθεί αφορά την απαγόρευση της ενημέρωσης αφού βεβαίως προηγηθεί σχετικός οχετός κατά των ΜΜΕ και των δημοσιογράφων.

Και επειδή σημάδια της δεύτερης φάσης λογοκρισίας (του οχετού) εμφανίζονται καθημερινά ας μην περνάνε απαρατήρητα.

Ο σύντροφος υπουργός Βούτσης τα έβαλε με τις τηλεοράσεις και τις εφημερίδες που έδειχναν, λέει, την Μεγάλη Εβδομάδα, εικόνες από τα αχούρια και τους τεκέδες, γνωστά και ως Πανεπιστήμια, που τα άφησαν μόνιμα στέκια σε ναρκομανείς και συμμορίτες.

Ο σύντροφος Σακελλαρίδης αδειάζει τον Πανούση και μιλάει για τρομοϋστερία από τα μέσα ενημέρωσης.

Η συντρόφισσα Χριστοδουλοπούλου παραπονείται σε ραδιοφωνική εκπομπή ότι την «κακοποίησαν» τα ΜΜΕ όταν είπε ότι λιάζονται οι μετανάστες.

Η συντρόφισσα Κωνσταντοπούλου είδε συνωμοσία τηλεοπτικών μέσων την ημέρα που μίλαγε για το σποτάκι της αλήθειας... και ότι της την είχαν στημένη... όταν καυγάδιζε στα επαρχιακά βενζινάδικα.

Και ο Βαρουφάκης θεωρεί ότι τον παρέσυρε ο διεθνής τύπος με γραφτά και με φωτογράφηση για να τον υπονομεύσει...

Εάν λοιπόν (λέω εάν) η ημέρα ρήξης με την Ευρώπη είναι κοντά (όπως επιμένει η γραμμή Λαπαβίτσα και αριστερής πλατφόρμας) η προπαγάνδα (πρόβα) για προετοιμασία και μέτρων λογοκρισίας (από το καθεστώς που θα προκύψει της ρήξης) ίσως έχει ήδη καθυστερήσει. 


Του Γιώργου Κράλογλου
George.kraloglou@capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: