Τρίτη 11 Νοεμβρίου 2014

Overthrow: Η πτώση ( Του Κώστα Καραμανλή )

Στις 21 Μαΐου 2007, μέρα της ονομαστικής του γιορτής, ο Καραμανλής δέχτηκε ένα απροσδόκητο δώρο: ο πρώην υπουργός Εξωτερικών Πέτρος Μολυβιάτης του δώρισε μια αγγλόφωνη έκδοση με τον τίτλο: 

Overthrow, Ανατρέποντας Κυβερνήσεις .

Αντικείμενο του βιβλίου είναι οι μέθοδοι της μυστικής υπηρεσίας μίας μεγάλης ξένης δύναμης, η οποία "τραβά" αθόρυβα το χαλί σε όσους ηγέτες δείχνουν απρόθυμοι να συνεργαστούν με την κυβέρνησή της...
" Τι μου δίνεις, Πέτρο; Για να φυλάγομαι;;"...

είπε γελώντας στο Νέστορα της παράταξης ο Καραμανλής.
Η αλήθεια είναι ότι... σε γενικές γραμμές... φυλαγόταν. Γι' αυτό άλλωστε, όταν ταξίδευε στο εξωτερικό, φρόντιζε η κάθε επίσημη επίσκεψη, ακόμη και οι υπερπόντιες (λ.χ. Κίνα), να μην ξεπερνά τις πέντε μέρες!
Ο θείος του τού είχε διηγηθεί μια διδακτική ιστορία από το παρελθόν, την οποία πάντοτε μνημόνευε:
Κάποτε, στην πρώτη οκταετία του, τη δεκαετία του '60, είχε επισκεφθεί την Ελλάδα ένας δικτάτορας της Λατινικής Αμερικής.
" Πόσο καιρό λείπεις από τη χώρα σου;" τον ρώτησε ο Μακεδόνας.
" Ενάμιση μήνα", ήταν η απάντηση του Λατινοαμερικάνου.
" Και πότε θα επιστρέψεις;"
" Σ' ένα μήνα!Το ελέγχω το πράγμα.... " κατέληξε ο διάλογος.
Πράγματι. Το έλεγχε τόσο ... καλά, ώστε τον "έφαγαν" όσο ταξίδευε. Στον αέρα! Με αντιπραξικόπημα!
Στον Καραμανλή δε συνέβη ακριβώς έτσι.
Ο πρωθυπουργός ένιωθε ότι δεχόταν ισχυρά πλήγματα ασαφούς προέλευσης, η οποία δε γνώριζε από πού του ερχόταν κάθε φορά που έκανε μια κίνηση στη γεωπολιτική σκακιέρα. Συνήθως κάθε φορά που συναντούσε τον Πούτιν.


Μόλις υπέγραψε την πρώτη συμφωνία για την κατασκευή του αγωγού Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολη, πρωινή εφημερίδα των Αθηνών, έφερε στη δημοσιότητα την υπόθεση των ομολόγων 

( σημείωση Πυρήνα: Παραθέτουμε το κάτωθι λινκ για τη δικαίωση του Κ. Καραμανλή για Ομόλογα, Siemens, Βατοπέδι http://emprosdrama.blogspot.gr/2014/06/blog-post_19.html

Μόλις επέστρεψε από την Κωνσταντινούπολη, όπου υπέγραψε στις 25/06/2007 τη συμφωνία για τον South Stream, " έπιασε" φωτιά η Πάρνηθα.

Μόλις προκήρυξε αιφνιδιαστικά τις εκλογές τον Αύγουστο του 2007, λαμπάδιασε η Πελοπόννησος.

Μόλις επέστρεψε από το Κρεμλίνο το Δεκέμβριο του 2007, υποχρέωσε σε παραίτηση το συνεργάτη το Ζαχόπουλο, τον οποίο κάποιοι είχαν "τυλίξει" σ΄ένα DVD, συνολικής διάρκειας ενός λεπτού! ( Γι' αυτό το λεπτό η Ελλάδα ταλαιπωρήθηκε επί έξι μήνες).

Μόλις υπέγραψε τη συμφωνία για την κατασκευή του South Stream, το Μάρτιο του 2008, ξέσπασε πρώτα το σκάνδαλο της SIEMENS και μετά του Βατοπεδίου.

Μόλις υπέγραψε τη συμφωνία για το λιμάνι του Πειραιά με τους Κινέζους, ξέσπασαν τα επεισόδια του Δεκεμβρίου και έκανε εκ νέου την εμφάνισή της η τρομοκρατία.


Μανώλης Κοττάκης
Καραμανλής: Off the record


Δεν υπάρχουν σχόλια: