Σάββατο 15 Νοεμβρίου 2014

Κώστας Καραμανλής προς Γκρούεφσκι :«Δεν υπάρχει ούτε υπήρξε μακεδονική μειονότητα»

Απόσπασμα της απάντησης του Κώστα Καραμανλή στη θρασύτατη επιστολή που του απέστειλε ο Σκοπιανός Νίκολα Γκρούεφσκι

Κύριε Πρωθυπουργέ,
Η επιστολή σας, απέχοντας πολύ από το να προωθεί τις διαπραγματεύσεις και τις σχέσεις καλής γειτονίας με τη χώρα μου, εγείρει ανύπαρκτα και απολύτως αβάσιμα ζητήματα που αντιστρατεύονται τις εργώδεις προσπάθειες τις οποίες έχει καταβάλλει η Ελλάδα. Επιδιώκει επίσης παρέμβαση στις εσωτερικές υποθέσεις γειτονικού Κράτους και παρεκκλίνει από τους στόχους των εν εξελίξει διαπραγματεύσεων.
Δεν υπάρχει «μακεδονική» μειονότητα στην Ελλάδα.
Ποτέ δεν υπήρξε.

Κάθε αντίθετος ισχυρισμός, είναι απόλυτα αθεμελίωτος και πολιτικά υποκινούμενος, χωρίς σεβασμό στην ιστορική πραγματικότητα της περιοχής.
Όσον αφορά...

περιουσιακά ζητήματα, οιοσδήποτε θα μπορούσε να κάνει χρήση της δυνατότητας νομίμου προσφυγής στα Δικαστήρια, συμπεριλαμβανομένου του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στο Στρασβούργο.
Κύριε Πρωθυπουργέ,
Οι εποχές έχουν αλλάξει. Είμαι πεπεισμένος ότι το μέλλον των Βαλκανικών κρατών βρίσκεται στους Ευρωπαϊκούς και Ευρωατλαντικούς θεσμούς και όχι σε εθνικιστικές λογικές μιας εποχής που έχει ανεπιστρεπτί περάσει και που πρέπει να μείνει οριστικά πίσω στο παρελθόν.
Η Ελλάδα παραμένει σταθερά προσηλωμένη στο να εργαστεί γι' αυτόν τον σκοπό.
Η Ιστορία κρίνει τους ηγέτες από το πώς αίρονται στο ύψος των προκλήσεων και αναλαμβάνουν τις ευθύνες τους. Πολλά θα εξαρτηθούν από τη δική σας θετική στάση και εποικοδομητικό πνεύμα.


Δεν υπάρχουν σχόλια: