Κυριακή 9 Νοεμβρίου 2014

Έρχεται ...το «Ριζοσπαστικό Ρεύμα» του Κώστα Καραμανλή

Έρχεται απόψε… το «Ριζοσπαστικό Ρεύμα» του Κώστα Καραμανλή

Την ώρα που οι εσωτερικές διεργασίες και οι παρασκηνιακές διαβουλεύσεις εντείνονται στην ΝΔ για το που πάει το κόμμα και η πάλαι ποτέ μεγάλη παράταξη της κεντροδεξιάς, οι «καραμανλικοί» αποφάσισαν να κάνουν ένα βήμα και να βγουν πριν απ’ τις εκλογές και την επερχόμενη και απολύτως διαφαινόμενη ήττα μπροστά… 

Όπως αποκαλύπτει η fmvoice.gr, απόψε στις 6 το απόγευμα στην αίθουσα «Ερμής» του ΕΒΕΑ γίνεται η παρουσίαση-αποκάλυψη του think tank «Ριζοσπαστικό Ρεύμα», το οποίο μάλιστα φέρει και σήμα!...
Σύμφωνα λοιπόν με τις ίδιες πηγές, αυτό το ρεύμα πρόκειται να «φουσκώσει» και να μετεξελιχθεί σε κόμμα με απώτερο στόχο και σκοπό να σκεπάσει όλη τη μεγάλη παράταξη της κεντροδεξιάς, όπως το 1974 η ΝΔ του Κωνσταντίνου Καραμανλή. Εξού και η ονομασία του σε «Ριζοσπαστικό Ρεύμα». Καθόλου τυχαία δεν πρέπει να θεωρείται η επιλογή του χώρου, καθώς ο Ερμής ως αρχαία θεότητα συμβολίζει τον οδηγό και συνοδηγό των ζωντανών και των νεκρών, ενώ ήταν ο κήρυκας και ο αγγελιοφόρος των θεών και προστάτης των νέων ειδήσεων.
Ο σκοπός του δημόσιου γεύματος…
Στο περιθώριο αυτών των εξελίξεων και μέσα στο κλίμα πανικού που βρίσκονται Συγγρού και Μέγαρο Μαξίμου, ο πρωθυπουργός μία ημέρα πριν απ’ την εκδήλωση των «καραμανλικών» στην οποία είναι καλεσμένος και ο ίδιος ο Κώστας Καραμανλής (χθες δηλαδή), ζήτησε απ’ τον πρώην πρωθυπουργό και πρόεδρο της ΝΔ να συνφάγουν σε δημόσια θέα, ως μια κίνηση συμβολισμού καλών σχέσεων, σε μια απέλπιδα προσπάθεια να καλύψει το καίριο χτύπημα και το «ρήγμα» που είναι βέβαιο ότι θα προκληθεί μέσα στην «καρδιά» του κόμματος του Αντώνη Σαμαρά.
Νέα δημόσια παρέμβαση της Ντόρας
Για την αναγκαιότητα μάλιστα της αλλαγής πολιτικής αλλά και της διεύρυνσης της ΝΔ, μίλησε και η Ντόρα Μπακογιάννη, αργά χθές το βράδυ στο Kontra Channel, σχολιάζοντας τη συνάντηση του Αντώνη Σαμαρά με τον Κώστα Καραμανλή, χωρίς όμως ακόμη να γνωρίζει τη σημερινή «μυστική» εκδήλωση στην οποία δεν είναι τυχαίο ότι πρωτοστατούν οι «καραμανλικοί» βουλευτές Ευριπίδης Στυλιανίδης και Νίκος Κωνσταντόπουλος.
Η πρώην Υπουργός Εξωτερικών, μεταξύ άλλων, υπογράμμισε ότι μια παραδοσιακή διαφορά της ΝΔ με την Αριστερά είναι η αντιμετώπιση της ακίνητης περιουσίας και της φορολογίας, κάτι που δεν κάνει σήμερα το κόμμα και η κυβέρνηση του Σαμαρά, καθώς ανέκαθεν η Κεντροδεξιά τάσσεται υπέρ της ακίνητης περιουσίας, και της μείωσης της φορολογίας.
Μάλιστα, η κυρία Μπακογιάννη εστίασε στην αναγκαιότητα να υπάρξει μια ουσιαστική φορολογική μεταρρύθμιση, ενώ πρόσθεσε ότι η φορολογία αποτελεί πηγή του προβλήματος που αντιμετωπίζει η Ελλάδα και ζήτησε απ’ τον πρωθυπουργό να προχωρήσει στην αποζημίωση των μικρο-ομολογιούχων, τηρώντας τον λόγο που είχε δώσει προεκλογικά για την αποκατάσταση τους απ’ το «κούρεμα» που υπέστησαν με το PSI της κυβέρνησης Παπαδήμου.
Έγραψε ο: Πάρις Κουρτζίδης

Δεν υπάρχουν σχόλια: