Κυριακή 9 Νοεμβρίου 2014

Περίπτωση Χατζημαρκάκη

Τον Ιούλιο του 2011, η ελληνική κοινή γνώμη μάθαινε ότι η Εξεταστική Επιτροπή του Πανεπιστημίου της Βόνης αποφάσισε (ομόφωνα) την αφαίρεση του τίτλου του διδάκτορα από τον Γ. Χατζημαρκάκη.
Ο ελληνικής καταγωγής κ. Χατζημαρκάκης τότε ήταν ευρωβουλευτής της Γερμανίας.

Στην απόφαση της Εξεταστικής του πανεπιστημίου της Βόνης αναφερόταν ότι «σε πολλά σημεία έκανε χρήση κειμένων άλλων συγγραφέων, χωρίς τη δέουσα αναφορά σε αυτούς παρά σε μερικές υποσημειώσεις».
Ο ίδιος άνθρωπος, τον Νοέμβριο του ίδιου έτους, σε επαφές του με τον πρωθυπουργό των Σκοπίων Νίκολα Γκρούεφσκι και...
άλλους αξιωματούχους και κατά τη διάρκεια δηλώσεών του στα τοπικά ΜΜΕ, απηύθυνε χαιρετισμό στη διάλεκτο του κρατιδίου, την οποία αποκάλεσε «μακεντόνσκι»
Τα δύο πρώτα χρόνια του Μνημονίου δεν περνούσε ούτε εβδομάδα που να μη ζητούσε την ποινική δίωξη του Κώστα Καραμανλή, επειδή -κατά τη γνώμη του- «βούλιαξε την Ελλάδα». Ο κ. Χατζημαρκάκης είχε επίσης χαρακτηρίσει τον Γιώργο Αλογοσκούφη «απατεώνα».

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, ο γνωστός Βενιζέλος, χαρακτήρισε τον κ. Χατζημαρκάκη «εξαιρετικά έμπειρο Ευρωπαίο πολιτικό, που διήνυσε μια εντυπωσιακή διαδρομή στα γερμανικά πολιτικά πράγματα, εκπροσώπησε επί χρόνια τη Γερμανία στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, και τώρα δραστηριοποιείται στην ελληνική δημόσια ζωή».

Ως αντάλλαγμα της εθνικά ύποπτης στάσης του, ο κ. Χατζημαρκάκης διορίστηκε από την κυβέρνηση πρέσβης εκ προσωπικοτήτων! Μια θέση η οποία προσφέρει εξαιρετικό μισθό, ασφαλιστική κάλυψη και ένα σωρό προνόμια στον κάτοχό της.

Το ηθικό δίδαγμα όλων αυτών είναι πρόδηλο: η επιτυχία και η καταξίωση στο κράτος των ελληνόφωνων μανδαρίνων και των αλλοδαπών υπαλλήλων της τρόικας επιτυγχάνεται μέσω της προβολής και όχι της προσφοράς και της αρετής.

Η συνταγή της αναρρίχησης στις κλίμακες της Δημόσιας Διοίκησης είναι η πρόκληση θορύβου, οι αμφιλεγόμενες δηλώσεις, οι προκλητικές ενέργειες και η συγκέντρωση ψήφων - οποιουδήποτε αριθμού. 
Αρκεί να προσθέτουν στην εκλογική σούμα, όπως και ο κ. Χατζημαρκάκης με το κόμμα Ελληνες Ευρωπαίοι Πολίτες. 
Ετσι συγχωρούνται και οι ύβρεις και οι λογοκλοπές...


Εφημ. Δημοκρατία

Δεν υπάρχουν σχόλια: