Σάββατο 15 Νοεμβρίου 2014

Ελλάδα-Νησιά Φερόε 0-1: Ήττα-ντροπή για την Εθνική μας στα προκριματικά του Euro

Ελλάδα-Νησιά Φερόε 0-1: Ηττα-ντροπή για την Εθνική μας στα προκριματικά του Euro

  • Πατατράκ εντός έδρας και από τα Νησιά Φερόε
  • Απογοητευτική εμφάνιση και ήττα με 1-0
  • Μπροστά στο φάσμα του αποκλεισμού από το Euro 2016
  • Φοβερές αποδοκιμασίες στο γήπεδο
  • Φώναζαν «βγάλτε τις φανέλες και... φύγετε από εδώ»
  • Σε δεινή θέση ο Κλαούντιο Ρανιέρι
  • Τρίτη σερί εντός έδρας ήττα για την Εθνική ομάδα, αφού και τα Νησιά Φερόε με τους ερασιτέχνες ποδοσφαιριστές τους κέρδισαν τους αποκαρδιωτικούς Έλληνες με 1-0 στο Καραϊσκάκη και έτσι δυσκόλεψε πολύ πλέον η πρόκριση στα τελικά του EURO 2016.
    Στη χειρότερη εμφάνιση της στα προκριματικά η Εθνική ομάδα κατάφερε να χάσει και από τα Νησιά Φερόε που πανηγύρισαν την μεγαλύτερη νίκη στην ιστορία τους. Ο Κλάουντιο Ρανιέρι και οι ποδοσφαιριστές του μετά από τέσσερις αγωνιστικές έχουν πλέον μόλις ένα βαθμό και δικαίως αποδοκιμάστηκαν έντονα από τους Έλληνες φιλάθλους απόψε στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης».
    Mάλιστα, ξύπνησαν μνήμες από τα... πέτρινα χρόνια της Εθνικής ομάδας, τότε που έμενε εκτός μεγάλων διοργανώσεων και έπαιζε σε άδεια γήπεδα εντός έδρας. Χωρίς ταχύτητα, δίχως έμπνευση, χωρίς καμία κίνηση και αυτοματισμούς, η Ελλάδα δεν ήταν καλύτερη ούτε από τα Νησιά Φερόε και η εικόνα της μέσα στο γήπεδο προκάλεσε θλίψη, νοσταλγία και έντονο προβληματισμό.
    Οι φιλοξενούμενοι είχαν και δύο δοκάρια πριν το γκολ και ο Ορέστης Καρνέζης ήταν σωτήριος στις επεμβάσεις του. Μέχρι το 60' η Ελλάδα έπαιζε με την φωτιά αφού δεν έπαιζε ποδόσφαιρο και σε εκείνο το λεπτό... κάηκε. Ο Βατνχαμαρ ντρίπλαρε τον Καράμπελα και έβγαλε σέντρα, την οποία τελικά ο Έντμουνσον έκανε γκολ για το 0-1.
    Η Ελλάδα εν συνεχεία πίεσε, είχε δοκάρι με τον Κονέ, έκανε κάποιες φάσεις, αλλά δεν σκόραρε. Και το ταμπλό έγραψε το 0-1 που είναι η πιο μαύρη σελίδα στην ιστορία της εθνικής ομάδας. Μιας και έχασε από ερασιτέχνες, ενώ πριν λίγους μήνες διεκδικούσε την πρόκριση της στους «8» καλύτερους του κόσμου.
    ΕΛΛΑΔΑ: Καρνέζης, Καράμπελας, Mόρας, Μανωλάς, Τοροσίδης, Μανιάτης, Σάμαρης, Κονέ, Γκέκας (46’ Αθανασιάδης), Καρέλης (62’ Μαυρίας), Χριστοδουλόπουλος.
    ΝΗΣΙΑ ΦΕΡΟΕ: Νίλσεν, Νες, Ντάβιντσεν, Γκρέγκερσεν, Νάτεσταντ, Χάνσον, Μπεντζαμινσεν, Όλσεν, Χολστ (75’Τζουστίνουσεν) , Έντμουνσον, Βατνχαμαρ.
    Βαθμολογία 6ου ομίλου
    1.Ρουμανία 10 β.
    2.Β.Ιρλανδία 9 β.
    3.Ουγγαρία 7 β.
    4.Φινλανδία 4 β.
    5.Ν.Φερόε 3 β.
    6.Ελλάδα 1 β.


    Δεν υπάρχουν σχόλια: