Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου 2012

Κώστας Καραμανλής: «Τι να έχει άραγε στο μυαλό του για το μέλλον του στην πολιτική;» Προς το παρόν, ας του ευχηθούμε χρόνια πολλά για τα σημερινά του γενέθλια! Κι ας περιμένουμε...


O Κώστας Καραμανλής έχει σήμερα τα γενέθλια του. Κλείνει αισίως τα 56 του χρόνια, αφού γεννήθηκε στις 14 Σεπτεμβρίου του 1956.

Τέτοιες μέρες περίπου, πριν από τρία χρόνια, εγκατέλειπε την... πρωθυπουργία μετά από μια βαριά –για τα τότε δεδομένα- εκλογική ήττα και ταυτόχρονα και την ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας.
Το 33% που πήρε το κόμμα του στις εκλογές του 2009 ήταν το χαμηλότερο ιστορικά ποσοστό του, ως τότε. Οι περισσότεροι- και μάλλον λογικά- πίστευαν ότι η Νέα Δημοκρατία θα χρειαζόταν πολλά χρόνια ανασύνταξης και υπομονής μέχρι να ξαναβρεθεί στην εξουσία...


Τα γεγονότα που ακολούθησαν όμως έφεραν τα πάνω κάτω. Οι οικονομικές εξελίξεις ήταν χωρίς προηγούμενο και οδήγησαν και σε ραγδαίες πολιτικές. Η Νέα Δημοκρατία σχεδόν δυόμιση χρόνια μετά από την εκλογική ήττα της, κατέγραψε ακόμα χαμηλότερα ποσοστά από το 2009 αλλά ξαναβρέθηκε στο τιμόνι της χώρας, ως κύριος κυβερνητικός εταίρος.
Ο Κώστας Καραμανλής όλο αυτό το διάστημα έχει επιλέξει να παραμείνει σιωπηλός. Με εξαίρεση κάποιες γραπτές δηλώσεις στήριξης του κ. Σαμαρά προεκλογικά κι ορισμένες παρουσίες του σε συγκεντρώσεις της ΝΔ, προτιμά να απέχει από τον δημόσιο βίο.
Αν και βρίσκεται τακτικά στη Βουλή, ουδέποτε παίρνει τον λόγο. Αρνείται επίμονα να δώσει συνεντεύξεις τόσο στα Ελληνικά και όσο και στα μεγάλα διεθνή μέσα ενημέρωσης που τον «πολιορκούν».
Οι αντίπαλοι του λένε ότι δεν μιλά γιατί δεν έχει να δώσει πειστικές απαντήσεις στα ερωτήματα για την κατάσταση στην οποία άφησε τη χώρα και για τον τρόπο με τον οποίο αποφάσισε να φύγει από την πρωθυπουργία και την αρχηγία της ΝΔ, πάνω στα πιο δύσκολα.
Οι φίλοι του επιμένουν πώς όταν ο ίδιος κρίνει σκόπιμο ότι πρέπει να τοποθετηθεί δημοσίως για όλα αυτά τότε θα το κάνει. Θεωρούν ότι μια τέτοια συζήτηση δεν θα πρόσφερε τίποτα, ειδικά στην κατάσταση που βρίσκεται η Ελλάδα. Λένε πώς ο Κώστας Καραμανλής είναι πολιτικά ενεργός και στηρίζει την κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά γιατί θεωρεί ότι πρέπει και μπορεί να πετύχει τους στόχους της.
Στις συναντήσεις του με βουλευτές και κομματικά στελέχη, που συνεχίζει να κάνει στο προσωπικό του γραφείο, είναι πάντα πολύ προσεκτικός. Κυρίως ακούει και λιγότερο μιλάει. Όσοι φεύγουν από εκεί, λένε πώς ο πρώην πρωθυπουργός παρακολουθεί τα πάντα, έχει άποψη και απαντήσεις για όλα.
«Γιατί τότε επιλέγει τρία χρόνια μετά, την σιωπή και δεν τον ακούμε να μιλάει γι΄ αυτά που συμβαίνουν σήμερα;» επιμένουν οι επικριτές του. 

«Τι να έχει άραγε στο μυαλό του για το μέλλον του στην πολιτική;» αναρωτιούνται κάποιοι άλλοι κάνοντας διάφορες και διαφορετικές σκέψεις.
Η απάντηση , μπορεί να δοθεί μόνο από τον ίδιο τον Κώστα Καραμανλή. Προς το παρόν, ας του ευχηθούμε χρόνια πολλά για τα σημερινά του γενέθλια! Κι ας περιμένουμε...


Έγραψε ο Σωτήρης Ξενάκης 

Δεν υπάρχουν σχόλια: