Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου 2012

Κακλαμάνης: Να πως μπορούν να βρεθούν 10 δισ ευρώ, κ. Στουρνάρα


Ειλικρινά, δεν μπορώ να καταλάβω ποιος είναι ο λόγος, που ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας ξενυχτάει καθημερινά -όπως λέει ο ίδιος- για να ολοκληρώσει το πακέτο των 11,6 δις ευρώ, ικανοποιώντας τις «αδηφάγες ορέξεις» των δανειστών, που «διψούν για χρήμα και μόνο».
Είναι πολύ εύκολο να το πράξει, ώστε να μη περικοπούν κατά το ελάχιστο εκ νέου οι ήδη κατακρεουργημένοι μισθοί και συντάξεις των Ελλήνων. Υπό μία προϋπόθεση όμως: Θέλει και μπορεί ο κ. Στουρνάρας να το κάνει;
Γιατί η πρόσφατη κατάθεση του στη Βουλή, για το ποιος θα δάνειζε στη χώρα 450 δις πλην των στυγνών δανειστών της, δυστυχώς τον κάνει όμοιο, με τον προκάτοχο του, Γιώργο Παπακωνσταντίνου στα μάτια των Ελλήνων.
Λοιπόν, τα πράγματα είναι απλά. 
Αν στο υπουργείο Οικονομικών μπορούσαν να πατάξουν έστω το 50% του παραεμπορίου και της λαθρεμπορίας καυσίμων, στα κρατικά ταμεία θα εισέρρεαν περίπου 5 δις ευρώ! 
Ούτε λόγος, φυσικά, για το 100%, αφού τότε τα χρήματα που θα εισέπραττε το κράτος θα έφθαναν κοντά στα 10 δις ευρώ!!!
Με μαθηματικά… δημοτικού, δηλαδή, όχι μόνο δεν θα υπήρχαν οριζόντια μέτρα και χαράτσια, με την Τρόικα να ζητά συνεχώς και νέα, ώστε να καλύπτονται οι «μαύρες τρύπες» στο πακέτο των 11,6 δις αλλά η κυβέρνηση θα μπορούσε να μην «πετσοκόψει» άλλο μισθούς και συντάξεις.
Στις 20 Αυγούστου, ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας και του ΕΒΕΑ, Κώστας Μίχαλος, ανέφερε ότι η μη πάταξη του παραεμπορίου στην Ελλάδα στερεί ετησίως έσοδα 6 δις ευρώ από ένα αθέμιτο και παράνομο τζίρο, που φθάνει στο αστρονομικό ποσό των 25 δις.
Στις 4 Σεπτεμβρίου, ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Δικαιοσύνης, Γιώργος Σούρλας, διαβίβασε στον εισαγγελέα οικονομικού εγκλήματος, Γρηγόρη Πεπόνη, στοιχεία αναφορικά με τις αποκαλύψεις και καταγγελίες τηλεοπτικού σταθμού για τα κυκλώματα λαθρεμπορίας καυσίμων, που προκαλεί απώλεια εσόδων στο δημόσιο η οποία ξεπερνά τα 3 δις ευρώ ετησίως.
Κοινώς;  
Αν ο κ. Στουρνάρας θέλει, μπορεί να βρει χρήματα και πολλά παραπάνω από όσα ζητούν οι δανειστές-δυνάστες της χώρας, ώστε να μη πληρώσουν και πάλι «οι ίδιοι και οι ίδιοι». 
Γιατί αλήθεια δεν το κάνει;


Δεν υπάρχουν σχόλια: