Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου 2012

Εγώ κι ο Αλέξης Τσίπρας

Έχουμε γεννηθεί και οι δύο τη δεκαετία του ‘70. 
Ο Αλέξης είναι λίγο μικρότερος, αλλά λίγο πολύ μεγαλώσαμε στο ίδιο ιστορικό, κοινωνικό και οικονομικό πλαίσιο. 
Αυτός σε γειτονιά της Αθήνας, εγώ στη Λαμία. Έχουμε και την ίδια αγαπημένη ομάδα: Τον Παναθηναϊκό. 
Και οι δύο με το μικρόβιο της πολιτικής στο αίμα.
Ο Αλέξης στην ΚΝΕ από τα μαθητικά του χρόνια, εγώ ξεκίνησα χωρίς σχήμα από το 15μελές του 3ου Λυκείου Λαμίας και στο Πανεπιστήμιο γράφτηκα στην ΠΑΣΠ. Την περίοδο Μητσοτάκη ο Αλέξης έγινε ο σταρ των μαθητικών καταλήψεων, μαζί με την Τόνια Αντωνίου από τον χώρο του ΠΑΣΟΚ.
Στο στρατό μας «έφτιαξε» και τους δύο ο ίδιος πασόκος της εποχής,...
σύμφωνα με την έκφραση του Αλέξη στην περίφημη συνέντευξη που έδωσε δεμένος στους Σκούλιγκανς (σ.σ. Ο Άκης, άλλωστε, ήταν αρκετά χρόνια στο υπουργείο Άμυνας για να καλύψει τη μικρή ούτως ή άλλως ηλιακή διαφορά Γιάννη Αντύπα και Αλέξη Τσίπρα).
Διαβάζω στη Βικιπαίδεια πως «ως φοιτητής ανέπτυξε έντονη συνδικαλιστική δράση μέσω του σχήματος «Εγκέλαδος», το οποίο συμμετείχε στην ομοσπονδία τωνΕναλλακτικών Ριζοσπαστικών Αριστερών Σχημάτων. Με τα ΕΡΑΣ εκλέχθηκε στο Κ.Σ. της ΕΦΕΕ την περίοδο 1995-1997. Εγώ τότε ήμουνα νέος ρεπόρτερ στον ΦΛΑΣ 96.
Την ίδια περίοδο ήταν Γραμματέας Σπουδάζουσας Αθήνας της Νεολαίας ΣΥΝ (τότε Ένωσης Αριστερών Νέων). Το 1999 εξελέγη Γραμματέας του Κεντρικού Συμβουλίου της οργάνωσης και διατήρησε τη θέση αυτή έως το 2003. Το 1999 εγώ έφευγα από την Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία για να πάω στον Επενδυτή και το 2003 ήμουν στην ΕΡΤ.
Ο Αλέξης Τσίπρας ήταν υποψήφιος στο Δήμο Αθηναίων στις δημοτικές εκλογές του 2006, επικεφαλής του συνδυασμού «Ανοιχτή Πόλη». Εγώ κάπου εκεί ξεκινούσα το όνειρο του Ελεύθερου Τύπου της Γιάννας Αγγελοπούλου.
Στις 10 Φεβρουαρίου του 2008 εξελέγη πρόεδρος του κόμματος, διαδεχόμενος τον Αλέκο Αλαβάνο. Τότε ήμουνα στο Έθνος. Στο 3ο συνέδριο του κόμματος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς, το οποίο διεξήχθη από 3 έως 5 Δεκεμβρίου 2010, εξελέγη αντιπρόεδρος του κόμματος. Το 2011 εγώ έφυγα από το Έθνος και πήγα στο Πρώτο Θέμα. Και το 2012 έγινα διευθυντής στο Καρφί. Αρχηγόπουλα είμαστε και τα δύο.
Είναι υπέρ του γάμου μεταξύ ατόμων του ίδιου φύλου. Και εγώ. Τελικά Αλέξη εμείς οι δυο μοιάζουμε πολύ.

ΥΓ. Ο Αλέξης θέλει η Ελλάδα να γίνει Αργεντινή. Και εγώ. Αλλά στο ποδόσφαιρο.

Γιάννης Αντύπας

Δεν υπάρχουν σχόλια: