Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου 2012

Μαθήματα...οικονομίας σε κρίση θέλουν να μας κάνουν οι Τούρκοι


Με τον τίτλο «Θα εξηγήσουμε στους Έλληνες πως ξεπεράσαμε την κρίση» η τουρκική εφημερίδα  Turkiye γράφει ότι ο Πρόεδρος της Ένωσης Επιμελητηρίων και Χρηματιστηρίων Τουρκίας Χιρσατζικλίογλου ανακοίνωσε  ότι  τα μέλη της διοίκησης  πήραν πρόσκληση από τον Έλληνα Πρόεδρο της ίδιας  Ένωσης κ. Κων/νο Μίχαλο και ότι θα μεταβούν στην Ελλάδα ως προσκεκλημένοι του.
Η τουρκική Επιτροπή που θα έλθει στην Ελλάδα  προτίθεται να εξηγήσει στην ελληνική πλευρά τον τρόπο με τον οποίο  η Τουρκία κατόρθωσε να βγει από την κρίση.

Σε άλλο ...

ρεπορταζ η εφημερίδα αναφέρεται στα μέτρα με τον τίτλο « Δεν μπορούμε να σφίξουμε περισσότερο την ζώνη».  Οι εταίροι του κυβερνητικού συνασπισμού, γράφει, θα συναντηθούν ξανά την Τετάρτη και ο Υπουργός Οικονομικών κ Στουρνάρας αναμένεται να παρουσιάσει το πακέτο των μέτρων στην Σύνοδο του Eurogroup την Παρασκευή.  
Εξάλλου η εφημερίδα  Yeni Safak  με τον τίτλο «Η Αθήνα θα προβεί και πάλι σε περικοπές» γράφει ότι ο  κ Σαμαράς συζήτησε με την τρόϊκα το πακέτο περικοπών των 11,5 δις που θα γίνει στις δημόσιες δαπάνες κατά το 2013-2014. . Η ελληνική πλευρά έγινε γνωστό ότι είπε στην αντιπροσωπεία πως ο ελληνικός λαός δεν θα μπορέσει να υποστεί περισσότερα οικονομικά μέτρα.

Η Star γράφει για το ίδιο θέμα τονίζοντας ότι η Αθήνα δεν μπόρεσε να συνεννοηθεί με την τρόϊκα όσον αφορά τις συντάξεις.
 Η Hurriyet αναφέρεται στο θέμα  με τον τίτλο « Στην ημερήσια διάταξη του γείτονα νέες περικοπές» .

Η Cumhuriyet με τον τίτλο «Νέο κύμα απεργιών στην γείτονα» γράφει ότι ενώ ο κ Σαμαράς συναντήθηκε με την τρόϊκα  για το πακέτο περικοπών των 11,5 δις ευρώ, από την άλλη νέο κύμα απεργιών κλονίζει την χώρα. Συνεχίζονται οι αντιδράσεις από διάφορους τομείς και πρώτα από τους Δημοσίους Υπαλλήλους. Οι εργαζόμενοι στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο  για το οποίο γίνονται σχέδια ιδιωτικοποίησης ξεκίνησαν 24ωρη απεργία. Οι ακαδημαϊκοί  λένε ότι θα χάσουν και άλλα χρήματα από τους μισθούς τους στους οποίους έγινε περικοπή 25% κατά τα τελευταία 2 χρόνια. Οι καθηγητές θα διαδηλώσουν σήμερα στο Σύνταγμα. Το ίδιο θα κάνουν, γράφει, και οι δάσκαλοι.
onalert

Δεν υπάρχουν σχόλια: