Πέμπτη 4 Αυγούστου 2011

Οι μεταρρυθμίσεις, τα ναρκωτικά και ο Γιώργος

Σε ένα επικίνδυνο άλμα προβαίνει το υπουργείο Δικαιοσύνης, που αφορά το νόμο περί ναρκωτικών ουσιών και ουσιαστικά αποποινικοποιεί τη χρήση, χωρίς μέχρι στιγμής να έχει διευκρινίσει, εάν επιμείνει στο διαχωρισμό περί μαλακών και σκληρών ναρκωτικών.
Πριν από λίγα χρόνια μόλις,...

ο νόμος είχε αυστηροποιηθεί, αφού ήταν εκτεταμένα τα κρούσματα εμπόρων που δήλωναν χρήστες και όταν τα στοιχεία ήταν λίγα που αποδείκνυαν τη διακίνηση, το δικαστήριο αναγκαζόταν να τους αθωώσει.
Η κυβέρνηση Παπανδρέου την ώρα, που δεν μπορεί να προβεί σε μεταρρυθμίσεις τις οποίες έχει υπογράψει με τους εταίρους μας, προσπαθεί με μέτρα, όπως η αποποινικοποίηση των ναρκωτικών, να δημιουργήσει ένα μεταρρυθμιστικό κλίμα στη χώρα.
Δεν είναι το μόνο φαινόμενο. Η επιμονή στα δημοψηφίσματα είναι μια τέτοια περίπτωση.
Ο κ. Παπανδρέου φαίνεται ότι, δεν διστάζει να παίξει με νόμους και θεσμούς, ώστε να αλλάξει την εικόνα της αδράνειας τη κυβέρνησης προς τους έλληνες αλλά και προς τις υπόλοιπες χώρες.
Από τις αρχές του χρόνου μέχρι σήμερα, δεκάδες μεταρρυθμίσεις έχουν πάει πίσω όπως το άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων, αλλαγές στους εισπρακτικούς μηχανισμούς και οι οικολογικές διακηρύξεις της πρώην υπουργού Περιβάλλοντος κ. Μπιρμπίλη.
Τέλος ο κ. Παπανδρέου θα πρέπει να θυμηθούμε από παλιά ήταν υπέρ της αποποινικοποίησης της ινδικής κάνναβης και μας έχει μείνει η φράση στην οποία είχε υποστηρίξει: Δεν τρέχει και τίποτα να υπάρχει μια «γλάστρα» στο σπίτι του καθενός.

newsbomb. 
 http://irakliowebradio2.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: