Κυριακή 31 Ιουλίου 2011

Κατά μέτωπον επίθεση Παπανδρέου σε Σαμαρά

H  συμφωνία των Βρυξελλών, μπορεί να έδωσε μια ευκαιριακή ανάσα στην κυβέρνηση, ωστόσο αποτελεί σημείο αφετηρίας στην προσωπική επίθεση που θα εξαπολύσει ο Γιώργος Παπανδρέου στον Αντώνη Σαμαρά. 
Ήδη τα πρώτα σύννεφα του πολέμου φάνηκαν στην συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας όπου ο πρωθυπουργός χαρακτήρισε τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας πρωθυπουργό της δραχμής, μια...
φράση που μάλιστα είχε χρησιμοποιήσει πρώτη η Ντόρα Μπακογιάννη.
Τίποτα δεν γίνεται τυχαίο.
Ειδικότερα, ο Γιώργος Παπανδρέου φέρεται έτοιμος να συγκρουστεί με τον Αντώνη Σαμαρά το επόμενο χρονικό διάστημα και θα τον θυμάται κάθε φορά που θα πηγαίνει στην Περιφέρεια, όπως έκανε και στην Άρτα. Η αρχή όπως προαναφέρθηκε, έγινε από την ΚΟ του ΠΑΣΟΚ και μάλιστα χαρακτηριστικό είναι το απόσπασμα της ομιλίας του:
«Η Νέα Δημοκρατία έχασε τη μοναδική ευκαιρία να δείξει ότι έχει αλλάξει και, την ώρα που η τύχη της χώρας παιζόταν κορώνα - γράμματα, εκείνη ασχολείτο με τις δημοσκοπήσεις. Τους αφήνουμε τη φιλοδοξία να γίνουν πρωθυπουργοί στην Ελλάδα της δραχμής», ανέφερε χαρακτηριστικά και συνέχισε όταν είπε το εξής: «Ανέλυσα με τα άλλα κόμματα και κυρίως στο συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών με σαφήνεια την πολιτική μας στη διαχείριση του χρέους. Οι εκκλήσεις προς την αντιπολίτευση έμειναν αναπάντητες. Αμφισβήτησαν ακόμα και το πατριωτικό μας καθήκον. Έριχναν λάσπη ακόμα και λάδι στη φωτιά που επιχειρούσαμε να σβήσουμε. Η ΝΔ ως αντιπολίτευση δεν έχει διδαχθεί τίποτα. Η άρνηση ψήφου στο Μνημόνιο και στο Μεσοπρόθεσμο ισοδυναμούσε με χρεοκοπία».
Με το βλέμμα στις δημοσκοπήσεις
Επειδή όπως προαναφέρθηκε τίποτα δεν είναι τυχαίο σε ότι γίνεται το τελευταίο χρονικό διάστημα στην κυβέρνηση (παρά τις αρρυθμίες που παρατηρούνται έντονα σε διάφορα υπουργεία), στο ΠΑΣΟΚ ήδη έχει δοθεί εντολή και ενόψει ΔΕΘ να χρησιμοποιηθούν με την μορφή καμπάνιας και σποτ τα όσα έχει πει ο Αντώνης Σαμαράς σχετικά με την χρεοκοπία, απαντώντας έτσι και στην εσωκομματική κριτική των βουλευτών στο επικοινωνιακό επιτελείο.
Βεβαίως, το βλέμμα του Γιώργου Παπανδρέου είναι στραμμένο και στις δημοσκοπήσεις αφού γνωρίζει και ο ίδιος πως η εικόνα του έχει πολιτικά αλλοιωθεί με όσα έχουν γίνει ενώ το ΠΑΣΟΚ έχει μεταλλαχθεί σε ένα σκληρό πολιτικό φορέα που θεωρείται το πιο αντι- δημοφιλές σε σχέση με τα άλλα κόμματα.
Στόχος του λοιπόν είναι να «ανεβάσει» τα ποσοστά του Κινήματος, να θεωρείται ο ίδιος πιο καταλληλότερος πρωθυπουργός από τον Αντώνη Σαμαρά και στη συνέχεια και αναλόγων των εξελίξεων, τα δημοψηφίσματα να μην είναι τα μόνα που θα τεθούν στην κρίση του λαού!
Ματιές και στη βάση του Κινήματος
Παράλληλα, έχοντας πλέον το χρόνο μαζί του και όχι απέναντι, ο Γιώργος Παπανδρέου θα προσπαθήσει να απευθυνθεί περισσότερο και στη βάση του κόμματος η οποία τελεί υπό… διάλυση, όπως μεταφέρουν οι επικεφαλής των νομαρχιακών επιτροπών του ΠΑΣΟΚ στον Μιχάλης Καρχιμάκη.
Εκτός από τις περιοδείες του στην Περιφέρεια, ο Γιώργος Παπανδρέου αναμένεται να αποφασίσει να συνεδριάζει περισσότερο το Πολιτικό Συμβούλιο ενώ είναι αποφασισμένος να δώσει την έγκριση ώστε να πραγματοποιηθεί διήμερη συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου, πριν την Συνδιάσκεψη του κόμματος στην 3η Σεπτέμβρη. Ήδη, οι απώλειες είναι πολλές καθώς αρκετά μέλη, όχι μόνο παραιτήθηκαν αλλά ανήκουν πλέον σε άλλα κόμματα!

Πηγή:Voria/parapolitika

Δεν υπάρχουν σχόλια: