Τετάρτη 3 Αυγούστου 2011

Κίνδυνος πανικού στις αγορές - Ρεκορ για Χρυσό

XRIMANEWS.GRΟι χρηματιστηριακές αγορές βρίσκονται τόσο κοντά στα όρια του Πανικού όσο δε βρέθηκαν από το μεγάλο κραχ του 2008 και τα στοιχεία που το επιβεβαιώνουν είναι πολλά: Ο Dow Jones έχει καταγράψει σερί 8 διαδοχικών πτωτικών συνεδριάσεων για πρώτη φορά από το 2008 και δοκιμάζει το χαμηλό του για το 2011 έχοντας περάσει κάτω από τον ΚΜΟ 200 ημερών του.

Οι ευρωπαϊκοί δείκτες μετοχών έχουν καταγράψει τη μεγαλύτερη πτώση από το 2009. Ο ευρωπαϊκός δείκτης τραπεζών έχει υποστεί κραχ χάνοντας ...
περισσότερο από το 1/3 της αξίας του σε λίγους μήνες ενώ ο αμερικανικός δείκτης τραπεζών τον ακολουθεί στην πτώση. Η μετοχή της Societe Generale βούλιαξε κατά 9% στη φήμη ότι έχασε τους στόχους της για το 2011 εξαιτίας της καταγραφής απωλειών από τη συμμετοχή της στη συμφωνία αναδιάρθρωσης του Ελληνικού χρέους παρέχοντας μία εικόνα από το πιθανό μέλλον των μετοχών και άλλων τραπεζών που θα συμμετάσχουν στο 2ο πακέτο διάσωσης της Ελλάδας.

Το δολάριο βουλιάζει και οι επενδυτές στρέφονται σε ασφαλείς επενδυτικούς παραδείσους όπως το ελβετικό φράγκο, το ιαπωνικό γεν και φυσικά το χρυσό που έχει απογειωθεί σε ιστορικό υψηλό πάνω από τα 1665 δολάρια.

Και πέρα από τα παραπάνω, αυτή τη φορά μαίνεται ένας χρηματοπιστωτικός πόλεμος στην Ευρωπαϊκή αγορά ομολόγων όπου η Ιταλία, η Ισπανία και η Κύπρος κινδυνεύουν με αποκλεισμό τους από τις αγορές κεφαλαίων και ενδεχόμενη ανάγκη προσφυγής τους στο μηχανισμό διάσωσης απειλώντας να κόψουν την Ευρωζώνη στα δύο.

Για πρώτη φορά στα τελευταία 3 χρόνια οι επενδυτές είναι τόσο κοντά στα πρόθυρα του πανικού και ας ελπίσουμε οι πολιτικοί αξιωματούχοι να ξυπνήσουν από το λήθαργο τους και να λάβουν άμεσα μέτρα για την αποφυγή μίας νέας κρίσης, ειδάλλως σε λίγο ίσως να είναι πολύ αργά.

XrimaNews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: