Σάββατο 29 Οκτωβρίου 2011

"Η Ελλάδα - όσο κι αν προσπαθούν - ποτέ δεν πεθαίνει".



Του Π. Αλεξόπουλου
Μέλος ΑΝΕΑΕΔ


Η ΑΝΕΑΕΔ παρά τον μικρό χρόνο ζωής και δράσης της μπόρεσε μέσα σε συνθήκες δύσκολες η καλλίτερα αντίξοες να βγει στο προσκήνιο και να προκαλέσει ταραχή και πονοκέφαλο σε όλους αυτούς πού συνειδητά απεργάζονται συμφορές για τον κλάδο των εργαζομένων πού είναι γνωστός ως Εν. Δυνάμεις.

Οι τιμημένες Ενoπλες  Δυνάμεις  της χώρας μας όντας το ποιο οργανωμένο τμήμα του Ελληνικού Λαού είναι ανά πάσαν στιγμή έτοιμες να εκτελέσουν το καθήκον τους και να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στην διαδικασία παραγωγής και άμυνας της χώρας με τον ρόλο πού... τους ανήκει και τον εκτελούν αυτόν τον ρόλο με τον καλλίτερο-αποτελεσματικότερο τρόπο.
Δυστυχώς μέχρι σήμερα όλοι μας είχαμε μία λανθασμένη αντίληψη ότι εξ αιτίας αυτού του ρόλου, εξαιρετικά ευαίσθητου, η πολιτεία θα είχε την ανάλογη ανταπόκριση προς τους συντελεστές αυτής της διαδικασίας πού είναι τα στελέχη των Εν. Δυνάμεων, αλλά φευ ηπατήθημεν.

Τόσον οι απόστρατοι όσον και οι εν.εν. ένστολοι συμπεριλαμβανομένων και των Σωμ. Ασφαλείας ,βρεθήκαμε ξαφνικά εντελώς απροστάτευτοι όχι μόνον από την κεντρική διοίκηση της πολιτείας, αλλά και από θεσμικά όργανα έστω βοηθητικά, πού είχαν αυτόν τον ρόλο ,δηλαδή να προλαμβάνουν ,να βοηθούν την πολιτεία σε λανθασμένες αποφάσεις πού θα ήταν δυνατόν να βλάψουν την ομαλή ροή της ζωής του προσωπικού –στελεχών των Εν. .Δυν. η να προστατεύσουν έστω από τυχόν αυθαιρεσίες της κεντρικής διοίκησης.

Η ταραχή-ανησυχία του προσωπικού είναι αναμφισβήτητη και έχει άμεση επίδραση στο ηθικό των Εν. Δυν. Και Σωμ. Ασφαλείας σε στιγμές μάλιστα κατά τις οποίες η μαχητικότητα – αποτελεσματικότητα πρέπει να βρίσκεται στο μέγιστο δυνατόν ώστε το αίσθημα ασφαλείας του λαού να βρίσκεται στον ανάλογο βαθμό εξασφάλισης της απόλυτης ηρεμίας για χάρη της παραγωγής της χώρας και της καθ’ όλου προκοπής του Λαού της. Μιλάνε για κρίση οικονομική και μάλιστα παγκόσμια .Ουδέν ψευδέστερον κατά την γνώμη μου.

Για πάνω από 60 χρόνια ούτε πόλεμος ούτε καταστροφές, που να δικαιολογούν ύφεση, στην οικονομία της χώρας μας. Το παραχθέν προϊόν όλο αυτό το διάστημα απόλυτα μετρήσιμο είναι τεράστιο και ένα ελάχιστο μέρος αυτού του προϊόντος ήλθε στα χέρια του Λαού μας ,ενώ το περισσότερο κεφαλαιοποιήθηκε για να αποτελέσει τη βάση για περαιτέρω αύξηση της παραγωγής.

Σε αυτήν την διαδικασία εκλάπη το μεγαλύτερο μέρος και έγινε πολυτέλεια διαβίωσης και απληστία από μερίδα των ελάχιστων επικυρίαρχων κύκλων της χώρας οι οποίοι συνεργαζόμενοι με τα ξένα αφεντικά τους , τοκογλύφους, μας πίνουν κυριολεκτικά το αίμα ,παράλληλα ότι για αυτήν την κρίση εμείς φταίμε μαζί με αυτούς και συνεπώς έχοντας μερίδιο ευθύνης να επιτύχουν την αδιαμαρτύρητη συναίνεσή μας.

Το κοινώς λεγόμενο σκάσε και κολύμπα. Είναι ξεδιάντροποι και θα γραφούν με μαύρα γράμματα στην ιστορία της χώρας μας ως, όνειδος μιας εποχής πού είχε όλες τις δυνατότητες να εκτιναχθεί η παραγωγή προϊόντος στο κατακόρυφο τόσο ποσοτικά όσο και ποιοτικά φέρνοντας στον λαό μας μια ψυχική ηρεμία—ισορροπία ώστε να εκτελεί απρόσκοπτα τον ιστορικό του ρόλο στο γίγνεσθαι.

Η χώρα μας είναι η υπ’αριθμόν 1υπερδύναμη πολιτιστικά σύμφωνα με μελέτη των Η.Π.Α με δεύτερη την Ιταλία, όμως ο Ρωμαϊκός πολιτισμός είναι ως γνωστό κακέκτυπο αντίγραφο του ελληνικού. Συνεπώς ο 
ιστορικός ρόλος της Ελλάδος ούτε σταμάτησε ούτε θα σταματήσει διαχρονικά επειδή αυτός ο λαός έχει μέγα πλεονέκτημα
1ον φυσικές καταβολές

2ον κλιματολογικές συνθήκες

3ον συσσωρευμένη εμπειρία και δόξα ως κίνητρο
 με αποτέλεσμα τόσον εντός όσον και εκτός ελλαδικού χώρου η παρουσία του να βρίσκεται στην πρωτοπορία της επιστήμης, της τεχνολογίας, ιδιαίτερα των ανθρωπιστικών επιστημών.

Παράδειγμα, Μιχάλης Δερτούζος, διαδίκτυο , πύραυλοι, τηλεμετρικό ραντάρ, διαστημικό guidance unit. κ.λ.π. Δεν απαριθμούνται τα επιτεύγματα της χώρας μας η οποία χρήσιν ποιούμενη των διαχρονικών αξιών, μέτρο άριστον, μηδέν άγαν, αιέν αριστεύειν κ.ο.κ,δεν πρόκειται ποτέ να υστερήσει και ότι πράττει για όφελος του ανθρώπου, θεωρώντας ότι το κέντρο ενδιαφέροντος είναι ο ίδιος ο άνθρωπος, –μέτρον άνθρωπος.

H δράση της χώρας μας δεν υπήρξε ποτέ κατακτητική για εκμετάλλευση αλλά απελευθερωτική, πολιτιστική κ.ο.κ. π.χ. Αλέξανδρος , Διόνυσος. Και είναι φυσικό ένας λαός που γέννησε το Απολλώνιο και το Διονυσιακό φως-επιστήμη και τέχνη και θα συνεχίζει ες-αεί στον ίδιο ρυθμό να παράγει αυτό το φως ως αστείρευτη πηγή ενέργειας για να ομορφαίνει τη ζωή του ανθρώπου σε αντίθεση με την βαρβαρότητα που απεργάζεται την ανθρώπινη δυστυχία με την χρήση βίας και καταστολής σε βάρος της χαράς της ζωής της ελευθερίας της ευτυχίας όσο θα ήταν δυνατό να υπάρξει σαν έννοια έστω οριακή.

Αυτήν την βία λοιπόν αγαπητοί μου συνάδελφοι την βιώνουμε σήμερα από επιόρκους ταγούς πού θεληματικά-συμπλεγματικά για άνεση και κοινωνική άνοδο στηρίχθηκαν και μπήκαν στην υπηρεσία των τοκογλύφων της διεθνούς αγοράς μιας λαίλαπας αδίστακτων που έχει επιδράμει εναντίων λαών- κρατών και αφανίζει κυριολεκτικά εκατομμύρια ανθρώπινα όντα θεωρώντας τα αναλώσιμα υλικά μιας εωσφορικής ιδεολογίας επικυρίαρχων. Πόσο διαφορετική αντίληψη φιλοσοφική για την έννοια άνθρωπος από την ελληνική ιδέα?

Φθάνει να διαβάσει κάποιος τον λόγο του Αλεξάνδρου στην Οπη μετά το τέλος του πολέμου. Για εμένα είπε δεν υπάρχουν μαύροι και άσπροι κ.λ.π. αλλά καλοί και κακοί και οι καλοί είναι Έλληνες και οι κακοί όχι ,περίπου με αυτό το νόημα. Και για να επανέλθουμε ,κρίση είναι τεχνητό φαινόμενο που για να υλοποιηθεί έπρεπε να προηγηθεί μια ολόκληρη περίοδος προετοιμασίας ,δεκάδες χρόνια, με νομοθετικές ρυθμίσεις –πρόνοιες ,στρατιωτικές συμμαχίες ,ιδεολογικές πλύσεις εγκεφάλου ,κατασταλτικές διαδικασίες με οργανωμένες δυνάμεις καταστολής για την επιβολή μιας τάξης πραγμάτων πανούκλας σε βάρος των λαών ώστε να αφαιμάξουν όλον τον πλούτο δια της βίας και να κερδίσουν τι? Ανάθεμά τους δυο μέτρα χώμα καθώς χούς ην και εις χούν απελεύσαι.

Τέτοιο σύμπλεγμα κατωτερότητας? τέτοια βαρβαρότητα τέτοια ζωώδη-κτηνώδη ηθική, ούτε τα ζώα δεν την έχουν, μιας και αυτά κτυπούν μόνον για λόγους επιβίωσης .Τόσο κατώτερα ένστικτα , τέτοια βλάβη? Αδιανόητα πράγματα. μετέτρεψαν όλη την κοινωνία σε ένα απέραντο εργαστήριο διαφθοράς και ηθικής σήψης στρέφοντας τον ένα εναντίον του άλλου, την μία ομάδα εναντίον της άλλης αφού πρώτα δημιούργησαν τεχνητές συνθήκες ανασφάλειας και επικείμενης συμφοράς την οποία και έφεραν τελικά.

Εδώ καλείται ο ¨Ελλην άνθρωπος φορέας της παγκόσμια ελληνικής παιδείας, κληρονομιά του ανθρώπου όπου γης να αντισταθεί και να μπεί οδηγός στην κοινωνία για την ανατροπή αυτής της θολής κουλτούρας του εγκλήματος που ήρθε από την δύση και επέβαλε το διαίρει και βασίλευε ,το ο θάνατός σου η ζωή μου σαν αξεπέραστη δήθεν φιλοσοφία ζωής .

Εδώ καλείται ο ¨Ελλην της ελληνικής παιδείας αλλά και ο ξένος φορέας της ίδιας ιδεολογίας-φιλοσοφίας να αντισταθεί για να νικηθεί το βάρβαρο εωσφορικό ανθρωπόμορφο κτήνος του σκότους και της συμφοράς. Πιστεύω ότι αργά η γρήγορα θα λάμψει καταυγάζοντας τον ουρανό η ελληνική εκδοχή της ζωής αλλά ως τότε έλληνες γρηγορείτε με δράση για τον άγιο σκοπό μας. Αντισταθείτε στην λαίλαπα του σκότους που οι υπηρέτες του διεθνούς τζετ-σετ της συμφοράς προσπαθούν να μας υποδουλώσουν. Δεν θα τα καταφέρουν .Και για τα καθ’ ημάς Στον χώρο μας όσο μικροί και αν είμαστε, σαν ΑΝΕΑΕΔ, ας δώσουμε τον καλλίτερό μας εαυτό για το ιδανικό που λέγεται αξιοπρεπής ζωή, για την αναλογικότητα στο δούναι και λαβείν της ζωής έτσι ώστε η αδικία μακριά από εμάς .¨Ας είμαστε βέβαιοι ότι στη ζωή τίποτε δεν πάει χαμένο. Οι κόποι μας, η εισφορά μας θα πιάσει τόπο και σίγουρα ,εμπόδιο στους τοκογλύφους και στους υπηρέτες τους θα είμαστε για να κάνουμε την ζωή τους δύσκολη.
onalert

Δεν υπάρχουν σχόλια: