Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2011

Εκχωρήσαμε Εθνική Κυριαρχία ή όχι;


Του Στάθη Σαραφόπουλου

Η Ανγκέλα Μέρκελ ξεκαθάρισε, από την προηγούμενη μέρα της Συνόδου Κορυφής της Ε.Ε., την στάση που θα κρατούσε για το Ελληνικό πρόβλημα.
Η καγκελάριος της Γερμανίας κ. Μέρκελ σε ομιλία της στην Γερμανική Βουλή εν όψει της ψηφοφορίας για το EFSF  ήταν σαφής:
"Η Γερμανία επιθυμεί τη μόνιμη επιτήρηση των μεταρρυθμίσεων στην Ελλάδα. Θα πρέπει να δημιουργήσουμε τις συνθήκες εκείνες, ώστε η ελληνική οικονομία να μπορεί να αναπτυχθεί ξανά, σημείωσε και είπε ότι θα ήταν επιθυμητή μια μόνιμη εποπτεία των ελληνικών μεταρρυθμίσεων. Η βοήθεια που της δίνουμε, πάντα θα πρέπει να συνδέεται με αυστηρές προϋποθέσεις επιτήρησης της χώρας από εμάς. Δεν είναι μόνο τεχνική βοήθεια, χρειάζεται την επιτήρησή μας"!
Ούτε αυτό δεν μπόρεσε να το πληροφορηθεί, να το καταλάβει και ν' αντιληφθεί τι πάει να διαπραγματευθεί ο κ. Παπανδρέου;
Γιατί ουσιαστικός διαπραγματευτής του ήταν η Γερμανίδα Καγκελάριος .. οι υπόλοιποι θ' ακολουθούσαν, δεν το ήξερε;
Τ'  αποτελέσματα τα είδαμε και τα γι αυτό τα κρίνουμε.
Αυτός βέβαια, ως συνήθως πανηγύρισε (όχι δεν χειροκροτήθηκε από τους παρευρισκόμενους) και στις πρωινές δηλώσεις του, αμέσως μετά το τέλος της συνόδου, μας μίλησε για "μόνιμη τεχνική βοήθεια" στην χώρα μας  και όχι όπως γινόταν μέχρι σήμερα ένα "σόου που γίνεται κάθε τρείς μήνες, το οποίο και απεχθάνεται!"
Τέτοια διαπραγμάτευση έκανε λοιπόν, χωρίς προετοιμασία και τα αποτελέσματα ήταν αναμενόμενα!
Θα μας ενδιέφερε πάρα πολύ να μας δώσει η κυβέρνηση τα πρακτικά της ολονύκτιας συνεδρίασης, ώστε να δούμε αν μίλησε, τι είπε και το πόσο…  σκληρά διαπραγματεύθηκε!
Η Γερμανίδα καγκελάριος είχε επαναλάβει και έπρεπε να το πληροφορηθεί ο κ. Παπανδρέου, στη Γερμανική Βουλή, ότι "Η Ελλάδα βρίσκεται στην αρχή ενός δύσκολου δρόμου, όπως προκύπτει από την έκθεση της τρόικας και ότι το «κούρεμα» του χρέους δεν αρκεί για να λύσει το πρόβλημα της χώρας."
Υπάρχει κάποιος από την κυβέρνηση για να διαψεύσει τα λεγόμενα της Α.Μέρκελ;
Νομίζουμε ότι οι παραπάνω, δυο δηλώσεις της που σας περιγράψαμε, λύνουν αυτόματα και το ερώτημα αν πρόκειται για εκχώρηση εθνικής κυριαρχίας ή όχι...

ΥΓ. για χαλάρωση:  
Μη ξανακούσω κανέναν σας να μιλάει για επίτροπους και μπάστακες στα υπουργεία... θα πλακωθούμε..!
"Βοήθεια στο σπίτι" !... να τους λέτε..! 
Και οι πιο προχωρημένοι... "HELP DESK" !!
Όπως θα τους αποκαλεί και ο κ. Παπανδρέου, ως προχωρημένος, ελπίζω για πολύ μικρό χρονικό διάστημα ακόμη!

Δεν υπάρχουν σχόλια: