Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2011

Και θα γιορτάσουν την επέτειο του «Όχι» των προγόνων τους, με τα παντελόνια κατεβασμένα, φωνάζοντας «Ναι!».

Λοιπόν, τους παραδέχομαι. 
Μετά το μνημόνιο, μετά τη χρεοκοπία, μετά την απώλεια της -όποιας- εθνικής κυριαρχίας, μετά την επιτροπεία, μετά την προδοσία, αυτοί συνεχίζουν να είναι όλοι στις θέσεις τους. 
Σαν να μην έχει γίνει απολύτως τίποτα.
Οι πολιτικοί που οδήγησαν τη χώρα στη χρεοκοπία είναι στη θέση τους. Κανένας δεν πήγε στο δικαστήριο –μόνο στην Ελλάδα έχει γίνει αυτό.
Οι νταβατζήδες της διαπλοκής –αφού έστειλαν τα δισεκατομμύρια στο εξωτερικό-
είναι όλοι στις θέσεις τους.
Τα παπαγαλάκια τους, κι αυτά στις θέσεις τους...
Οι ίδιοι τηλεδημοσιογράφοι που αποθέωναν τις κυβερνήσεις που οδήγησαν τη χώρα στη χρεοκοπία, μας ανέλυσαν το μνημόνιο, το μεσοπρόθεσμο και τώρα το κούρεμα. Και έχουν πάντα δίκιο – σε όλα αυτά.
Φυσικά, κάποιοι τηλεδημοσιογράφοι έχουν αλλάξει ρόλους – έγιναν οι «κακοί» για τις ανάγκες της «παράστασης». 
Για παράδειγμα, ο Γιώργος Τράγκας είναι τώρα ο κορυφαίος του αντιμνημονιακού μετώπου. Αφού, βέβαια, τσέπωνε επί χρόνια τα εκατομμύρια της κρατικής διαφήμισης για μια σχεδόν ανύπαρκτη εφημερίδα.
Από την άλλη, οι περήφανοι πολίτες δεν κατάφεραν –μέσα σε δυο χρόνια σαπίλας και προπαγάνδας- να δημιουργήσουν ούτε ένα ανεξάρτητο μέσο μαζικής ενημέρωσης. Ούτε καν ένα site. Όχι, δεν θέλουμε δικά μας μέσα. Θέλουμε να αλλάξει το Mega. Να γίνει τίμιο και αντικειμενικό.
Ναι, τους παραδέχομαι. Όλοι στις θέσεις τους. Και συνεχίζουν να τρώνε.
Το καλύτερο δεν είναι πως είναι όλοι ακόμα στις θέσεις τους – το καλύτερο είναι πως θα γίνουν εκλογές και θα συνεχίσουν να είναι στις θέσεις τους. Γιατί ο περήφανος ελληνικός λαός θα τους ψηφίσει πάλι. Για να τον σώσουν με κυβέρνηση εθνικής ενότητας. Δηλαδή, ενώνονται δυο τέρατα και προκύπτει ομορφιά.
Το ακόμα καλύτερο είναι πως όλα αυτά συμβαίνουν, ενώ οι περισσότεροι Έλληνες πιστεύουν πως είναι ο περιούσιος λαός. Και θα γιορτάσουν την επέτειο του «Όχι» των προγόνων τους, με τα παντελόνια κατεβασμένα, φωνάζοντας «Ναι!». Καμία αντίδραση. Καμία αντίσταση.
Η Ελλάδα θα αλλάξει με τους πάντες να παραμένουν στις θέσεις τους.
Η Ελλάδα θα αλλάξει με ηγέτες αυτούς που την διέλυσαν.
Τελικά, η κατάσταση στην Ελλάδα δεν είναι τραγική. Είναι να πέφτεις κάτω από τα γέλια.
Αυτό ζητήσαμε, αυτό ελάβαμε.
Άντε και καλή τύχη σκλάβοι!

πιτσιρίκος

Δεν υπάρχουν σχόλια: