Παρασκευή 28 Οκτωβρίου 2011

Ξέσχισε τον Σημίτη ενώπιον του Γαλλικού λαού

Για «ιστορικά λανθασμένη απόφαση» σχετικά με την ένταξη της Ελλάδας στο ευρώ μίλησε χθες στο διάγγελμα του ο Σαρκοζί* ξεσκίζοντας ευθέως τον Σημίτη και τους δικούς του σοσιαλιστές που τότε εκβίασαν την είσοδο της χώρας στο ενιαίο νόμισμα χωρίς να πληροί κανένα απολύτως κριτήριο.
Τα αδικήματα βεβαίως έχουν παραγραφεί από τότε ενώ οι πολιτικές ευθύνες αποδίδονται μόνο...
ιστορικά. Εκτός από τον Σαρκοζί , λίγες μέρες νωρίτερα αναλόγως είχαν τοποθετηθεί η Μέρκελ και το σύνολο των ευρωπαίων αξιωματούχων.
Η Ελλάδα των 6 της ΕΟΚ του Κωνσταντίνου Καραμανλή αποτελεί σήμερα τον παρία της διεθνούς και ευρωπαϊκής κοινότητας , εξευτελισμένη και δακτυλοδεικτούμενη απανταχού της Οικουμένης. 

* Την πεποίθηση πως η Ελλάδα μπορεί να βγει από την κρίση εξέφρασε ο Γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί, επισημαίνοντας όμως πως η ένταξη της χώρας μας στο ευρώ το 2001 ήταν λάθος.
Μιλώντας σε τηλεοπτικό σταθμό σημείωσε χαρακτηριστικά: «Ήταν λάθος, επειδή η Ελλάδα εντάχθηκε με στοιχεία που ήταν ανακριβή (…) δεν ήταν έτοιμη». Πρόσθεσε πάντως ότι η χώρα «μπορεί να σωθεί χάρη στις αποφάσεις της συνόδου κορυφής των Βρυξελλών».

Δεν υπάρχουν σχόλια: