Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2011

Ραντεβού με τις εκλογές από Τετάρτη

Με το “κούρεμα” δεδομένο, δεδομένη θα πρέπει να θεωρείται και μια νέα σύμβαση της Ελλάδας με τους δανειστές, ένα νέο μνημόνιο, όπως μάθαμε να το λέμε.

Με τα μηνύματα να είναι πλέον ξεκάθαρα από το εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ και τον Πρωθυπουργό να διαθέτει την οριακή, όπως ο ίδιος τη χαρακτήρισε, πλειοψηφία των 153 βουλευτών, από το Μαξίμου λέγεται ότι ήρθε η ώρα των αποφάσεων.
Τα νέα δυσβάσταχτα μέτρα που θα επιβληθούν (είναι θέμα χρόνου να τα μάθουμε απ' την τρόικα) θα σημάνουν νέες αρνήσεις βουλευτών. Το αδιέξοδο της κυβένρησης πρέπει να θεωρείται δεδομένο, λένε κάποιοι, και έτσι όσο περίεργο και αν ακούγεται ο Γ. Παπανδρέου ίσως παίξει το ... χαρτί της Ν.Δ.

Πρόκειται για ελιγμό που έχει να κάνει με τον αριθμό των ψήφων που θα απαιτηθούν στη Βουλή.
Για πρώτη φορά ο Γ. Παπανδρέου ίσως ζητήσει ευρύτερη πλειοψηφία 180 ψήφων.

Με τον τρόπο αυτό το “μπαλάκι” πάει στα έδρα της Ν.Δ. αυτή θα πρέπει να πάρει την ευθύνη να πάει η χώρα σε εκλογές, αν δεν ψηφίσει τη νέα συμφωνία.


Στο “πακέτο” της συμφωνίας ωστόσο με το ένα ή το άλλο όνομα θα περιλαμβάνεται και η επιτροπεία και κανείς δεν μοιάζει να θέλει να αναλάβει την παράδοση των κλειδιών βασικών υπουργείων σε ξένους, ούτε να δεχθεί την εκποίηση της κρατικής περιουσίας με τον τρόπο που επιθυμεί η Άγκελα Μέρκελ

Κάπως έτσι θα επιχειρηθεί και νέα συναίνεση ή απλά θα περιμένουμε την ανακοίνωση των εκλογών με δεδομένη την άρνηση του Αντώνη Σαμαρά.

Η στάση της Ν.Δ. πάντως οδηγεί σε εκλογές, σύμφωνα με πολλούς, και πολλοί είναι εκείνοι που δίνουν χρονικό ορίζοντα, το πολύ, μέχρι τον ερχόμενο Μάρτιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: