Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2011

11 "Ματωμένα Χρόνια Βαρβαρότητας" για να επιστρέψει το χρέος στα επίπεδα του 2009


Αυτό είναι το ρεζουμέ του "κουρέματος". 

Το 2020, θα επιστρέψει η Ελλάδα σε χρέος 120% του ΑΕΠ, όσο δηλαδή το άφησε ο Καραμανλής.  
Υποθηκεύσαμε την εθνική κυριαρχία, διαλύσαμε την κοινωνική συνοχή, πετσοκόψαμε μισθούς και συντάξεις, στραγγίξαμε την αγορά από την υπερφορολόγηση, πνίξαμε την επιχειρηματικότητα, φέραμε την κατάθλιψη στον ελληνικό λαό, για να μπορέσουμε μετά από 11 χρόνια άγριας λιτότητας για τους πολλούς, να επιστρέψουμε στα επίπεδα του 2009. Το 2020 !
Αυτό είναι το τελικό αποτέλεσμα των άπειρων άστοχων...
χειρισμών αυτής της τραγικής κυβέρνησης.
Η οποία θα συνεχίσει να επιβάλλει άγρια λιτότητα και να φέρνει κάθε μήνα ένα νομοσχέδιο "μέτρων", για να μπορεί να περάσει σε πρωτογενή πλεονάσματα. 
Με δεδομένη την αδυναμία της να φορολογήσει τους έχοντες και κατέχοντες, θα την πληρώσει πάλι η ήδη εξαθλιωμένη μεσαία-μικρή τάξη, που θα πεινάσει.
http://taxalia.blogspot.com/2011/10/11-2009.html 


Έτσι, αυτό που μέχρι προχθές, οι ίδιοι άνθρωποι, παρουσίαζαν ως «εθνική καταστροφή», σήμερα το πανηγυρίζουν ως επιτυχία.

--Θ. Πάγκαλος: «Αναπόφευκτο αλλά όχι θετικό το κούρεμα» (Πριν μια εβδομάδα στο MEGA,
http://www.ethnos.gr/)

--Γ. Παπακωνσταντίνου : «Η αναδιάρθρωση, που είναι το κούρεμα του χρέους, για να καταλαβαίνει ο κόσμος, θα ήταν τεράστιο λάθος για τη χώρα. Θα είχε πάρα πολύ μεγάλο κόστος και δεν θα είχαμε και όφελος. Θα μέναμε εκτός αγορών για 10-15 χρόνια, θα απομειωνόταν η περιουσία των ελληνικών ασφαλιστικών ταμείων, θα είχαμε προβλήματα στο τραπεζικό σύστημα, άρα στην πραγματική οικονομία.» (Συνέντευξη στη ΝΕΤ, στις  3 Μαΐου 2011 http://www.minfin.gr/portal/el/resource/contentObject/id/ca184579-94b4-47e4-92ec-9f3cb489fabf)

--ΠΑΣΟΚ ιστοσελίδα : «Αναδιάρθρωση χρέους: μια ανεύθυνα αδιέξοδη πρόταση»

Σήμερα όμως ο Παπανδρέου δήλωσε : «Επίτευγμα όλων των Ελλήνων η συμφωνία»
Ακόμα και αυτή την ώρα ο άνθρωπος-ολετήρας της χώρας μας, θέλει να φορτώσει στις πλάτες μας την «επιτυχία», έτσι ώστε την ώρα που θα κληθεί να λογοδοτήσει, να μας πει : «μαζί πετύχαμε»
Όσο για την γερμανική επιτροπεία, μας είπε ότι αυτός ζήτησε να έλθουν οι επίτροποι στην Ελλάδα, για να βάλουν μια τάξη στα πράγματα.
Και όλα αυτά την παραμονή της εθνικής επετείου του ΟΧΙ.
Η απόλυτη εκδίκηση, ο απόλυτος εξευτελισμός.
Οι κρίσεις δικές σας.
Α.Α.

Δεν υπάρχουν σχόλια: