Παρασκευή 20 Αυγούστου 2010

Τα επιτελεία των κομμάτων βρίσκονται σε συναγερμό...

...ενώ σημαντικές διαβουλεύσεις λαμβάνουν χώρα στο πολιτικό σκηνικό!

Το χρονικό ενός προαναγγελθέντος διαζυγίου εκτυλίχθηκε χθες, καθώς ο Αντώνης Σαμαράς έθεσε εκτός Κοινβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας τον Χρήστο Μαρκογιαννάκη. 
Επίσης την ... έξοδο σκέφτονται σοβαρά αυτή την ώρα και οι Μάκης Γιακουμάτος και Θανάσης Γιαννόπουλος.
Αν συμβεί κάτι τέτοιο, ενδέχεται να υπάρξει κύμα φυγής και από το ΠΑΣΟΚ αλλά και από το ΛΑΟΣ, όπως διεφάνη τις προηγούμενες ημέρες στο κόμμα του Καρατζαφέρη με τις διαφωνίες των Βορίδη και Γεωργιάδη.
Με άλλα λόγια βρισκόμαστε Αυγουστιάτικα σ' ένα κλίμα ραγδαίων πολιτικών εξελιξεων!
Αυτή την ώρα τα επιτελεία των κομμάτων βρίσκονται σε συναγερμό ενώ σημαντικές διαβουλεύσεις λαμβάνουν χώρα 
Το "ντόμινο", απ' ότι φαίνεται, θα είναι πολύ δυνατό!
Το χρονικό τώρα στη Νέα Δημοκρατία:
Ο πρόεδρος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, γνωρίζοντας πως ο βουλευτής Χανίων είναι έτοιμος να πει το μεγάλο «ΝΑΙ» στην Ντόρα Μπακογιάννη και να τεθεί αντιμέτωπος του Γιάννη Πλακιωτάκη στην περιφέρεια Κρήτης, έσπευσε να κόψει τον ομφάλιο λώρο που συνέδεε τον Μαρκογιαννάκη με τη ΝΔ.
Στην σχετική ανακοίνωση της Ρηγίλλης, αναφέρονται τα εξής: 
«Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνης Σαμαράς, με επιστολή του, που εστάλη σήμερα στον Πρόεδρο της Βουλής κ. Φίλιππο Πετσάλνικο, του γνωστοποιεί ότι θέτει εκτός Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας τον Βουλευτή Χανίων κ. Χρήστο Μαρκογιαννάκη. Παράλληλα, ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, με έγγραφό του προς τον Πρόεδρο της Επιτροπής Δεοντολογίας του Κόμματος κ. Γιάννη Τραγάκη, παρέπεμψε στην Επιτροπή τον κ. Χρήστο Μαρκογιαννάκη, με το ερώτημα της οριστικής διαγραφής από μέλος της Νέας Δημοκρατίας, γιατί με την εν γένει στάση και συμπεριφορά του επέλεξε να θέσει τον εαυτό του εκτός κόμματος».
Με μια σκληρή δήλωση απάντησε ο βουλευτής Χανίων Χρήστος Μαρκογιαννάκης στην απόφαση του προέδρου της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά να τον διαγράψει από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ και να τον παραπέμψει στην αρμόδια επιτροπή του κόμματος για διαγραφή του και από τη ΝΔ.
Μεταξύ άλλων έκανε λόγο για «αστείες, συνοπτικές αντιδημοκρατικές και αντικαταστατικές διαδικασίες» και «μεθοδεύσεις που μας οδηγούν πολλά χρόνια πίσω».
Αναλυτικά η δήλωση του κ. Μαρκογιαννάκη:
«Οι μεθοδεύσεις της ηγεσίας της Νέας Δημοκρατίας είναι πρωτοφανείς. Σε δύσκολες περιφέρειες για την παράταξη όπως είναι η Κρήτη, απαιτείται συνεννόηση, διάλογος, σύνθεση για να πετύχει κανείς τη μέγιστη συσπείρωση. 
Όλα αυτά η ηγεσία της ΝΔ τα αρνείται εδώ και πολύ καιρό. Αντιθέτως επιλέγει το δρόμο των διαγραφών με αστείες, συνοπτικές αντιδημοκρατικές και αντικαταστατικές διαδικασίες, χωρίς έστω να μου ζητήσει να εξηγήσω τις απόψεις μου για την προοπτική της παράταξης στην περιφέρεια της Κρήτης. 
Αυτές οι μεθοδεύσεις μας οδηγούν πολλά χρόνια πίσω».
Πριν από λίγα λεπτά ο κ. Μαρκογιαννάκης δήλωσε στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ και την εκπομπή "Πρώτη Γραμμή":
"Την έδρα στη ΝΔ την έδινα τόσα χρόνια εγώ και όχι η ΝΔ σε εμένα και έως εκ τούτου δεν παραιτούμαι από αυτήν".Αναφερόμενος στην υποψηφιότητα Πλακιωτάκη στην Περιφέρεια Κρήτης, είπε πως είναι απαράδεκτη η διαδικασία καθώς - όπως είπε - δεν μπορεί ο αρχαιότερος βουλευτής της ΝΔ στην Κρήτη να αγνοείται παντελώς σαν να μην υπάρχει.
Εξαπέλυσε βολές κατά του Αντώνη Σαμαρά τον οποίο κατηγόρησε ότι διακατέχεται από ανασφάλεια και όποιο πρόσωπο δεν είναι της απολύτου εμπιστοσύνης του μπαίνει στη γωνία.
Είπε επίσης ότι ο πρόεδρος της ΝΔ, του συμπεριφέρθηκε σαν να μην υπάρχει από τη στιγμή που τάχθηκε υπέρ της Ντόρας Μπακογιάννη.
Σε ερώτηση εάν θα κατέβει υποψήφιος στην περιφέρεια Κρήτης, απάντησε πως τίποτα δεν είναι δεδομένο, ενώ επισήμανε πως θα αγωνίζεται στο πολιτικό σκηνικό για τουλάχιστον άλλα 10 χρόνια.
Εκτίμησε ότι το μέλλον της ΝΔ είναι δυσοίωνο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: