Παρασκευή 20 Αυγούστου 2010

Η χώρα με τον πιο μαυρισμένο πρωθυπουργό

Το γνωστό περιοδικό Newsweek μας προτρέπει να αφήσουμε στην άκρη το Μουντιάλ, τους Ολυμπιακούς Αγώνες, ακόμη και την Μις Υφήλιος και να ανακαλύψουμε τους πραγματικούς παγκόσμιους πρωταθλητές.
Πέντε τα κριτήρια σύγκρισης των 100 καλύτερων χωρών για να ζήσει κανείς: 
η εκπαίδευση, η υγεία, η ποιότητα ζωής, η οικονομική ανταγωνιστικότητα, ο οικονομικός δυναμισμός και η πολιτική σταθερότητα.
 
Την 26η θέση στο σύνολο, με 76,42 μονάδες, καταλαμβάνει η χώρα μας, σύμφωνα με το περιοδικό. Στην 27η συναντάμε την Πορτογαλία και μετά τις Κροατία και Πολωνία, ενώ λίγο ψηλότερα από εμάς βρίσκονται η Σλοβενία και η Τσεχία
Στην πρώτη πεντάδα συναντάμε τη Φινλανδία, την Ελβετία, τη Σουηδία, την Αυστραλία και το Λουξεμβούργο, ενώ τις τελευταίες θέσεις καταλαμβάνουν το Καμερούν, η Νιγηρία και η...
Μπούρκινα Φάσο.

Στους επιμέρους τομείς η βαθμολογία μας έχει ως εξής:...»

Στην εκπαίδευση, η Ελλάδα κατέλαβε την 39η θέση με 85,9 μονάδες, στην υγεία την 17η θέση με 90,34 μονάδες, σε ποιότητα ζωής την 21η θέση με 82,27 μονάδες, στην οικονομική ανταγωνιστικότητα την 47η θέση με 47,43 μονάδες και στο πολιτικό περιβάλλον την 29η θέση με 77,46 μονάδες.

Όλα τα λεφτά είναι όμως ότι η Ινδία θεωρείται ως η καλύτερη χώρα για να πετάξει κανείς χαρταετό (!!!) και η Τσεχία ως η καλύτερη χώρα για να κάνεις σεξ . Το κάνουν λέει τόσο συχνά όσο οι Γάλλοι, ξεκινούν τη σεξουαλική τους ζωή τόσο νέοι όσο οι Ολλανδοί και φοβούνται ελάχιστα τα αφροδίσια νοσήματα, όπως οι Ιταλοί

Η Ολλανδία είναι η πιο gay friendly χώρα, ενώ το Βέλγιο λογίζεται ως η καλύτερη χώρα για να έχεις κατοικίδιο, η Ισπανία ως η καλύτερη χώρα για να σαβουριάσεις (συγγνώμη απολαύσεις) ένα δείπνο, η Νότια Αφρική ως η καλύτερη χώρα για ταξίδι με αυτοκίνητο, η Γαλλία ως η καλύτερη χώρα για να αποκτήσεις μωρό, η Ιαπωνία ως η καλύτερη χώρα για τους συνταξιούχους, ενώ την καλύτερη μουσική την ακούς στο Μάλι (και πιο συγκεκριμένα στο Μπαμάκο) και τον καλύτερο καιρό τον απολαμβάνεις στη Μάλτα.
Τέλος αν είσαι ράπερ καλύτερα είναι στην Ελβετία, ενώ για πλαστική εγχείρηση Βραζιλία ασυζητητί.

Βέβαια τα κριτήρια ήταν στημένα. Γιατί αν είχαν μπει κριτήρια όπως η καλύτερη χώρα για να κάνεις κωπηλασία, ο πιο μαυρισμένος πρωθυπουργός, η χώρα με τους πιο όμορφους αντιπροέδρους, η καλύτερη χώρα για να είσαι φορολογούμενος, η χώρα με τους ταχύτερα μειούμενους μισθούς, η χώρα με τα πιο ανεξάρτητα μίντια, η χώρα με τον καλύτερο Τατούλη ή του πιο φορμαρισμένου Μαρκογιαννάκη θα ήμασταν πρώτοι και με διαφορά.

Επίσης υψηλές θέσεις θα καταλαμβάναμε και στην κρεβατομουρμούρα, το βαθμό ξενερώματος ενηλίκων ανδρών, των πιο σύντομων διακοπών και της μεγαλύτερης αβεβαιότητας των εργαζομένων.

Μας πέτυχαν και σε δύσκολη οικονομική φάση. Όταν φτιάξουμε και τον 4ο δρόμο θα δείτε κύριοι του Newsweek. Η χώρα είναι για το βάθρο (των κρεμασμένων).

Κάποτε είχαμε κυβέρνηση του βουνού. Τώρα έχουμε κυβέρνηση του νησιού. Με υπουργούς βατραχανθρώπους-αντάρτες-κομάντο στο κουμάντο.

Άντε και καλή επιστροφή. Με ένα πόνο.
Όσοι δεν φύγατε ακόμη, Τσεχία να πάτε. Εκτός αν είστε λάτρεις του αετού. Κάποτε το λέγαμε ψάρεμα. Το οποίο καλό είναι να αποφύγετε, μην ψαρέψετε κανέναν πράιμ μίνιστερ και μπλέξετε.

Μικρός Οδυσσέας
Πηγή: antinews.gr
http://alexpolisonline.blogspot.com/2010/08/blog-post_3641.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: