Πέμπτη 20 Μαΐου 2010

Το "θαύμα" της ΔΑΠ - ΝΔΦΚ συνεχίζεται...

Μια πολύ σημαντική νίκη κατέγραψε,χθες, η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ στις φοιτητικές εκλογές, καθώς κατάφερε να διατηρήσει την πρωτοκαθεδρία της στα Πανεπιστήμια και ΤΕΙ, μέσα σε ένα ιδιαίτερα αρνητικό κλίμα, που ίσως να μην έχει υπάρξει ξανά στο παρελθόν.

Συγκεκριμένα, οι δύσκολες συνθήκες που είχε να αντιμετωπίσει η "γαλάζια" φοιτητική νεολαία ήταν:

1. Το αρνητικό κοινωνικό κλίμα και οι κοινωνικές αναταραχές, που δημιούργησαν συνθήκες μειωμένης συμμετοχής στις φοιτητικές εκλογές. 
Διαχρονικά σε τέτοιες περιόδους ευνοούνται στα Πανεπιστήμια οι αριστερές παρατάξεις.
2. Το κλίμα απαξίωσης της πολιτικής και των εκλογικών διαδικασιών. 
Συνήθως αυτά τα φαινόμενα -στις φοιτητικές εκλογές- επηρεάζουν κυρίως την ΔΑΠ, καθώς οι ψηφοφόροι της δεν θεωρούνται "πολιτικά στρατευμένοι".
3. Το γεγονός ότι ένα μόλις ένα μήνα πριν τις φοιτητικές εκλογές, διεξήχθη μια "επίπονη" εσωκομματική διαδικασία στην ΟΝΝΕΔ.
4. Το γεγονός ότι υπάρχει στην κοινωνία -όπως φαίνεται και στις δημοσκοπήσεις- παγιωμένη μια έντονη τάση δυσπιστίας προς την Νέα Δημοκρατία, τον πολιτικό φορέα της ΔΑΠ και της ΟΝΝΕΔ.
Ωστόσο, η νέα ηγεσία της ΟΝΝΕΔ, υπο τον νέο πρόεδρό της Ανδρέα Παπαμιμίκο και τους επικεφαλής των ΔΑΠ ΑΕΙ και ΔΑΠ ΤΕΙ, Γιώργο Παπαδομιχελάκη και Αντώνη Μαγγλαρη, φάνηκε ότι κατάφεραν να διαχειριστούν και να αντιμετωπίσουν με επιτυχία αυτές τις συνθήκες, εφαρμόζοντας συγκεκριμένη στρατηγική.
Συγκεκριμένα: 
1. Ακολούθησαν τακτική ενότητας στο εσωτερικό της ΟΝΝΕΔ και της ΔΑΠ, 
2. Επένδυσαν στην κινητοποίηση των "γαλάζιων" νέων, που υπήρξε στις εσωκομματικές εκλογές της ΟΝΝΕΔ (με περιοδείες σε όλη την Ελλάδα,κ.α), 
3. Εφάρμοσαν μια προεκλογική καμπάνια με επίκεντρο του internet, που είναι πλέον το πρώτο (ίσως και το μοναδικό) μέσο που εμπιστεύονται οι νέοι, 
4. Τα στελέχη της ΔΑΠ ανα την Ελλάδα έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό, προβάλλοντας τις "γαλάζιες" ιδέες και τις προτάσεις και ανέδειξαν το έργο τους στις κατά τόπους σχολές.
Έτσι η ΔΑΠ αναδείχθηκε πρώτη δύναμη ξανά, γεγονός που δεν αμφισβητείται απο καμία πολιτική νεολαία, έστω και αν πάλι φέτος δεν υπήρξαν κοινά αποτελέσματα!

Δεν υπάρχουν σχόλια: