Τετάρτη, 19 Μαΐου 2010

"Κυβερνητικό έργο" και σκάνδαλα!

Όταν η κυβέρνηση δεν παράγει έργο, τα σκάνδαλα αντικαθιστούν την ουσία


Άρχισε πάλι να μυρίζει «μπόχα» στην Ελλάδα, θυμίζοντας σε πολλούς από εμάς το «βρόμικο ’89».
Σκάνδαλα που βγαίνουν ξανά στην επιφάνεια όπως η Siemens και το Βατοπέδι, νέα όπως αυτό του Τόλη και της Άντζελας, εξεταστικές επιτροπές και ειδικά δικαστήρια στήνονται, εφημερίδες και κανάλια «ζέχνουν» από περίεργες υποθέσεις, αποκαλύψεις για κακοδιαχείριση, σπατάλες, κότερα, κουρτίνες και άλλα πολλά.
Ένα ολόκληρο έθνος άρχισε πάλι να κοιμίζετε με γαργαλιστικές λεπτομέρειες σκανδάλων και να ...
ιντριγκάρεται με νέες βρόμικες υποθέσεις που αφήνουν κάποιοι  να πλανώνται στον αέρα.
Η πολιτική και κοινωνική ζωή του τόπου χάνεται μέσα σε ορυμαγδό δηλώσεων, ανταλλαγών ύβρεων, δικογραφιών, επιτροπών, αποκαλύψεων.
Είναι, όπως το 1989;
Δυστυχώς όχι διότι δεν είναι και η Ελλάδα ίδια. Τότε το μόνο που διακυβεύονταν ήταν η εξουσία, αν θα αντέξει ο Ανδρέας ή αν θα γίνει επιτέλους πρωθυπουργός ο Μητσοτάκης. Ήταν μια μάχη κυρίως πολιτικών αντιπάλων για την τελική επικράτηση.
Σήμερα, διακυβεύεται το μέλλον της πατρίδας, η Ελλάδα περνά πολύ δύσκολες ώρες και οι προβλέψεις είναι εξαιρετικά δυσοίωνες.
Κι όμως, αυτή την κρίσιμη ώρα, κάποιοι δεν μπορούν να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων, με πρώτη και καλύτερη την κυβέρνηση. 
Όταν δεν παράγεις έργο, τότε τα σκάνδαλα θα αντικαταστήσουν την ουσία, αυτός είναι ο κανόνας από τον οποίο δεν μπορεί να ξεφύγει ο πρωθυπουργός.
Κι όσο η πατρίδα θα κατρακυλά στο γκρεμό… κάντε ησυχία, η κυβέρνηση κοιμάται…
Από Factorx

Δεν υπάρχουν σχόλια: