Τρίτη 18 Μαΐου 2010

Μετά την ομολογία και τους φόβους του Γιωργάκη, ότι οι τούρκοι άνετα μας παίρνουν νησιά, άρχισαν τα όργανα στο Αιγαίο…


  • Κλιμακώνεται η ένταση στο Αιγαίο με συνδυασμένη αεροναυτική παρενόχληση ελληνικών αεροσκαφών από τουρκικά αεροπλάνα και πλοία, λίγες ημέρες μόλις μετά την επίσκεψη του Τ. Ερντογάν στην Αθήνα και τις εξαγγελίες για «ιστορική» αλλαγή στις ελληνοτουρκικές σχέσεις.

    Οκτώ τουρκικά πολεμικά αεροσκάφη στις 10 το πρωί μπήκαν στον ελληνικό εναέριο χώρο μεταξύ Λέσβου και Λήμνου. Τέσσερα ελληνικά Mirage, που απογειώθηκαν από τη Σκύρο και την Τανάγρα, έσπευσαν να τα αναχαιτίσουν.
    Κατά την επιστροφή τους όμως, τα ελληνική Mirage έπρεπε να αντιμετωπίσουν τρεις τουρκικές φρεγάτες που... προσπάθησαν να κάνουν έλεγχο στα ελληνικά αεροσκάφη, στέλνοντας σήμα από την συχνότητα κινδύνου και ζητώντας τα στοιχεία τους. 
    Οι φρεγάτες υποτίθεται ότι συμμετείχαν σε τουρκική άσκηση που διεξάγεται στο Αιγαίο, όμως βρίσκονταν σε μη δεσμευμένη περιοχή. 
    Σύμφωνα με το ΓΕΕΘΑ τα ελληνικά μαχητικά πετούσαν σε απόσταση 18 μιλίων από τα Ψαρά.

    Δημοσιογραφικές πηγές, αναφέρουν ότι πρόκειται για πρωτοφανή κλιμάκωση των τουρκικών προκλήσεων αφού για πρώτη φορά οργανώθηκε συνδυασμένη αεροναυτική επιχείρηση από το τουρκικό επιτελείο για να παρενοχλήσουν ελληνικά μαχητικά. 
    pontikopagida

  • Δεν υπάρχουν σχόλια: