Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2010

Οι Γερμανοί πρέπει τουλάχιστον να πουν "ευχαριστώ"...

...το θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων επαναφέρει ο Θ. Πάγκαλος

 


Επικριτικός σε ό,τι αφορά τη στάση της Γερμανίας έναντι της χώρας μας εμφανίστηκε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θεόδωρος Πάγκαλος σε χθεσινή συνέντευξή του στο BBC τονίζοντας ότι η Ελλάδα δεν έλαβε ποτέ αποζημιώσεις για τις οικονομικές επιπτώσεις της ναζιστικής κατοχής κατά το B' Παγκόσμιο Πόλεμο. 
«Πήραν τον ελληνικό χρυσό που βρισκόταν στην Τράπεζα της Ελλάδας, πήραν τα ελληνικά χρήματα και ποτέ δεν τα επέστρεψαν. 
Αυτό είναι ένα θέμα που πρέπει κάποια στιγμή να αντιμετωπιστεί…
Δεν λέω ότι αναγκαστικά πρέπει να επιστρέψουν τα χρήματα, αλλά πρέπει τουλάχιστον να πουν "ευχαριστώ"».
Ελλειμμα ηγεσίας στην Ε.Ε.
Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης προέβη επίσης στην εκτίμηση ότι η κατάσταση στην Ελλάδα δεν θα έφθανε σε αυτό το σημείο αν υπήρχε ισχυρότερη ηγεσία εντός της ΕΕ.
«Η ποιότητα ηγεσίας σήμερα στην Ένωση είναι πολύ, πολύ φτωχή πραγματικά», είπε ο κ. Πάγκαλος, προσθέτοντας ότι ήταν καλύτερα τη δεκαετία του 80, όταν ο Ζακ Ντελόρ ήταν επικεφαλής της Κομισιόν ενώ τη διακυβέρνηση της Γερμανίας, της Γαλλίας και της Βρετανίας είχαν ο Χέλμουτ Κολ, ο Φρανσουά Μιτεράν και η Μάργκαρετ Θάτσερ αντίστοιχα.
«Η Ιταλία έκανε περισσότερα από την Ελλάδα»
Ο κ. Πάγκαλος υποστήριξε ακόμη πως η Ιταλία έκανε περισσότερα από την Ελλάδα για να αποκρύψει την κατάσταση των οικονομικών της, προκειμένου να διασφαλίσει την είσοδό της στην ευρωζώνη.
«Απλά βάζεις κάποια ποσά χρημάτων στην επόμενη χρονιά...αυτό το έκαναν όλοι και η Ελλάδα το έκανε σε μικρότερο βαθμό από ό,τι η Ιταλία για παράδειγμα».
Πηγή: Reuters

Δεν υπάρχουν σχόλια: