Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2010

«Κλείδωσαν» οι όροι με τους οποίους θα μας δώσουν χρήματα οι Ευρωπαίοι;

Κλείνει τελικά το deal Αθήνας – Βρυξελλών εν μέσω ανταγωνισμού ΗΠΑ-Γερμανίας για τον έλεγχο μας

 

Ως κίνηση εντυπωσιασμού και πίεσης προς τις Βρυξέλλες να αποφασίσει πως θα στηρίξει οικονομικά την Ελλάδα, χαρακτηρίζουν κυβερνητικά στελέχη την ανακοίνωση της επίσκεψης του Γ. Παπανδρέου στην Ουάσιγκτον.
Παρά το γεγονός ότι πολλοί αναλυτές εκτιμούσαν ότι υπάρχει σχέδιο για στήριξη από το ΔΝΤ λόγω δισταγμού των Βρυξελλών, σήμερα στην Αθήνα φαίνεται να «κλείδωσαν» οι όροι με τους οποίους θα μας δώσουν χρήματα οι Ευρωπαίοι.
Πιθανότατα καταλυτικό ρόλο έπαιξε και η δημοσιοποίηση της συνάντησης με τον Μπ. Ομπάμα ώστε να δρομολογηθούν οι εξελίξεις. 
Δεν είναι επίσης καθόλου τυχαία η πρόσκληση της Μέρκελ να πάει ο Γ. Παπανδρέου στις Βρυξέλλες λίγα 24ωρα πριν την επίσκεψη στις ΗΠΑ. 
Οι Ευρωπαίοι θορυβήθηκαν, κινητοποιήθηκαν και αντέδρασαν φοβούμενοι ότι ο Ομπάμπα θα βάλει πάλι πόδι στην Ευρώπη, για ένα καθαρά δικό τους, ευρωπαϊκό πρόβλημα.
Η επίσκεψη Ακερμαν στην Αθήνα και οι διαδοχικές συναντήσεις με κορυφαίους υπουργούς, τραπεζίτες αλλά και τον ίδιο τον πρωθυπουργό προοιωνίζονται δραματικές ανακοινώσεις καθώς η συμφωνία θα είναι σίγουρα… λεόντειος.
Ακόμη και ο 14ος μισθός επανέρχεται στο προσκήνιο ενώ σίγουρη θεωρείται η αύξηση του ΦΠΑ.
Παράλληλα, το δεύτερο μεγάλο κύμα μέτρων τους επόμενους μήνες θα περιλαμβάνει ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων, ήτοι απελευθέρωση των απολύσεων, μείωση των δημοσίων υπαλλήλων, εργασίες τεσσάρων ημερών την εβδομάδα κ.λπ.
Μένει πλέον να καταλάβουμε γιατί θα πάει ο πρωθυπουργός στις ΗΠΑ. Οι Αμερικανοί διαρρέουν τώρα ότι θα πέσουν στο τραπέζι όλα τα εθνικά θέματα και θα ασκηθούν πιέσεις στην Αθήνα για να βρεθεί λύση για το Σκοπιανό. Ούτε φυσικά είναι τυχαία η επίσκεψη Νίμιτς και οι δηλώσεις Γκρουέφσκι ότι με την κόκκινη γραμμή που έχει βάλει η Αθήνα δύσκολο είναι να βρεθεί λύση. Ισως τη λύση… κομίζει ο Ομπάμα.
Κατά τα άλλα το ΚΚΕ με σημερινή ανακοίνωσή του εξέφρασε με τον καλύτερο τρόπο το παιχνίδι που παίζεται:
Ο διαγκωνισμός των προέδρων ΗΠΑ και Γερμανίας στην αποστολή προσκλήσεων στον πρωθυπουργό είναι ένδειξη του οξυμμένου ανταγωνισμού μεταξύ ΗΠΑ και ΕΕ και ταυτόχρονα αποκαλύπτει το παιχνίδι της ελληνικής κυβέρνησης που αναζητά ισχυρό στήριγμα για τη σφαγή των λαϊκών δικαιωμάτων και την προώθηση των συμφερόντων της ελληνικής πλουτοκρατίας στην ευρύτερη περιοχή. Αυτή η εξέλιξη είναι άκρως επικίνδυνη για τους λαούς της περιοχής μας αλλά και για τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας. Περισσότερο από ποτέ γίνεται φανερό ότι το ταξικό και πατριωτικό καθήκον του λαού είναι να ξεσηκωθεί για να αποκρούσει την αντιλαϊκή θύελλα και να σπάσει τα ιμπεριαλιστικά δεσμά.
 Antinews

Δεν υπάρχουν σχόλια: