Σάββατο 27 Φεβρουαρίου 2010

Aμεσα ανασχηματισμός για να μπουν πρόσωπα κατάλληλα, με τεχνογνωσία και βούληση

«Αν από τις αρχές Νοεμβρίου είχαμε ένα συγκροτημένο πακέτο μέτρων, σήμερα οι αγορές θα είχαν αρχίσει ήδη να μας ανταμείβουν και το χρήμα που έχει χαθεί θα είχε ήδη αρχίσει να ξαναγυρίζει στη χώρα».

Στο ενδεχόμενο ανασχηματισμού της κυβέρνησης αναφέρθηκε σήμερα ο επίτιμος αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων κ. Παναγιώτης – Λουκάς Γεννηματάς, καλεσμένος σήμερα στο «MEGA Σαββατοκύριακο». 
Ανέπτυξε την άποψή του, σύμφωνα με την οποία, θα πρέπει να γίνει άμεσα ανασχηματισμός για να μπουν πρόσωπα κατάλληλα, με τεχνογνωσία και βούληση για την εφαρμογή των μέτρων
Θεωρεί ότι στην παρούσα περίοδο οικονομικής κρίσης θα έπρεπε να χρησιμοποιηθούν άτομα με ευδόκιμη θητεία στο παρελθόν και σήμερα έχουν παροπλιστεί.
Στην επιτακτική ανάγκη άμεσης εφαρμογής των οικονομικών μέτρων αναφέρθηκε, σε τηλεφωνική του παρέμβαση στην εκπομπή, και ο νέος εκπρόσωπος της Ελλάδας στο ΔΝΤ κ. Παν. Ρουμελιώτης.
Η επόμενη εβδομάδα είναι κρίσιμη, καθώς θα...
πρέπει να πεισθούν οι αγορές ώστε να καμφθούν τα spread, για να μπορέσει η χώρα να πουλήσει ομόλογα, όπως είπε.
Ωστόσο είναι σημαντικό τα μέτρα εκτός από ταμειακό χαρακτήρα, όπως επιμένει η Ε.Ε. , να έχουν και διαρθρωτικό, όπως προτείνει το Δ.Ν.Τ., ώστε να λειτουργήσουν αποτελεσματικά στην μείωση του δημόσιου χρέους.
Διαφορετικά, το χρέος του ΟΣΕ για παράδειγμα που ανέρχεται στα 4 εκ. ευρώ το έτος, θα βουλιάξει περαιτέρω τα δημοσιονομικά μεγέθη.
Όσον αφορά την προσφυγή της Ελλάδας στο ΔΝΤ αμφότεροι κρίνουν ότι δεν θα πρέπει «να κλαίμε πριν μας δείρουν».
Θυμίζουμε ότι ο κ. Γεννηματάς είχε δηλώσει αρχές του μήνα στον ραδιοφωνικό σταθμό 9.84 ότι «Αν από τις αρχές Νοεμβρίου είχαμε ένα συγκροτημένο πακέτο μέτρων, σήμερα οι αγορές θα είχαν αρχίσει ήδη να μας ανταμείβουν και το χρήμα που έχει χαθεί θα είχε ήδη αρχίσει να ξαναγυρίζει στη χώρα».

Δεν υπάρχουν σχόλια: