Δευτέρα 4 Ιανουαρίου 2010

Μην αδικείτε τη χώρα σας και τους Έλληνες, κύριε πρωθυπουργέ...

Στους μετανάστες γηγενείς Έλληνες το ΠαΣοΚ, όταν ήταν αξιωματική αντιπολίτευση, είπε «όχι», στο νομοσχέδιο που θα έδινε δικαίωμα στους απόδημους να ψηφίζουν.
Να έχουν λόγο για την πατρίδα τους.
Για τον τόπο όπου γεννήθηκαν, στον οποίο προσφέρουν με κάθε τρόπο, οικονομικά (με τα εμβάσματά τους στους συγγενείς τους, αλλά και τις επενδύσεις τους εδώ) και διεκδικητικά πιέζοντας για λύσεις στα εθνικά μας θέματα, στη δεύτερη...
πατρίδα τους. Χωρίς να ζητάνε τίποτε από την Ελλάδα. Εκτός από το να μην τους ξεχνά...

Στους οικονομικούς (έτσι τους αποκαλούσαν και ξαφνικά τώρα κόπηκε, άγνωστο γιατί) μετανάστες από Αφρική και Ασία, που οι περισσότεροι μπήκαν παράνομα στην Ελλάδα, το ΠΑΣΟΚ, ως κυβέρνηση πλέον, δίνει όχι μόνο ψήφο αλλά και ιθαγένεια, με συνοπτικές διαδικασίες. Χωρίς να ...μετράει τις αλλοιώσεις στο πολιτικό σύστημα και τη διακυβέρνηση. Αλλά και τις επιπτώσεις στην ενότητα του λαού και της χώρας. Και στην αντίσταση στις έξωθεν επιβουλές και απειλές.
Πικρό και στενόχωρο το συμπέρασμα που βγαίνει από τη σύγκριση των δύο πραγματικών γεγονότων. Το «Η Ελλάδα μας πληγώνει» του Σεφέρη το ζούμε σήμερα. Μη παρακαλώ σας μη λησμονάτε τη χώρα σας, κύριε πρωθυπουργέ... θα σας έλεγε ο Ελύτης...
Το Παρόν

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Μη του βαζεις δυσκολα με Ελυτη!Κατι απο Αμερικη μερια δεν παιζει?Τι πατριδα του τσαμπουνας και κουραφεξαλα,αυτος απο την αρχη εδιξε τα σχεδια του.Και δεν ειναι καθολου ευχαριστα για εμας.ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ!!!