Τρίτη 5 Ιανουαρίου 2010

Η παθητική στάση της Νέας Δημοκρατίας...

Μιλάνε για Καραμανλή ξεχνάνε τον Σημίτη

...μιλάνε για Καραμανλή ξεχνάνε τον Σημίτη


Ανεξήγητα παθητική στάση στο θέμα των Εξεταστικών επιτροπών τηρεί η Νέα Δημοκρατία μετά και τη προχθεσινή διαρροή περί τηλεφωνικής επικοινωνίας Σαμαρά - Καραμανλή κατά την οποία ο πρώην πρωθυπουργός συμφώνησε για τη σύσταση Εξεταστικής στην υπόθεση του Βατοπεδίου.
Σύμφωνα με χθεσινό ρεπορτάζ του Βήματος ο Καραμανλής θα στείλει υπόμνημα ενώ θα εξεταστούν ως μάρτυρες -μεταξύ άλλων- οι πρώην βασικοί συνεργάτες του Θόδωρος Ρουσόπουλος και Γιάννης Αγγέλου.
Κι ενώ η συζήτηση έχει επικεντρωθεί στη στάση που θα τηρήσουν στη Ρηγίλλης, κανείς δεν μιλά για...
το ενδεχόμενο της κλήσης του Σημίτη σε τρεις Εξεταστικές για το Χρηματιστήριο, τη Siemens και τα Ομόλογα, στις οποίες εμπλέκονται άμεσοι και στενοί συνεργάτες του Σημίτη και πρώην κορυφαίοι υπουργοί του.
Οι χειρισμοί από την πλευρά της Ν.Δ. σε αυτά τα σκάνδαλα είναι τουλάχιστον ... ανύπαρκτοι, όπως και η προάσπιση του κυβερνητικού έργου της παράταξης στη Βουλή.
Γι΄ αυτό και το τελευταίο διάστημα παρατηρείται σοβαρή διάσταση απόψεων μεταξύ των κοινοβουλευτικών εκπροσώπων Μανώλη Κεφαλογιάννη και Κώστα Μαρκόπουλου, με τον Κεφαλογιάννη να ζητεί να ασκηθεί μεγαλύτερη αντιπολιτευτική πίεση στην κυβέρνηση και τον πρώην υπουργό Εσωτερικών Προκόπη Παυλόπουλο να προσπαθεί να κρατήσει ψηλά την σημαία της παράταξης στις μάχες που δίδονται καθημερινά στη Βουλή.
parapolitika

Δεν υπάρχουν σχόλια: