Τρίτη 5 Ιανουαρίου 2010

Κηδεύτηκε ο Γιάννης Βούλτεψης - Τα συλλυπητήρια μας στη Σοφία.

Στο νεκροταφείο του Παλαιού Φαλήρου κηδεύτηκε την Τρίτη το μεσημέρι, ο διακεκριμένος δημοσιογράφος, συγγραφέας και αντιστασιακός Γιάννης Βούλτεψης, ο οποίος απεβίωσε το Σάββατο σε ηλικία 87 ετών.

Στον επικήδειο λόγο που εκφώνησε η κόρη του, επίσης γνωστή δημοσιογράφος, Σοφία Βούλτεψη, τόνισε ότι ο πατέρας της «ήταν ένας άνθρωπος που με πάθος υπερασπίστηκε τις ιδέες του και με πάθος πολέμησε τον διχασμό».

Ο πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ Πάνος Σόμπολος δήλωσε «αποχαιρετάμε τον αγωνιστή Γιάννη Βούλτεψη, ο οποίος δεν άφησε ευκαιρία να υπερασπίζεται τα δικαιώματα των δημοσιογράφων. Μπορούσε να μας κοιτά όλους κατάματα και να μας διδάσκει με...
το παράδειγμά του».

Στον επικήδειο που εκφώνησε ο παλαίμαχος δημοσιογράφος Χρήστος Πασσαλάρης, χαρακτήρισε τον εκλιπόντα ως «έναν καθαρό αγωνιστή της πένας, έναν λειτουργό του Τύπου».

Ο δημοσιογράφος, βουλευτής της ΝΔ και πρώην υφυπουργός Γιώργος Κοντογιάννης, τόνισε ότι ο Γιάννης Βούλτεψης "ήταν μεγάλος δημοσιογράφος, μεγάλος δάσκαλος, έντιμος και ασυμβίβαστος».

Επικήδειους εκφώνησαν ακόμα ο παλαίμαχος δημοσιογράφος Γιώργος Μπέρτσος και το ιστορικό στέλεχος της Αριστεράς Μανώλης Γλέζος.

Τον εκλιπόντα συνόδευσαν στην τελευταία του κατοικία, η οικογένειά του, φίλοι, εκπρόσωποι από τον πολιτικό και δημοσιογραφικό κόσμο κ.α.

Μεταξύ άλλων, στην κηδεία του Γιάννη Βούλτεψη παρέστησαν οι Δημήτρης Σιούφας, Απόστολος Κακλαμάνης, Γιώργος Καρατζαφέρης, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, Πάνος Παναγιωτόπουλος, Ντόρα Μπακογιάννη, Προκόπης  Παυλόπουλος, Βύρων Πολύδωρας, Κωστής Χατζηδάκης, Στ. Παπαθεμελής, Λιάνα Κανέλλη και ο επιχειρηματίας Γιάννης Βαρδινογιάννης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: