Τρίτη 5 Ιανουαρίου 2010

Μέγα ιστορικό γεγονός ο επαναπατρισμός τμήματος λειψάνων του Αγίου Διονυσίου


Στο μεγάλο ιστορικό γεγονός του επαναπατρισμού τμήματος του ιερού λειψάνου του Αγίου Διονυσίου Πατριάρχη Κωνσταντινουπόλεως και Β κτήτορος της Ιεράς Μονής Εικοσιφοινίσσης ,παραβρέθηκε ο βουλευτής Δράμας κ.Μαργαρίτης Τζίμας με την οικογένειά του.
Η τελετή παράδοσης έγινε στον ιερό ναό των 12 Αποστόλων Δράμας από τους Μητροπολίτες της Βουλγαρίας,Βάρνας,Φιλλιπουπόλεως,Άνω Νευροκοπίου και του Επισκόπου Αδριανουπόλεως και ηγουμένου της Ιεράς μονής Ρίλας,στον σεβασμιότατο μητροπολίτη Δράμας κκ.Παύλο.
Η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Βουλγαρίας δια του Αρχιεπισκόπου κκ.Μάξιμου αποδέχθηκε αίτημα του...
Μητροπολίτη Δράμας κκ.Παύλου να επιστρέψει τμήμα του ιερού λειψάνου του Αγίου Διονυσίου στο μοναστήρι της παναγίας εικοσιφοινίσσης του οποίου υπήρξε δεύτερος κτήτορας.
Σε μια επιβλητική εκκλησιαστικά τελετή υπογράφτηκε το πρωτόκολλο παράδοσης και παραλαβής του ιερού λειψάνου το οποίο μεταξύ των άλλων επισήμων υπόγραψε και ο κ.Τζίμας.
Κατά την επίσημη τελετή ο βουλευτής κ.Τζίμας καλωσόρισε τους ιεράρχες και αφού εξήρε την πρωτοβουλία του Ποιμενάρχη μας κκ.Παύλου τόνισε πως :<<Σήμερα γίνεται μια αρχή για την επιστροφή των ιερών κειμηλίων και των χειρογράφων της ιεράς μονής της παναγίας της εικοσιφοινίσσης από το εθνολογικό μουσείο της Σόφιας Βουλγαρίας όπου βρίσκονται αδίκως.Μπορεί τους λαούς μας να τους χώρισαν στο παρελθόν τα τύμπανα του πολέμου ,όμως ο συνδετικός ιστός των δύο λαών μας ήταν και είναι η ορθοδοξία.Εμείς οι ορθόδοξοι χρειάζεται να επενδύουμε στις αξίες της ορθοδοξίας και όχι στην ύλη.>>.
Στη συνέχεις το τμήμα του ιερού λειψάνου του Αγίου μεταφέρθηκε στο μοναστήρι της Παναγίας της εικοσιφοινίσσας όπου θα φυλάσσεται και εψάλει δοξολογία.
dramina.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: