Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου 2009

Τι έκανες Γιώργο στη Νέα Υόρκη;


Άρχισαν να παίζουν απροκάλυπτα τα όργανα στην Νέα Υόρκη. Νοιώθουν πολύ σίγουροι. Γιατί άραγε ; Αγνοούν ότι η παράσταση δεν τελειώνει πριν πέσουν οι …τίτλοι του τέλους ;

Από την μια ο Τ.Ερντογάν δήλωσε από το βήμα της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ , ότι η ΕΕ ….δεν θα πρέπει να αναμειχθεί στη διαδικασία επίλυσης του Κυπριακού ..

Υπογράμμισε ότι «μία συνολική διευθέτηση πρέπει να επιτευχθεί τη βάση των καθιερωμένων παραμέτρων των…. Ηνωμένων Εθνών, που θα διασφαλίζει την ίδρυση ενός νέου συνεταιρισμού στην Κύπρο, η οποία θα απολαμβάνει την ανοιχτή υποστήριξη της Τουρκίας ως…. εγγυήτριας δύναμης». Ζήτησε δε επιδιαιτησία και συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα στη διαπραγματευτική διαδικασία

Επέκρινε την ελληνοκυπριακή πλευρά, κατηγορώντας την για την ...«αδιαλλαξία» του 2004 (σχέδιο Ανάν) και τόνισε ότι θα ήταν εφικτή η εξεύρεση συνολικής διευθέτησης μέχρι το... τέλος του 2009.

Υπογράμμισε ότι πρέπει ο κοινός μας στόχος ( Τουρκίας και ΟΗΕ, προφανώς) να είναι η λύση που θα επιτευχθεί να τεθεί σε δημοψήφισμα , το αργότερο την άνοιξη του 2010. ( Γιατί …άραγε ; ) Τελειώνοντας τόνισε με νόημα ότι θα πρέπει να αναπτυχθούν προσπάθειες ώστε ….το παράθυρο ευκαιρίας… να εκμεταλλευτεί δεόντως!

Από την άλλη πλευρά για το ίδιο …παράθυρο μίλησε και ο μεσολαβητής του ΟΗΕ για το ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ, κ. Matthew Nimetz, μόνο που αυτός το ονόμασε … χρονική στιγμή ! Μη σαν ξεγελά η λεκτική διαφοροποίηση. Για το ίδιο πράγμα ομιλούν!

Συγκεκριμένα μετά τη χθεσινή συνάντηση που είχε στη Νέα Υόρκη με τον πρόεδρο της ΠΓΔΜ, Gjorgje Ivanov, δήλωσε ότι υπάρχουν αρκετές ιδέες στο τραπέζι για την ΠΓΔΜ και την Ελλάδα, για να αρχίσουν αυτές να σκέφτονται ....δημιουργικά για την εξεύρεση λύσης στο ζήτημα του ονόματος.

Σύμφωνα με το «ΜΙΑ», ο κ. Νίμιτς αναμένει να εντατικοποιηθούν οι συνομιλίες μετά την εκλογή.... νέας κυβέρνησης στην Ελλάδα.

"Πρόθεσή μου είναι μόλις σχηματιστεί η νέα κυβέρνηση στην Ελλάδα να συνεχίσουμε τις συνομιλίες, να εκμεταλλευτούμε.... τη χρονική στιγμή.... και να δούμε αν μπορεί να βρεθεί λύση», δήλωσε ο κ. Nimetz.

Ο κ. Ivanov, όπως μεταδίδει το «ΜΙΑ», ανέφερε στον κ. Nimitz ότι η χώρα του παραμένει ενεργή στη διαπραγματευτική διαδικασία και αναμένει να εξευρεθεί μία αμοιβαία αποδεκτή λύση η οποία «δεν θα θίξει την ταυτότητα, την αξιοπρέπεια και την ακεραιότητα των ....μακεδόνων πολιτών».

Είναι άραγε τυχαίο
ότι την ίδια ακριβώς ημέρα και στον ίδιο χώρο βρέθηκε στην Νέα Υόρκη και ο κ.Γ. Παπανδρέου;
Είναι τυχαίο το ταξίδι του στις ΗΠΑ, εν μέσω εθνικών εκλογών; Συναντήθηκε ο κ. Παπανδρέου με τον κ. Gjorgje Ivanov και τον Branko Crvenkovski; Και εάν NAI , ...Που;

Εξακολουθεί να υιοθετεί άραγε ο κ. Παπανδρέου τις κόκκινες γραμμές που έχει χαράξει η κυβέρνηση του Κώστα Καραμανλή; Μήπως αρχίζει από τώρα να εξοφλεί ...γραμμάτια;


Ποιος κοροϊδεύει
τον ελληνικό λαό με το ζήτημα τόσο της Κύπρου όσο και της ονομασίας της ΠΓΔΜ; Μην βιαστείτε να απαντήσετε κανείς ,γιατί...θα εκπλαγείτε!!!


politis-gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: