Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου 2009

Η "οικονομία" καλά κρατεί...

Θέματα οικονομίας εξακολουθούν να πυροδοτούν την αντιπαράθεση ανάμεσα σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ 10 ημέρες πριν τις εκλογές της 4ης Οκτωβρίου.


Ο εκπρόσωπος του κυβερνώντος κόμματος
Γιώργος Κουμουτσάκος καταλόγισε στον κ. Γιώργο Παπανδρέου συνειδητή προσπάθεια παραπλάνησης του λαού και αναξιοπιστία επανερχόμενος στο θέμα με το φυλλάδιο του ΠΑΣΟΚ για τους δανειολήπτες.


Αναφερόμενος στα
stage και τις επικρίσεις για τη χρήση εθνικών πόρων για τα προγράμματα, απευθύνθηκε στο ΠΑΣΟΚ και ρώτησε αν θα διώξει αυτούς τους ανθρώπους, τονίζοντας ότι «τα προγράμματα αυτά αφορούν χιλιάδες οικογένειες». Μεταξύ άλλων σημείωσε ότι επί ΠΑΣΟΚ τα stage
χρηματοδοτούνταν από τον κρατικό προϋπολογισμό.

Ακολούθως παρέθεσε κοινή υπουργική απόφαση του 2002 με υπογραφή των κ.κ. Χριστοδουλάκη, Ρέππα και Στεφανή, που αφορούσε πρόγραμμα απασχόλησης ανέργων στην υγεία, συνολικά 5.010 ανθρώπων. Σημείωσε δε επικαλούμενος το ΦΕΚ που παρέθεσε ότι τα ποσά που διατέθηκαν για τις χρονιές 2003 και 2004 καλύφθηκαν από τον τακτικό προϋπολογισμό.



Οσον αφορά στην άλλη παρατήρηση του ΠΑΣΟΚ ότι υπήρξαν προσλήψεις μετά την προκήρυξη των εκλογών, ο κ. Κουμουτσάκος ανέφερε ότι τα αιτήματα για τα stage υποβάλλονται από δήμους και νομαρχίες στους οποίους επικεφαλής δεν είναι μόνο στελέχη της ΝΔ, αλλά και του ΠΑΣΟΚ. Πρόσθεσε ότι τέτοιες προσλήψεις γίνονται όταν υπάρχουν ανάγκες και υποβάλλονται σχετικά αιτήματα.



Από την πλευρά του ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπακωνσταντίνου επανήλθε στις επικρίσεις κατά της ΝΔ για τα προγράμματα stage και έκανε λόγο για όργιο προσλήψεων στο δημόσιο, αναφέροντας συγκεκριμένα παραδείγματα πόλεων όπου έχει συμβεί αυτό «μετά την προκήρυξη των εκλογών». Μίλησε ακόμη για ανανεώσεις συμβάσεων stage με πελατειακά κριτήρια.



Μετά από σχετική ερώτηση διευκρίνισε πως το ΠΑΣΟΚ προτίθεται να σταματήσει τα stage στον δημόσιο τομέα, συμπεριλαμβανομένης και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.



Παρεμβαίνοντας ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών αναφέρθηκε στο έλλειμμα και κατηγόρησε το ΠΑΣΟΚ για ψεύτικες υποσχέσεις. Όπως αναφέρει με τις πολιτικές που η ΝΔ έχει εξαγγείλει το έλλειμμα θα διαμορφωθεί το 2011 κάτω από το 3% του ΑΕΠ και σημειώνει πως μέχρι στιγμής έχει προτείνει πολιτικές οι οποίες αυξάνουν το έλλειμμα τουλάχιστον κατά 10,7 δισ. ευρώ.



«Πού αλήθεια θα βρει το ΠΑΣΟΚ αυτά τα 23,2 δις ευρώ; Γιατί στο πρόγραμμά του δεν υπάρχει ούτε ένα δυσάρεστο μέτρο περιορισμού του ελλείμματος; Γιατί κοροϊδεύει τους πολίτες και τα ίδια του τα στελέχη;» ρωτά ο κ. Παπαθανασίου.


Απόφαση ευθήνης - (spot 10)



Δεν υπάρχουν σχόλια: