Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου 2009

Στην τελική ευθεία!


Μπήκαμε στην τελική ευθεία. O Κώστας Καραμανλής και οι επιτελείς του εμφανίζονται απολύτως ψύχραιμοι και σαν έτοιμοι από καιρό για την τελική μάχη.
Κι αυτό ενώ οι δημοσκόποι και αυτοί, που με ρυθμό πολυβόλου, τις παράγγελναν ...έχουν «ξεσαλώσει» και δίνουν έξι και εφτά μονάδες διαφορά υπέρ του ΠαΣοΚ.( σ.σ προσπάθεια επίδρασης Bandwagon)

Στο Μαξίμου , σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, συγκεντρώνουν τώρα όλη τους την προσοχή στα παρακάτω κρίσιμα μέτωπα:

1. Στην αντιπαράθεση της πολιτικής και των σχεδίων κάθε κόμματος για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης και των συνεπειών της στην οικονομία και στη ζωή των πολιτών.

Επιμένοντας ότι μπορεί ο Παπανδρέου να χάιδεψε αυτιά στη Θεσσαλονίκη, αλλά στις επόμενες εβδομάδες μέχρι τις εκλογές, όσο κι αν φωνάζουν τα ΜΜΕ που στηρίζουν αναφανδόν το ΠαΣοΚ, θα σταματήσουν κάποια στιγμή τα χειροκροτήματα και θα μπει στη θέση τους ο προβληματισμός για το πού θέλει να οδηγήσει τη χώρα ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Και πού θέλει και μπορεί να την οδηγήσει ο Κώστας Καραμανλής, που «προτιμά να λέει την αλήθεια, παρά να γίνεται ευχάριστος».

2. Στην αντιπαράθεση των δύο υποψήφιων πρωθυπουργών, που θα κορυφωθεί στο μεταξύ τους ντιμπέιτ. Οι επιτελείς του Καραμανλή επενδύουν πολλά στην εμφάνισή του , όπου «θα φανεί καθαρά ποιος ξέρει τα προβλήματα της οικονομίας και της χώρας και ποιος έχει σαφές σχέδιο για τη λύση τους», έλεγε υπουργός κοντά στον Καραμανλή.

Δεν θα είναι μια επίδειξη επικοινωνιακού ταλέντου, αλλά μια αντιπαράθεση ουσίας, στην οποία θα φανούν πολλά και για τα πρόσωπα και για τις πολιτικές, υποστηρίζουν.

3. Στην κλιμάκωση της προεκλογικής εκστρατείας τόσο με τις συγκεντρώσεις και τις ομιλίες του Καραμανλή, όσο και με την τηλεοπτική καμπάνια. Και φυσικά με αποκορύφωμα τις μεγάλες συγκεντρώσεις, κυρίως στη Θεσσαλονίκη και στην Αθήνα.

4. Στην αξιοποίηση των δειγμάτων υπεροψίας που έχει ήδη αρχίσει να δίνει το ΠαΣοΚ και τα οποία προκαλούν αρνητικά αντανακλαστικά σε ένα μεγάλο μέρος της κοινής γνώμης.

Ακόμα κι ο ίδιος ο Παπανδρέου δεν μπορεί να συγκρατήσει τον εαυτό του στον τρόπο που τελευταία αντιμετωπίζει τον Καραμανλή και την κυβερνώσα παράταξη. Τέτοιες αλαζονικές συμπεριφορές στην ουσία έχουν σαν αποτέλεσμα την συσπείρωση των ψηφοφόρων της ΝΔ.

Οι στόχοι της μεγάλης αυτής προσπάθειας από τη μεριά του Καραμανλή και της ΝΔ είναι δύο. Ο πρώτος να φέρουν στις κάλπες απογοητευμένους οπαδούς του κόμματος, που προτίμησαν την αποχή στις ευρωεκλογές. Πρόκειται για ένα σεβαστό αριθμό ψηφοφόρων, που αντιπαθούν τόσο το ΠαΣοΚ, όσο και το ΛΑΟΣ .

Η απογοήτευσή τους οφείλεται, όπως δείχνουν οι έρευνες σε αυτό το τμήμα των ψηφοφόρων όχι τόσο στην πολιτική της ΝΔ, όσο στις γνωστές συμπεριφορές ορισμένων στελεχών.

Η απομάκρυνση από τα ψηφοδέλτια όσων με τον ένα ή τον άλλο τρόπο πίκραναν τους ψηφοφόρους θεωρήθηκε από αυτό το τμήμα των απογοητευμένων θετικό γεγονός, αλλά «δεν το θεωρούν αρκετό για να επανακάμψουν», όπως λέει στέλεχος που παρακολουθεί τα σχετικά focus groups. «Χρειάζεται να τους πείσουμε όχι μόνο ότι το έχουμε καταλάβει, αλλά κι ότι δεν θα συμβούν τα ίδια».(σ.σ άλλωστε σε αυτό ο Κώστας Καραμανλής είναι κάθετος )

Ο δεύτερος και πιο σημαντικός στόχος είναι να πείσουν τους αναποφάσιστους, οι περισσότεροι από τους οποίους προέρχονται από την ΝΔ, να ψηφίσουν και αυτή τη φορά Καραμανλή και ΝΔ. Κυριότερο επιχείρημα ... «να σκεφτούν καλά την επόμενη μέρα μιας πιθανής νίκης του ΠαΣοΚ».

Τελικός σκοπός, σε κάθε περίπτωση, είναι να ανέβει το πολύ χαμηλό ακόμα ποσοστό συσπείρωσης των ψηφοφόρων της ΝΔ και αν αυτό επιτευχθεί, έστω και όχι εκατό τοις εκατό, θεωρείται βέβαιο ότι θα διαψευστούν ΟΛΕΣ οι δημοσκοπήσεις.

Εξ ου και το μότο που εκπορεύεται από το Μαξίμου ότι τίποτε δεν έχει ακόμα κριθεί και όλα τα ενδεχόμενα ΕΙΝΑΙ ΑΝΟΙΧΤΑ. Ενώ πολλά θα εξαρτηθούν από την κινητοποίηση του μηχανισμού του κόμματος, αφού «δεν μπορεί ο Καραμανλής μόνος του να κάνει όλη τη δουλειά», όπως λένε…

Για το θέμα αυτό, και προεξοφλώντας την παραμονή του Καραμανλή ακόμα και σε περίπτωση εκλογικής ήττας, στελέχη της ΝΔ σημειώνουν ότι ....«ο καθένας κρίνεται σ’ αυτή τη δύσκολη για την παράταξη μάχη…». Αυτό ας γίνει κατανοητό απ` όλους!
πλ.απο «paraskhnio»


Δεν υπάρχουν σχόλια: