Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου 2009

Άρχισε τα τηλέφωνα ο Αθανασάκης ..για αντικειμενική ενημέρωση

Μπορεί ο Γιάννης Ραγκούσης, ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου και ο Παύλος Γερουλάνος να είναι οι τρεις στενότεροι συνεργάτες του Γιώργου Παπανδρέου, ο Νίκος Αθανασάκης όμως παραμένει ο άνθρωπος για όλες τις δουλειές, δίπλα στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ.


Σύμφωνα με πληροφορίες του «
parapolitika.gr», μετά την ολοκλήρωση του χθεσινού debate ανάμεσα στον Κώστα Καραμανλή και τον Γιώργο Παπανδρέου, ο «αρκούδος» του Κινήματος ανέλαβε να τηλεφωνήσει σε διευθυντές εφημερίδων και δημοσιογράφους, προκειμένου να προλάβει να δημιουργήσει κλίμα υπέρ του αρχηγού του ΠΑΣΟΚ.


Η μεγαλύτερη αγωνία του πάντως ήταν να διευκρινίσει το θέμα του
ΦΕΚ με την υπογραφή του Γιώργου Παπανδρέου σε αποχαρακτηρισμό δασικής έκτασης, καθώς οι εντυπώσεις είχαν μείνει μετέωρες, και μάλλον εις βάρος του προέδρου του ΠΑΣΟΚ.
Έτσι, ανέλαβαν δράση δημοσιογράφοι φίλα προσκείμενοι στο
ΠΑΣΟΚ, οι οποίοι επιφορτίστηκαν με την ευθύνη της αποδόμησης της καταγγελίας του Κώστα Καραμανλή, κάτι που δεν είχε καταφέρει να κάνει νωρίτερα ο Γιώργος Παπανδρέου.


1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Μετά τα δύο ντιμπέιτ
Στα δύο ντιμπέιτ που έγιναν τη Δευτέρα και την Τρίτη, ακόμα περισσότερο στο δεύτερο, αποτυπώθηκε η διαφορά κλάσεως ανάμεσα στον Κώστα Καραμανλή και στο Γιώργο Παπανδρέου.

Ο Καραμανλής δεν υπερτερούσε μόνο επικοινωνιακά, υπερτερούσε σαφώς σε σχέση με τη γνώση των θεμάτων, αλλά και με την ξεκάθαρη διατύπωση θέσεων και προτάσεων. Οι απαντήσεις του Γιώργου Παπανδρέου ήταν ένα μνημείο αοριστίας. Δικαιούνται οι ίδιοι οι ψηφοφόροι του να γνωρίζουν ποιο είναι το «δίκαιο» φορολογικό σύστημα., το οποίο προτείνει. Δικαιούνται όλοι οι Έλληνες πολίτες να ξέρουν, ποιες θα είναι οι «δίκαιες» παρεμβάσεις που θα κάνει στο ασφαλιστικό σύστημα. Και επίσης, δικαιούται η Ελλάδα να διαθέτει κόμματα εξουσίας που σε μεγάλα ζητήματα, όπως είναι το ζήτημα της εκτροπής του Αχελώου, να τοποθετούνται ξεκάθαρα, υπέρ ή κατά. Τοποθετήσεις όπως, θα κάνουμε επαναξιολόγηση του έργου, δε δείχνουν σοβαρή προετοιμασία, ιδιαίτερα για ένα κόμμα που λέει ότι επενδύει τόσο πολύ στο περιβάλλον. Από τις συζητήσεις αποτυπώθηκε ότι ο Καραμανλής επέμεινε να λέει δύσκολες αλήθειες: για τα ίδια μας τα λάθη, για το έργο μας, αλλά και για το τι κρίνεται σ’ αυτές τις εκλογές. Από την άλλη, ο Γιώργος Παπανδρέου αρκέστηκε σε γενικολογίες, ενώ έδειξε έλλειψη γνώσεων και επαρκούς κατανόησης των προβλημάτων της οικονομίας.

Πραγματικά θεωρώ πως, ανεξάρτητα από τα όποια λάθη της Νέας Δημοκρατίας, η επιλογή ενός ανέτοιμου και λαϊκίστικου ΠΑΣΟΚ, με τον σημερινό αρχηγό του να ηγείται στην προσπάθεια για την αντιμετώπιση στην Ελλάδα των συνεπειών της διεθνούς οικονομικής κρίσης, μπορεί να αποδειχθεί επικίνδυνη. Καταλαβαίνω απόλυτα αυτούς που κάνουν κριτική στη ΝΔ για λάθη ή για συμπεριφορές στελεχών. Δεν μπορώ όμως να δικαιολογήσω αυτή η κριτική να οδηγήσει στην εκλογή ενός κόμματος που, αμετανόητο σε σχέση με το παρελθόν του (χρηματιστήριο, σκάνδαλο των όπλων, κτλ.), με λαϊκίστικες συνταγές, αλλά και με έναν αρχηγό σαφώς αδύναμο να χειριστεί δύσκολα οικονομικά θέματα, επιδιώκει να επανέλθει στην εξουσία.