Τετάρτη 17 Ιουνίου 2009

Νεκρός από σφαίρες αγνώστων αστυνομικός της Αντιτρομοκρατικής



ΑΠΕ




Νεκρός από σφαίρες αγνώστων έπεσε το πρωί της Τετάρτης, εν ώρα υπηρεσίας στα Πατήσια, αστυνομικός της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας.


Ο 40χρονος αστυνομικός εκτελούσε υπηρεσία έξω από το σπίτι της συζύγου ατόμου που είχε κατηγορηθεί για την υπόθεση του ΕΛΑ

Η εκτέλεση έγινε την ώρα της αλλαγής της φρουράς του Αστυνομικού από άλλον συνάδελφό του.


Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, οι δράστες της επίθεσης ήταν δύο και επέβαιναν σε μηχανή. Ο 40χρονος δέχτηκε περίπου 20 σφαίρες, από δύο ή τρία όπλα, ενώ βρισκόταν μέσα στο υπηρεσιακό αυτοκίνητό του.



Το περιστατικό σημειώθηκε περίπου στις 06:30 το πρωί, στην οδό Δημητρακοπούλου 2 στα Πατήσια, λίγη ώρα αφότου ο αστυνομικός είχε αναλάβει υπηρεσία.



Σύμφωνα με πληροφορίες οι δράστες γνώριζαν την ώρα που αλλάζει η βάρδια των αστυνομικών. Οι δράστες φαίνεται να κατέβηκαν την Δημητρακοπούλου, πλησίασαν το αυτοκίνητο και πυροβόλησαν με δύο πιστόλια από την πλευρά του αστυνομικού αλλά και από την πίσω πλευρά του οχήματος.

Ο αστυνομικός, πατέρας δύο παιδιών, βρισκόταν μέσα στο υπηρεσιακό του όχημα έξω από την κατοικία ατόμου που βρίσκεται υπό το καθεστώς προστασίας μαρτύρων για την υπόθεση του ΕΛΑ.


Έρευνες για το περιστατικό διεξάγει η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία ενώ στο σημείο βρίσκονται ισχυρές δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ. η οποία κάνει λόγο για τρομοκρατικό χτύπημα. Στο σημείο της επίθεσης έχει μεταβεί και ο αρχηγός της Αστυνομίας.


Προς το παρόν δεν υπάρχει ανάληψη ευθύνης της επίθεσης.


1 σχόλιο:

Stathis είπε...

Ο 40χρονος αστυνομικός Σάββας Νεκτάριος δέχτηκε περισσότερες από 15 σφαίρες, ενώ βρισκόταν μέσα στο υπηρεσιακό αυτοκίνητό του, στη συμβολή των οδών Δημητρακοπούλου και Πατησίων.
Ο αστυνομικός εκτελούσε υπηρεσία έξω από το σπίτι της συζύγου ατόμου που είχε κατηγορηθεί για την υπόθεση του ΕΛΑ και βρίσκεται στο πρόγραμμα προστασίας μαρτύρων.
Πρόκειται για την Σοφία Κυριακίδου πρώην σύζυγος του πρώην κοινοτάρχη Κιμώλου, Αγγελέτου Κανά, που έχει καταδικαστεί για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση του ΕΛΑ.
Ο Αγγελέτος Κανάς έχει καταδικαστεί πρωτόδικα σε 25 χρόνια κάθειρξη ως μέλος της οργάνωσης ΕΛΑ και του επεβλήθη πρόστιμο 22.000 ευρώ.
Το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων τον έκρινε ομόφωνα ένοχο για προμήθεια και κατοχή εκρηκτικών υλών και βομβών κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση κ.ά.
Στο σημείο της επίθεσης βρέθηκαν τουλάχιστον 20 κάλυκες.
Σύμφωνα με πληροφορίες οι τέσσερις δράστες γνώριζαν την ώρα που αλλάζει η βάρδια των αστυνομικών. Οι δράστες φαίνεται να κατέβηκαν την Δημητρακοπούλου, πλησίασαν το αυτοκίνητο και πυροβόλησαν με δύο πιστόλια από την πλευρά του αστυνομικού αλλά και από την πίσω πλευρά του οχήματος.
Αυτόπτες μάρτυρες δήλωσαν ότι οι δράστες φορούσαν κράνη και στη συνέχεια έφυγαν πεζοί.