Δευτέρα 15 Ιουνίου 2009

Σήμερα ξεκινά η λειτουργία της ιστοσελίδας του Μουσείου της Ακρόπολης.

Επίσημη πρεμιέρα για τη νέα ιστοσελίδα του Μουσείου της Ακρόπολης.Από τις 11 το πρωί της Δευτέρας 15 Ιουνίου, οι ηλεκτρονικές κρατήσεις για τους επισκέπτες του Μουσείου με το e-ticketing που εφαρμόζεται πρώτη φορά σε ελληνικό μουσείο.


Από τη Δευτέρα 15 Ιουνίου 2009, λίγες μέρες πριν το Μουσείο Ακρόπολης υποδεχθεί το κοινό, ανοίγουν οι πύλες της ηλεκτρονικής του διεύθυνσης http://www.theacropolismuseum.gr/.

Η ιστοσελίδα συστήνει το Μουσείο στους επισκέπτες, προσφέροντάς τους τη δυνατότητα να περιηγηθούν στους χώρους, την ιστορία και τον τρόπο λειτουργίας του. Είναι ένας ηλεκτρονικός χάρτης, που διαγράφει ένα ταξίδι στη μοναδική πολιτιστική μας κληρονομιά, ξεδιπλώνοντας τη διαδρομή από την αρχαϊκή εποχή μέχρι σήμερα. Μια διαδρομή που δεν αφορά μόνο στα εκθέματα και την ιστορία μας, αλλά και στη σύγχρονη εικόνα του ελληνικού πολιτισμού, καθώς το Μουσείο της Ακρόπολης αποτελεί έναν από τους καλύτερους εκπροσώπους του.

Η περιήγηση γίνεται μέσα από έξι ενότητες, που δίνουν πληροφορίες για
1. Τον τρόπο λειτουργίας του μουσείου (ωράριο, προσβασιμότητα, υποδομές, κλπ).
2. Τις συλλογές (εκθέματα, ιστορικά στοιχεία, κλπ).
3. Τα εκπαιδευτικά προγράμματα.
4. Το Μουσείο (οργάνωση, ιστορία, κλπ).
5. Την προβολή του Μουσείου (ενημερωτικό και φωτογραφικό υλικό, γραφείο Τύπου, επικοινωνία).
6. Τα εισιτήρια.

Συγκεκριμένα, από τη Δευτέρα 15 Ιουνίου, στις 11 π.μ., με την έναρξη δηλαδή της λειτουργίας της ιστοσελίδας, οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να αγοράσουν τα εισιτήριά τους (που κοστίζουν 1 ευρώ) μέσω της υπηρεσίας e-ticketing.

Για τις τρεις πρώτες ημέρες λειτουργίας του Μουσείου, δηλαδή την Κυριακή 21, τη Δευτέρα 22 και την Τρίτη 23 Ιουνίου 2009, οι επισκέψεις θα πραγματοποιούνται αποκλειστικά με εισιτήριο αγορασμένο από την υπηρεσία e-ticketing, καθώς για αυτές τις ημέρες μόνο δεν θα πωλούνται εισιτήρια στα ταμεία του Μουσείου. Τα εισιτήρια που θα διατεθούν για το συγκεκριμένο τριήμερο αφορούν σε τρεις χρονικές ζώνες (9π.μ., 11π.μ. και 6μ.μ.) ανά ημέρα, με μέγιστο αριθμό 250 επισκεπτών ανά χρονική ζώνη. Οι επισκέπτες των τριών αυτών πρώτων ημερών, θα έχουν την εξαιρετική ευκαιρία να περιηγηθούν το Μουσείο συνοδευόμενοι από τον πρόεδρό του, καθηγητή κ. Δ. Παντερμαλή και την ομάδα αρχαιολόγων του Μουσείου.

Η ιστοσελίδα επιφυλάσσει και μια ακόμα έκπληξη: Το Σάββατο, 20 Ιουνίου 2009, όλοι οι επισκέπτες της από οπουδήποτε στον κόσμο θα μπορούν να παρακολουθήσουν τα εγκαίνια του Μουσείου μέσα από την απευθείας μετάδοση στο http://www.theacropolismuseum.gr/.

Δεν υπάρχουν σχόλια: