Πέμπτη 18 Ιουνίου 2009

Σύσσωμη η κοινωνική κατακραυγή κατά της νέας τρομοκρατίας

Αλλάζουν τα δεδομένα για τη δράση της τρομοκρατίας στην Ελλάδα μετά τη δολοφονία του αστυνομικού Αντώνη – Νεκτάριου Σάββα χθες το πρωί από μέλη της οργάνωσης «Σέχτα Επαναστατών». Το όπλο, το οποίο δεν είχε χρησιμοποιηθεί ξανά σε κάποια επίθεση, αλλά και ο στόχος που επέλεξε η τρομοκρατική οργάνωση δείχνουν ότι η «Σέχτα» προτίθεται πλέον να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο.
Η προκήρυξη με την οποία η «Σέχτα» αναλάμβανε την ευθύνη για την επίθεση στο Αστυνομικό Τμήμα Κορυδαλλού, αλλά και τον τηλεοπτικό σταθμό ALTER έδειχνε ξεκάθαρα ότι η δράση της οργάνωσης θα ήταν πλέον κλιμακούμενη και ότι τα δύο πρώτα χτυπήματα ήταν προειδοποιητικά.
Αυτή τη φορά όμως η οργάνωση θέλησε να κάνει αισθητή την παρουσία της, καθώς στο στόχαστρο της μπήκε ένας αστυνομικός της αντιτρομοκρατικής, ο οποίος, μάλιστα, είχε αναλάβει την φύλαξη της Σοφίας Κυριακίδου, μάρτυρα κλειδί στην δίκη του ΕΛΑ.
Με αυτή την επίθεση η οργάνωση πέτυχε ισχυρό πλήγμα στην «καρδιά» της Αντιτρομοκρατικής, καθώς έδειξε πόσο ευάλωτο είναι το πρόγραμμα προστασίας μαρτύρων.
Όπως αποδείχτηκε από τις έρευνες, όλοι γνώριζαν ποιος ήταν ο στόχος τον οποίον φυλούσαν οι αστυνομικοί της υπηρεσίας, ποιο ήταν το πρόγραμμα που ακολουθούσαν και πόσοι αστυνομικοί βρίσκονταν σε κάθε βάρδια.
Οι τρομοκράτες είχαν μελετήσει προσεχτικά τις κινήσεις των ανδρών της αντιτρομοκρατικής. Πλησίασαν πεζή το θύμα, αφού ήταν δύσκολο για μία μηχανή να προσεγγίσει το σημείο. Στη συνέχεια «γάζωσαν» τον αστυνομικό.
Στην επίθεση χρησιμοποιήθηκαν δύο όπλα, ένα υποπολυβόλο ΜP-5 των 9 χιλιοστών, το οποίο αποτελεί και σφραγίδα της οργάνωσης και ένα πιστόλι των 9mm, το οποίο δεν έχει χρησιμοποιηθεί ξανά σε κάποια επίθεση.
Στο σημείο της επίθεσης περισυνελέγησαν 24 κάλυκες, εκ των οποίων οι 9 ανήκουν στο όπλο- σφραγγίδα.
Φόβοι για χτύπημα και από τον Επαναστατικό Αγώνα
Την ίδια στιγμή η αντιτρομοκρατική υπηρεσία φοβάται ένα νέο χτύπημα από τον Επαναστατικό Αγώνα, ο οποίος θεωρείται βέβαιο ότι θα διεκδικήσει τον ρόλο της οργάνωσης με την μεγαλύτερη επιρροή.
Να θυμίσουμε ότι υπάρχει μια ακόμη επίθεση, αυτή που σημειώθηκε στις 12 Μαΐου στο υποκατάστημα της Eurobank, που βρίσκεται στη συμβολή της λεωφόρου Βουλιαγμένης με την οδό Γερουλάνου, στην Αργυρούπολη, η οποία παραμένει "ορφανή", καθώς την ευθύνη δεν την έχει αναλάβει μέχρι σήμερα καμία οργάνωση.
Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι η αντιτρομοκρατική αναμένει νέο ισχυρό χτύπημα από τον Επαναστατικό Αγώνα, του οποίου θα ακολουθήσει προκήρυξη όπου θα γίνεται και συνολική ανάληψη ευθύνης.


πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: