Τετάρτη 17 Ιουνίου 2009

ΠαΣοΚ και αριβισμός, έννοιες ταυτόσημες!

Το κύριο χαρακτηριστικό της αναμέτρησης των Ευρωεκλογών αποτέλεσε η πρωτοφανής για τα ελληνικά δεδομένα αποχή.
Το μέγεθος της αποχής δείχνει ότι ήταν επιλεγμένη πολιτική στάση και αποτέλεσε το κεντρικό μήνυμα αυτών των εκλογών.

Από τις πρώτες δηλώσεις του Προέδρου του ΠαΣοΚ, αλλά και των στελεχών του, διέκρινα ( και το έγραψα εδώ) ότι αυτό το ...SMS δεν παρελήφθη από την Ιπποκράτους.

Κάποιους δυσαρέστησα. Κάποιοι μου είπαν να περιμένω λίγες ημέρες , οπότε θα συνεδρίαζε το Πολιτικό Συμβούλιο του κόμματος και νηφάλια θα ....αποκωδικοποιούσε το SMS των απεχόντων πολιτών.

Συνεδρίασε λοιπόν το Πολιτικό Συμβούλιο και αφού τα αποτελέσματα ανά νομό και δήμο αναλύθηκαν διεξοδικά, στο ΠαΣοΚ κατέληξαν στη μαγική λέξη στην οποία πρέπει να επενδύσουν για να σιγουρέψουν την... αυτοδυναμία : αριβισμός.

Την μαγική αυτή λέξη δεν θα την βρείτε σε καμιά επίσημη ανακοίνωση του κόμματος ή σε δήλωση του κ. Παπανδρέου. Αυτά άλλωστε δεν λέγονται . Θα την ανακαλύψετε όμως αμέσως μετά ...επί του πρακτέου.

Έγινε λοιπόν χθες σύσκεψη υπό τον κ. Γ. Παπανδρέου για τα επόμενα αντιπολιτευτικά βήματα του ΠαΣοΚ. Στην σύσκεψη μετείχαν οι τρεις κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι (Ευ. Βενιζέλος, Θ. Πάγκαλος, Χρ. Παπουτσής), ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Δ. Ρέππας και ο αντιπρόεδρος της Βουλής Φ. Πετσάλνικος.

Αυτό που υπαγορεύει η πολιτική λογική είναι ότι θα τους εδίδοντο σαφείς εντολές για να αναδείξουν την κυβερνητική πρόταση του ΠαΣοΚ, ότι δηλαδή είναι ικανοί να πορεύονται με μοναδική πυξίδα την υπευθυνότητα και ότι μπορούν να διαχειριστούν τη μεγάλη διεθνή κρίση και τις συνέπειές της.

Αυτό δηλαδή που ζητούσαν μέσω του ηχηρού μηνύματός τους γενικά οι πολίτες , και ειδικά οι απέχοντες ψηφοφόροι τους (850.000 ψήφους λιγότερους από τις εκλογές του 2007).

Αλλά..φευ! Οι οδηγίες που τους εδόθησαν από τον κ. Παπανδρέου ήταν ότι: «Η αξιωματική αντιπολίτευση θα κινηθεί σε δύο μέτωπα -οικονομία και σκάνδαλα- προσπαθώντας με συνεχείς ψηφοφορίες να δοκιμάζει σε όλη τη διάρκεια του θέρους την οριακή πλειοψηφία της ΝΔ στη Βουλή».

Προσέξτε ! Εν μέσω της μεγαλύτερης οικονομικής κρίσης που γνώρισε η σύγχρονη ανθρωπότητα οι εντολές είναι :Όχι έργο, όχι προτάσεις , αλλά...συνεχείς και ανελέητες ψηφοφορίες και σκανδαλολογία για να ....δοκιμάζουν την οριακή πλειοψηφία της ΝΔ .

Ανοίξτε τώρα τα λεξικά σας. Αριβισμός: Η χρησιμοποίηση κάθε μέσου (θεμιτού και αθέμιτου) για την γρήγορη ανάδειξη σε διαφόρους χώρους (πολιτική κλπ). Συνώνυμα: καιροσκοπισμός, τυχοδιωκτισμός.

Είπαμε, αυτά δεν λέγονται , αλλά ...τα ανακαλύπτετε επί του πρακτέου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: