Τετάρτη 17 Ιουνίου 2009

Χαοτισμός, Λαϊκισμός και Παραλογισμός


Επιτέλους! Είπε και ελάλησε ο Γιώργος Παπανδρέου στις 11/06/2009, τέσσαρες μέρες μετά το “θρίαμβο” του ΠΑΣΟΚ στις Ευρωεκλογές. Κάπως καθυστερημένο βέβαια ήταν το εύγευστο επιδόρπιο, αλλά κάλλιο αργά παρά ποτέ. «Μηδενική ανοχή στην παράνομη μετανάστευση. Στόχος 0% λαθρομετανάστες», μας υποσχέθηκε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, μη μασώντας τα λόγια του όπως συνηθίζει, και αποδεικνύων εαυτόν καρατζαφερικότερον του Καρατζαφέρη! Χαρά εμείς οι “ρατσιστές” και “φασίστες” που ένας μέγας σοσιαλιστής ηγέτης, και μάλιστα ο Πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, προσχώρησε στα χωρικά μας ύδατα!

Ξαναδιαβάστε το για να το εμπεδώσετε, παρακαλώ: «Μηδενική ανοχή στην παράνομη μετανάστευση. Στόχος 0% λαθρομετανάστες»! Μ' άλλα λόγια, εκεί που είχαμε όλοι εμείς οι "κρυφοφασίστες" απογοητευτεί, μας προέκυψε ένας “αριστερός” ηγέτης λαθρομεταναστοφάγος! Και μετά σου λέει δε γίνονται θαύματα στην εποχή μας. Όχι, εγώ πιστεύω στα θαύματα, εννοώ όταν κοιμάμαι τα πιστεύω.

Τώρα δε θέλω ν’ αρχίσω τη γκρίνια, ούτε θα ζητήσω μικροσκοπική εξέταση ούρων πολιτικών και δημοσιογράφων για ν’ ανακαλύψω γιατί έστω και σ’ εκείνη την ανεκδιήγητη διακαναλική debate (28-05-09) δεν τέθηκε το καυτό ερώτημα της λαθρομετανάστευσης ούτε στον κ. Καραμανλή ούτε στον κ. Παπανδρέου. Μόνο τον Καρατζαφέρη στρίμωξαν οι Σρόιτερ και Ευαγγελάτος για να του αποδείξουν πόσο φασίστας ήταν. Δείτε εδώ τις ερωτήσεις για να γελάσετε.

Έτσι λοιπόν, στην ημικατεχόμενη και πανταχόθεν βιαζόμενη Ελλάδα, όπου οι μόνοι που έχουν δικαιώματα είναι τα πολιτικά λαμόγια με τις αμαρτωλές παρέες τους, οι δήθεν πρόσφυγες, οι λαθρομετανάστες και οι μετανάστες, ενώ οι γηγενείς έχουν μόνο καθήκοντα και υποχρεώσεις προς αυτούς, δυο-τρεις μέρες μετά τις Ευρωεκλογές, η λαθρομετανάστευση μπήκε πρώτο θέμα στην ατζέντα των ειδήσεων σε όλα τα τηλεοπτικά κανάλια και τις εφημερίδες! Άστραψαν και βρόντηξαν από τα τηλεπαράθυρα οι αναλυτές του χάους, που τους έπιασε όψιμα η ανησυχία. (Θα εξαιρέσω από τη μομφή τον Κ. Χαρδαβέλλα που είχε αναδείξει το πρόβλημα ενωρίτερα).

Το θέμα έγινε ξαφνικά της μόδας διότι ανακάλυψαν ότι πουλάει! Από τη μια η πρωτοφανής αποχή από την κάλπη, αφ’ ετέρου ο διπλασιασμός του ποσοστού ψήφων του ΛΑΟΣ, καθώς και η σαφής στροφή προς ακροδεξιά κόμματα στην Ευρώπη, τάραξε τα λιμνάζοντα νερά του πολιτικοδημοσιογραφικού κουτοπόνηρου και καιροσκοπικού σιναφιού, και τώρα όλοι τρέχουν και δε φτάνουν, ανταγωνιζόμενοι ποιος θα μας χαϊδέψει τ’ αυτιά περισσότερο από τον άλλο.

Σε μια τέτοια χαοτική και ηλεκτρισμένη ατμόσφαιρα εντάσσεται και η μαξιμαλιστική δήλωση του Γιώργου Παπανδρέου για 0% λαθρομετανάστευση. Ε, να μη μοιάσει και λιγάκι στο μπαμπά του; Μήπως ο αείμνηστος Ανδρέας Παπανδρέου δεν είχε βροντοφωνήσει, «Έξω από την ΕΟΚ, έξω από το ΝΑΤΟ», «ΕΟΚ ΚΑΙ ΝΑΤΟ ΤΟ ΙΔΙΟ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ», και την επομένη της σαρωτικής εκλογικής του νίκης του το ξέχασε;

Ωστόσο, όπως προείπα, δε θα γκρινιάσω άλλο. Μακάρι να προσπαθήσει να επιτύχει το στόχο αυτό το ΠΑΣΟΚ όταν έλθει στην εξουσία. Κι εγώ μαζί τους. Είναι όμως ρεαλιστικός αυτός ο στόχος, δεδομένης της γεωγραφικής θέσης και διαμόρφωσης της χώρας μας, και κυρίως λόγω της γενικευμένης διαφθοράς μέσα στο Δημόσιο μπάχαλο; Όλοι τα παίρνουν, όλοι στραβά μάτια στην παρανομία κάνουν, όλοι το τομάρι τους κοιτάζουν και κανένας δε νοιάζεται για το κοινωνικό σύνολο και την Ελλάδα.

Ας έρθουμε τώρα στα καθυστερημένα και γελοία μέτρα της κυβέρνησης Καραμανλή για την αντιμετώπιση της λαθρομετανάστευσης. Με δύο επιχειρήσεις–σκούπα που διέταξε για τη σύλληψη λαθρομεταναστών, η Αστυνομία έπιασε τη μια μέρα 5 και την άλλη 4! Καλά, τα γέλια που έκανα δεν περιγράφεται. Καλύτερα να μην επιχειρούν τίποτα παρά να γίνονται ρεζίλι των σκυλιών. Δεν έχουν, λέει, πού να τους βάλουν διότι τα κρατητήρια είναι γεμάτα! Αν είναι έτσι, γιατί τάχα τρέχουν να τους πιάσουν;

Το άλλο τραγελαφικό που ανακοίνωσε η κυβέρνηση των άχρηστων είναι ότι θα μετατρέψουν τέσσερα πρώην στρατόπεδα σε κέντρα υποδοχής λαθρομεταναστών, συνολικής χωρητικότητας 4.000 ατόμων. Εκεί, λέει, θα φρουρούνται για να μη βγουν έξω, θα τους ταΐζουμε, θα τους ποτίζουμε, και σ’ ένα χρόνο θα τους δίνουμε 1500 ευρώ και παραπάνω για να επιστρέψουν, όσοι θέλουν, στην πατρίδα τους! Κι όσοι δε θέλουν;

Μα τρελάθηκαν εντελώς, ή μας περνάνε για ηλίθιους; Θα λυθεί το πρόβλημα των 500.000 λαθρομεταναστών με το να φυλακίσουν 4.000 απ’ αυτούς; Κάτι λάκκο έχει η φάβα. Και γιατί να τους βάλουμε εκεί για να τους απελάσουμε μετά από ένα χρόνο και να μην τους απελάσουμε εδώ και τώρα; Μήπως πρέπει να σιτέψουν πρώτα; Και πώς μπορείς να φυλακίσεις νέους ανθρώπους σ’ ένα γκέτο χωρίς να προκαλέσεις τεράστια προβλήματα στις γύρω περιοχές; Αρκούνται νέοι άνθρωποι σ’ ένα πιάτο φαγητό; Δηλαδή θα κάθονται όλη την ημέρα στο γκέτο και θα προσεύχονται; Μα η σοφή παροιμία λέει ότι η αργία είναι μήτηρ πάσης κακίας. Όχι, οι λαθρομετανάστες δε θα καθίσουν με σταυρωμένα τα χέρια στα γκέτο αυτά, έστω κι αν είναι απείρως καλύτερα από το πρώην Εφετείο Αθηνών. Θα συνεχίσουν με μεγαλύτερη άνεση και θυμό τις δραστηριότητές τους: εκμετάλλευση πορνών, διακίνηση ναρκωτικών, λαθρεμπόριο, κλοπές και διαρρήξεις.

Απορώ και εξίσταμαι, δε μπορείτε να τα σκεφτείτε αυτά, ή δε σας συμφέρει να τα σκεφτείτε διότι θα πάρετε πολύ χρήμα από την ΕΕ ανά κεφάλι, χρήμα που στο μεγαλύτερο μέρος θα το καρπωθείτε εσείς και οι διάδοχοί σας στο θρόνο της διεφθαρμένης εξουσίας; Και ξαναρωτώ, με τις εκατοντάδες χιλιάδες λαθρομετανάστες που θα παραμείνουν έξω από τα γκέτο τι θα κάνετε; Πώς θα τους αντιμετωπίσετε; Και πώς θα εξασφαλίσετε τα σύνορα ώστε να μην έλθουν κι άλλοι; Δε μας το είπατε αυτό. Μας λέτε ότι τρυπάνε τα φουσκωτά, πέφτουν μέσα στη θάλασσα, και μετά είναι αναγκασμένο το Λιμενικό να τους σώσει ως ναυαγούς, να τους πάει στο νοσοκομείο του νησιού για εξετάσεις και υγειονομική περίθαλψη. Στο εξής, μας είπατε, θα τους βάζετε σε πλοίο, κι όταν γεμίζει θα τους στέλνετε στα κέντρα υποδοχής!

Ώστε τόσο φιλεύσπλαχνοι είμαστε εμείς οι Έλληνες! Τώρα εγώ γιατί να είμαι αμαρτωλή και καχύποπτη; Γιατί σκέπτομαι πως όλοι τούτοι οι λαθρομετανάστες από τα βάθη της Ασίας με τα μικρά παιδιά που κουβαλάνε μαζί τους, συχνά 4 και 5 ανά ζευγάρι, αποκλείεται να ξέρουν μπάνιο, και αν πέσουν στη θάλασσα θα πνιγούν εντός δευτερολέπτων; Πολλά παραμύθια μας σερβίρουν και είναι ώρα να ξυπνήσουμε.

Επαναλαμβάνω, όμως, αφού θα είναι δυνατή η επαναπροώθηση που υπόσχονται μετά από ένα χρόνο παραμονής τους στο γκέτο, γιατί δεν είναι δυνατή τώρα αμέσως, πριν μπουν στα κέντρα φιλοξενίας, ώστε έτσι να πάρουν το μήνυμα και οι άλλοι επίδοξοι λαθρομετανάστες στη χώρα τους και να μην ξεσηκώνονται για το ταξίδι στο όνειρο που γίνεται εφιάλτης και γι' αυτούς και για μας;

Είναι πολλά τα ερωτηματικά και οι προβληματισμοί στο θέμα, και ελπίζω να επανέλθω με επόμενο άρθρο μου, αναλύοντας την ανθρωπιστική και φιλανθρωπική πλευρά της λαθρομετανάστευσης. Είμαστε άραγε βάρβαροι αν δε μπορούμε να δεχτούμε όλες τις ορδές των λαθρομεταναστών από την Ασία και την Αφρική; Αυτό μας προσάπτουν οι επαγγελματίες αντιρατσιστές του ΚΚΕ, του ΣΥΡΙΖΑ και των Οικολόγων, υπό τη σκέπη του πατριάρχη του αντιρατσισμού Λάκη Λαζόπουλου;

Μήπως, άραγε, εκείνο που εμείς οι "ρατσιστές" θεωρούμε φωνή της λογικής είναι όντως η φωνή του δαίμονα του μίσους, όπως μας κατηγορούν οι δήθεν προστάτες των λαθρομεταναστών; Πάντως αμφιβάλλω αν εκείνοι που παριστάνουν τους φιλάνθρωπους έχουν φιλοξενήσει στο σπίτι τους άστεγο λαθρομετανάστη που μάζεψαν από το παγκάκι, αν του έπλυναν τα ρούχα που βρωμούσαν και τον περιέθαλψαν μέχρι να σταθεί στα πόδια του... Κι όμως, ξέρω “φασίστες” και “φασίστριες” που έκαναν ακριβώς αυτό, και πολύ περισσότερα… Είναι αδύνατο όμως να το κάνουν για εκατοντάδες χιλιάδες δυστυχισμένων που φτάνουν στη γειτονιά τους…

Δεν υπάρχουν σχόλια: