Πέμπτη 18 Ιουνίου 2009

Σκοπιανό αεροσκάφος με τα διακριτικά "Μακεδονία" στην Κέρκυρα..


"Mεγάλο λάθος" ή "έξυπνη διπλωματία";

Στις 25 Μαϊου κάναμε λόγο για την επόμενη σκοπιανή πρόκληση η οποία θα ερχόταν στις 27 Ιουνίου (δείτε εδώ).
Επρόκειτο φυσικά για την πληροφορία η οποία είχε φτάσει στο Greece Salonika και μιλούσε για την πρόθεση της Σκοπιανής κυβέρνησης να εκμεταλλευθεί το γεγονός της συνόδου του ΟΑΣΕ στην Κέρκυρα ώστε μέσω μιας πιθανής απαγόρευσης διέλευσης του αεροσκάφους του κ.Μιλοσόσκι απ΄τον Ελληνικό εναέριο χώρο(όπως πρόσφατα είχε συμβεί με το προεδρικό αεροσκάφος της ΠΓΔΜ) να προβληθούν οι θέσεις της γειτονικής χώρας στο εξωτερικό..
Ο κ.Μιλοσόσκι ,όπως αναφέρεται στο εν λόγω δημοσίευμα, θα επιχειρούσε να φθάσει με αεροσκάφος των λεγόμενων "Μακεδονικών αερογραμμών" της ΠΓΔΜ στην Ελλάδα αν και τα αεροσκάφη αυτά δεν αναγνωρίζονται -μέχρι σήμερα- αφού φέρουν τα διακριτικά MKD - Makedonia.
Συγκεκριμένα,αν και μπορούν να διέρχονται από το FIR Αθηνών και τον ελληνικό εναέριο χώρο, δεν τους επιτρέπεται η προσγείωση σε ελληνικά αεροδρόμια.
Σήμερα,αφού για μια ακόμη φορά επιβεβαιώθηκαν οι πληροφορίες του Greece Salonika περί των προθέσεων των Σκοπιανών,έγινε γνωστό πως το Ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών επέλεξε να παραχωρήσει «κατ’ εξαίρεση» ειδική άδεια ώστε να προσγειωθεί στο αεροδρόμιο της Κέρκυρας το αεροσκάφος του κ.Μιλοσόσκι.
Πολλοί στη Ελλάδα ήδη αποδοκιμάζουν τη στάση του Ελληνικού Υπ.Εξωτερικών ως υποχώρηση.
Διπλωματικοί κύκλοι όμως υποστηρίζουν πως με τη στάση αυτή αφαιρείται από τους Σκοπιανούς η ευκαιρία να εμφανιστούν διεθνώς -για ακόμη μια φορά-σαν θύματα του "κακού γείτονα" Ελλάδα ενώ θα αποτραπεί ένα γεγονός όπως η απαγόρευση έλευσης ενός υπ.εξωτερικών που θα μπορούσε να επισκιάσει μια αναμενόμενη επιτυχία της συνάντησης λόγω και του υψηλού επιπέδου στο οποίο αποφάσισαν να εκπροσωπηθούν όλες οι χώρες.
Βέβαια την ίδια ώρα ο κ.Γκρουέφσκι κερδίζει πόντους στο εσωτερικό,καθώς η προσγείωση στην Ελλάδα αεροσκάφους με τα διακριτικά της "Μακεδονίας" καταγράφεται ήδη ως επιτυχία από τα τοπικά ΜΜΕ..
Η αλήθεια είναι πως...υπάρχουν υπέρ και κατά και στις δύο πιθανές επιλογές τις οποίες είχε η Ελληνική Κυβέρνηση.
Το αν επέλεξε τη σωστή ή τη λάθος ας το κρίνει καλύτερα ο καθένας μόνος του.
Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: