Τρίτη 3 Μαρτίου 2009

Αναζητείται πολιτική συναίνεση, έρχεται μετωπική κόντρα

Η εθνική συναίνεση που ζήτησε ο Κώστας Καραμανλής από τις Βρυξέλλες μετά το πέρας της άτυπης Συνόδου Κορυφής θα βρεθεί στο επίκεντρο των επαφών του πρωθυπουργού με τους αρχηγούς των κομμάτων της αντιπολίτευσης.
Οι συναντήσεις μετά από επιδίωξη του Μεγάρου Μαξίμου θα γίνουν- καθώς δεν έχει αποφασιστεί ακόμη- την Τετάρτη ή την Πέμπτη και εκεί θα αναζητηθεί κοινός τόπος για συναινετικές λύσεις στην προσπάθεια αντιμετώπισης της οικονομικής κρίσης, η οποία έχει χαρακτηριστεί από τον πρωθυπουργό «εθνικό ζήτημα» .
Βεβαίως, το μεγάλο ερωτηματικό είναι αν αυτές οι συναντήσεις θα φέρουν το επιθυμητό για το Μαξίμου αποτέλεσμα ή θα εντείνουν το κλίμα αμφισβήτησης προς την κυβερνητική πολιτική και ειδικά για τα αποτελέσματα της συνόδου των Βρυξελλών.
Ουδείς στο κυβερνητικό στρατόπεδο "βάζει στοίχημα" ότι το πρωθυπουργικό κάλεσμα για συνεννόηση των κομμάτων, ώστε να αντιμετωπιστούν οι συνέπειες της διεθνούς κρίσης, θα εισακουστεί με θετικό τρόπο από την κοινοβουλευτική αντιπολίτευση.
Ουσιαστικά εκτιμάται ότι οι συναντήσεις με τους αρχηγούς των κομμάτων της Βουλής και κυρίως με το ΠΑΣΟΚ θα σηματοδοτήσουν τη μετωπική σύγκρουση της αντιπολίτευσης με την κυβέρνηση τους προσεχείς μήνες.
Σύμφωνα δε με πληροφορίες της εφημερίδας Ελευθεροτυπία, ο Γιώργος Παπανδρέου θα επαναλάβει, αυτή τη φορά κατά πρόσωπο στον Κώστα Καραμανλή, το αίτημά του για πρόωρες εκλογές έως τον Ιούνιο και συναινετική εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας.

Πηγή:Zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: