Τετάρτη 4 Μαρτίου 2009

Κατακόρυφη πτώση της κατανάλωσης

04 Μάρτιος 2009

Πολλοί Αμερικανοί έχουν μειώσει δραστικά τις δαπάνες τους για ψυχαγωγία και διασκέδαση, ταξίδια και ακόμη και αναλώσιμα και τρόφιμα εν μέσω της διευρυνόμενης ύφεσης της οικονομίας στις ΗΠΑ, σύμφωνα με έρευνα που δημοσιοποιήθηκε χθες Τρίτη.
Οι Αμερικανοί πολίτες "επανεξετάζουν" τις καταναλωτικές τους συνήθειες, σύμφωνα με την έρευνα του ινστιτούτου Zogby, με το 70% των ερωτηθέντων, από όλες τις εισοδηματικές ομάδες, να δηλώνουν ότι μείωσαν τα έξοδά τους για διασκέδαση και έβγαιναν για φαγητό πολύ λιγότερες φορές το 2008.
Ορισμένα από τα νοικοκυριά μέλη των οποίων συμμετείχαν στην έρευνα είχαν εισόδημα 100.000 δολαρίων.Από τους 1.474 συμμετέχοντες στην έρευνα, το 40% ανέφερε ότι ακύρωσε τις διακοπές που σχεδίαζε, ενώ άλλο ένα 40% ανέφερε ότι καθυστέρησε, ή ακύρωσε, την αγορά αγαθών όπως αυτοκίνητα, υπολογιστές κ.ά.
Άλλοι είπαν ότι μείωσαν τις δαπάνες τους σε ακόμη πιο ζωτικούς τομείς, όπως αυτούς της υγείας, της διατροφής και της παιδείας.
Σύμφωνα με την έρευνα, το 40% των πολιτών μείωσαν τα έξοδά τους για τρόφιμα και αναλώσιμα, περιλαμβανομένου και ενός 28% πολιτών με ετήσιο εισόδημα 100.000 δολαρίων.
Τουλάχιστον το 16% των συμμετεχόντων ανέφεραν ότι δεν πήγαν σε γιατρούς το 2008 λόγω του κόστους. Ενώ σχεδόν 1 στους 10 επέλεξε να μην κάνει σπουδές ή να αλλάξει τομέα, κατά την έρευνα του ινστιτούτου Ζόγκμπυ.

News247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: