Σάββατο 7 Μαρτίου 2009

Η βασική αρχή της ισότητας των ανθρώπων.

Μια βασική αρχή του φιλελευθερισμού είναι ότι οι άνθρωποι δεν έχουν όλοι ούτε τις ίδιες ικανότητες ούτε την ίδια όρεξη για εργασία και άρα δεν πρέπει αλλά και ούτε γίνεται να υπάρχει πραγματική ισότητα αποτελεσμάτων μεταξύ τους.
Το ότι οι άνθρωποι δεν είναι ίσοι στην πράξη δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να πιστεύουμε στην ισότητά τους ως βασική αρχή. Τότε θα υποχρεωθούμε να σκεφτούμε χιλιάδες τρόπους που εξηγούν την σημερινή ανισότητα των ανθρώπων και που θα βοηθήσουν στη δραματική μείωσή της.
Το να πιστεύεις ότι οι άνθρωποι ΠΡΕΠΕΙ να είναι ίσοι σημαίνει ότι σέβεσαι τον άλλο απεριόριστα και ψάχνεις διεπιστημονικά να ερευνήσεις που οφείλεται η ανισότητά τους.
Κινητοποιείται η ψυχολογία, η ανθρωπολογία, η κοινωνιολογία, η νευρολογία, η πολιτική και άλλες επιστήμες για να εξηγήσουν και άρα να εξαφανίσουν τις πηγές της ανισότητας.
Το να πιστεύεις ότι οι άνθρωποι δεν είναι ίσοι επειδή οποιοσδήποτε βλέπει ότι δεν θέλουν όλοι να καταβάλουν τις ίδιες προσπάθειες σημαίνει ότι αποδέχεσαι στωικά αυτό που βλέπεις γύρω σου ως φυσική νομοτέλεια.
Κάτι που είναι βαθύτατα ρατσιστικό αν αναχθεί σε ιδεολογία εφόσον αντιμετωπίζει την κοινωνική ανισότητα σαν μια εξελικτική δαρβινική διαδικασία επιβίωσης.

Αναρτήθηκε από Greek Rider

Δεν υπάρχουν σχόλια: