Σάββατο 7 Μαρτίου 2009

Και εγένετο φώς..!


"Ένας άνθρωπος που έχασε την όρασή πριν από 30 χρόνια λέει ότι μπορεί τώρα να δει το φως να αναβοσβήνει μετά την τοποθέτηση βιονικού ματιού!
Πρόκειται για τον 73χρονο κ.Ron, που με μια πειραματική χειρουργική επέμβαση πριν επτά μήνες στο Νοσοκομείο του Λονδίνου, μπορεί να λέει ότι είμαι πιο ευτυχής σήμερα!!
Τα βιονικά μάτια, που είναι γνωστά ως η Argus II. χρησιμοποιούν μια φωτογραφική μηχανή και βίντεο επεξεργαστή τοποθετημένο σε γυαλιά ηλίου για να στέλνουν ληφθείσες εικόνες ασύρματα με ένα μικροσκοπικό δέκτη στο εξωτερικό μέρος του ματιού!.
Με τη σειρά του, ο δέκτης περνάει τα δεδομένα μέσω ενός καλωδίου σε μια μικρή σειρά από ηλεκτρόδια που κάθονται στον αμφιβληστροειδή - σε στρώμα εξειδικευμένων κυττάρων που κανονικά ανταποκρίνονται στο φως που βρίσκεται στο πίσω μέρος του ματιού. Μέχρι στιγμής 18 ασθενείς σε όλο τον κόσμο, φορούν αυτήν την συσκευή.
Ο Ron ο οποίος δεν αποκάλυψε το όνομα του, δήλωσε στο BBC πριν 9 ώρες : "Για 30 χρόνια όλα ήταν μαύρα για μένα, αλλά τώρα φως έρχεται μέσα.
Ξαφνικά το να μπορούν να δουν το φως είναι πραγματικά υπέροχο."

πηγή:http://troktiko.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: