Τρίτη 3 Μαρτίου 2009

Η Ευρωπαϊκή Ένωση θα στηρίξει τις χώρες της ανατολικής Ευρώπης !

Η Ευρωπαϊκή Ένωση θα στηρίξει τις χώρες της ανατολικής Ευρώπης που αντιμετωπίζουν σοβαρές οικονομικές δυσκολίες, την κάθε μια χωριστά, ανακοίνωσε ο τσέχος πρωθυπουργός Μίρεκ Τοπολάνεκ.
"Είναι σαφές πως η ΕΕ δεν θα αφήσει κανέναν στην άκρη του δρόμου", τόνισε ο πρωθυπουργός της Τσεχίας, που ασκεί την προεδρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το τρέχον εξάμηνο.
Στη διάρκεια της έκτακτης συνόδου για την αντιμετώπιση της οικονομικής και χρηματοπιστωτικής κρίσης, οι ηγέτες των κρατών και των κυβερνήσεων ανακοίνωσαν πως "όλα τα κράτη-μέλη της ΕΕ θα λάβουν την αναγκαία βοήθεια, ανάλογα με την περίπτωση", διευκρίνισε.
Όμως ταυτόχρονα δεν θα υπάρξει ένα συγκεκριμένο σχέδιο της ΕΕ για τις χώρες της ανατολικής Ευρώπης, όπως επιθυμούσε η Ουγγαρία η οποία έχει πληγεί σε μεγάλο βαθμό από την οικονομική κρίση, πρόσθεσε ο τσέχος πρωθυπουργός."Η ιδέα αυτή να χωρίσουμε την Ευρώπη σε παλιά και νέα μέλη, σε Ανατολή και Δύση...είναι μια προσέγγιση που σαφώς απορρίπτουμε", είπε χαρακτηριστικά.

Ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο υπογράμμισε πως και οι χώρες της ανατολικής Ευρώπης στις οποίες περιλαμβάνεται και η Ουγγαρία δεν επιθυμούσαν ένα τέτοιο σχέδιο παροχής βοήθειας.
"Οι συνθήκες είναι πολύ διαφορετικές από τη μια χώρα στην άλλη στην ανατολική Ευρώπη.
Δεν υπάρχει ειδικός λόγος να αντιμετωπιστεί διαφορετικά μια ομάδα κρατών", κατέληξε.

Α.Π.Ε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: