Τρίτη 3 Μαρτίου 2009

'Αγανακτισμένοι' νεαροί επιτέθηκαν σε Έλληνες στα Σκόπια

Το φαινόμενο των «αγανακτισμένων» ταλαιπωρεί αρκετές χώρες του κόσμου που παρεμπιπτόντως είναι στόχος τοκογλυφικής εκμετάλλευσης από τις τοξικές και «αναπτυγμένες» τράπεζες των βιομηχανικών χωρών.
Αφού σταμάτησαν στην Ελλάδα να καίνε και να σπάνε, , βρήκαν αντίστοιχες μαριονέτες στα Σκόπια όπου υπάρχει εθνικιστική υστερία εναντίον της Ελλάδας. Η στρατολόγηση γίνεται ευκολότερα από "αδικημένους" Σκοπιανούς που ευχαρίστως παίζουν επικοινωνιακά παιχνίδια εντυπώσεων και δήθεν οργής.
Είναι και φτηνότερα τα μεροκάματα στη χώρα τους.
Ομάδα 20 νεαρών επιτέθηκαν σε λεωφορείο από τη Θεσσαλονίκη που ήταν σταθμευμένο στο κέντρο της Οχρίδας. Με κόκκινη μπογιά έγραψαν ανθελληνικά συνθήματα στο λεωφορείο, ενώ όταν εμφανίστηκαν οι Έλληνες εκδρομείς τους πέταξαν πέτρες, προκαλώντας φθορές και τραυματίζοντας ένα άτομο.
Η Σκοπιανή αστυνομία αναγκάστηκε να καθαρίσει τα συνθήματα από το λεωφορείο και περιπολικό συνόδευσε τους εκδρομείς μέχρι τα σύνορα.
Το γεγονός καταδίκασαν οι κάτοικοι της Οχρίδας, οι οποίοι σημείωσαν ότι τέτοιες ενέργειες «δυσφημούν την τουριστική εικόνα της παραλίμνιας πόλης».
Η περιοχή συγκεντρώνει τους περισσότερους τουρίστες στη χώρα και πολλούς απ’ την Ελλάδα.
Τι θέλουν κι’ αυτοί να πηγαίνουν βόλτα στην Οχρίδα;
Οι εποχές είναι περίεργες. Ας πήγαιναν σε μια πόλη της Ελλάδας. Μόνοι μας βγάζουμε τα μάτια μας.


emprosdrama.blogspot.com από exastal

5 σχόλια:

Stathis είπε...

Δήλωση Γ. Κουμουτσάκου για το επεισόδιο κατά Ελλήνων εκδρομέων στην ΠΓΔΜ
Πηγή: Express.gr 03/03/09-07:55


"Καταδικάζουμε με τον πιο έντονο τρόπο το επεισόδιο οργανωμένης επίθεσης από αγνώστους κατά Ελλήνων επισκεπτών και των περιουσιών τους", δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Γιώργος Κουμουτσάκος για το χθεσινό επεισόδιο στην Οχρίδα της ΠΓΔΜ.

"Τέτοιες πράξεις, που δυστυχώς πλήττουν την επικοινωνία μεταξύ λαών, είναι το ορατό αποτέλεσμα του εθνικισμού και της στρεφόμενης κατά της Ελλάδας μισαλλοδοξίας, που συνειδητά καλλιεργούνται τον τελευταίο καιρό στα Σκόπια", τόνισε ο κ. Κουμουτσάκος και πρόσθεσε:

"Ζητάμε από τις Αρχές της Πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας να προστατεύουν τους Έλληνες πολίτες που επισκέπτονται τη χώρα τους, καθώς και τη σύλληψη και τιμωρία των ενόχων της χθεσινής απρόκλητης επίθεσης".

Stathis είπε...

Η Ελλάδα δεν αποκλείεται να εκδώσει ταξιδιωτική οδηγία, ώστε να αποφεύγονται απο τους Έλληνες πολίτες οι επισκέψεις στην ΠΓΔΜ, μετά το επεισόδιο στην πόλη της Αχρίδας, όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών.

Σε δηλώσεις του σε ραδιοφωνικούς σταθμούς, ο εκπρόσωπος του ΥΠΕΞ κ. Γ. Κουμουτσάκος υπογράμμισε ότι τα πρόσφατα επεισόδια είναι το αποτέλεσμα της δαιμονοποίησης της Ελλάδας από τους κυβερνώντες στην ΠΓΔΜ και της μισαλλοδοξίας που καλλιεργείται τον τελευταίο καιρό στη γειτονική χώρα. Ερωτηθείς αν πρόκειται για μεμονωμένο επεισόδιο ή οργανωμένο σχέδιο, ο κ. Κουμουτσάκος απάντησε πως η πραγματικότητα είναι κάπου στη μέση, καθώς όπως εξήγησε έχουν προηγηθεί κι άλλα ανάλογα επεισόδια τα οποία εντάσσονται στο γενικότερο κλίμα κατά της Ελλάδος που καλλιεργεί η ηγεσία των Σκοπίων.

ΤΑ ΝΕΑ online

Stathis είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Stathis είπε...

"Να σταματήσουν αμέσως τις τουριστικού τύπου επισκέψεις τους στα Σκόπια"
καλεί τους Έλληνες πολίτες με ανακοίνωσή της η Δημοκρατική Αναγέννηση.

Η έκκληση αυτή προς τους πολίτες, γίνεται με αφορμή την επίθεση που δέχθηκε
ελληνικό τουριστικό λεωφορείο στο γειτονικό κρατίδιο.

"Είναι το ελάχιστο δείγμα αυτοσεβασμού και αξιοπρέπειας που μπορούμε να επιδείξουμε
απέναντι στις συνεχείς προκλήσεις των Σκοπιανών, κάνοντας ως απλοί Έλληνες πολίτες,
αυτό που δεν θέλουν ακόμη να κάνουν οι μεγάλες εταιρίες: Να μη τροφοδοτούμε
την προκλητικότητα και τον αλυτρωτισμό τους, με τα δικά μας χρήματα"

Stathis είπε...

Ταξιδιωτική οδηγία για τα ΣκόπιαBy Factorx | March 3, 2009


Στην έκδοση ταξιδιωτικής οδηγίας που απευθύνεται σε όσους Έλληνες πρόκειται να επισκεφθούν τα Σκόπια, εξέδωσε πριν από λίγο το υπουργείο Εξωτερικών.

«Το Υπουργείο Εξωτερικών ενημερώνει τους Έλληνες πολίτες που επιθυμούν να ταξιδέψουν στην Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας, με την πρόθεση να διαμείνουν ή απλώς να διέλθουν, για επαγγελματικούς ή προσωπικούς σκοπούς, ότι ενδέχεται να αντιμετωπίσουν προβλήματα, ενδεικτικώς για τους εξής λόγους:

- Το αρνητικό κλίμα που έχει δημιουργηθεί σε βάρος της χώρας μας, το τελευταίο έτος, προκάλεσε περιστατικά προπηλακισμών προσώπων, ιδίως οδηγών και επιθέσεων και φθορών σε αυτοκίνητα με ελληνικές πινακίδες κυκλοφορίας

- Η τοπική νομοθεσία και οι διαδικαστικοί κανόνες ( όσον αφορά τελωνεία, φορολογία, μεταφορές τράνζιτ, κλπ) εφαρμόζονται πλειστάκις, από τις σκοπιανές αρχές έναντι των Ελλήνων πολιτών, με εξάντληση κάθε αυστηρότητας, με εμφανή χαρακτηριστικά κατάχρησης και δυσανάλογες συνέπειες….

Οι Έλληνες πολίτες ενθαρρύνονται να ενημερώνονται εγκαίρως για τους ισχύοντες στην ΠΓΔΜ κανόνες καθώς και να τους τηρούν πολύ σχολαστικά και, κυρίως, να λαμβάνουν μέτρα ιδιαίτερης προσοχής και σύνεσης, όσον αφορά την ασφάλεια του προσώπου και της περιουσίας τους, κατά την διαμονή ή την διέλευσή τους από την ΠΓΔΜ.

Οι ελληνικές διπλωματικές και προξενικές Αρχές στη χώρα είναι στην διάθεση των Ελλήνων πολιτών, για τυχόν διευκρινίσεις ή για συνδρομή στην περίπτωση δυσάρεστου συμβάντος».
antinews